23 Μαρ 2016

Ειρωνικές αναφορές δημοσιογράφου, σχετικά με την εκδήλωση για τον Γέροντα Βησσαρίωνα Αγαθωνίτη στη Λαμία

ΕΙΡΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΑΓΑΘΩΝΙΤΗ  ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Με άρθρο του στην Εφημερίδα ‘’Τα Νέα’’, ο δημοσιογράφος Μάνος Χαραλαμπάκης, στις 21/3/2016, που τιτλοφορείται «Η ‘’Επετηρίδα’’ του φωτοστέφανου- (Οι ‘’υποψήφιοι’’ για κατάταξη στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, οι καμπάνιες για τις αγιοποιήσεις, οι νέοι Άγιοι», σχολιάζει ειρωνικά βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση της 12ης Μαρτίου 2016 στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο Λαμίας, με την ευκαιρία των δέκα χρόνων από την ανακομιδή του αφθάρτου σκηνώματος του Γέροντος Βησσαρίωνος Αγαθωνίτου.

Ο εν λόγω  δημοσιογράφος αναφέρεται σε ‘’ανυπόστατα ψεύδη’’ για το άφθαρτο λείψανο του Γέροντα Βησσαρίωνα της Μονής Οσίου Αγάθωνος. Μάλιστα το άρθρο του προβάλλεται εντόνως, με την φωτογραφία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, μπροστά στο άφθαρτο λείψανο του Γέροντα Βησσαρίωνα.
Ακολούθως αναφέρεται ειρωνικά και στο γεγονός των Γερόντων για τους οποίους υποβλήθηκε αίτημα αγιοκατάταξής τους με τα εξής λόγια : «Η επετηρίδα του …φωτοστέφανου περιλαμβάνει κι άλλα πρόσωπα για τα οποία πολλοί από το χώρο της Εκκλησίας θεωρούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο Αγιολόγιο».
Είναι απαράδεκτες επίσης οι ειρωνικές αναφορές του εν λόγω  δημοσιογράφου στο άρθρο του όπως, «αγία λίστα αναμονής», «‘’ιερές’’ καμπάνιες προωθώντας τις υποψηφιότητές τους» κλπ.  Με τον ίδιο τρόπο αναφέρεται στους πρόσφατα αγιοκαταταχθέντες Αγίους, ως ‘’φρέσκιους’’ Αγίους. 
Είναι θλιβερό τη στιγμή που Ελλάδα περνά τη μεγάλη θλίψη της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο, κάποιοι να βρίσκουν  τ’ αλλότριο ‘’κουράγιο’’ για τέτοιους απαράδεκτους σχολιασμούς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο Θεος να τον φωτισει για να μετανοησει ευαγγελια

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com