26 Μαΐ 2015

Άτοπες οι αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου για τη χριστιανική ενότητα



ΑΤΟΠΕΣ  ΟΙ  ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Σε αιρετική σύναξη Παπικών και ‘’Πεντηκoστιανών’’ παστόρων).
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος (Vatican insider (24/5/2015), για την «Ημέρα της χριστιανικής ενότητας», που διοργανώθηκε από την Παπική ‘’επισκοπή’’ Phoenix των ΗΠΑ, σε συνεργασία με μια ομάδα ‘’Πεντηκoστιανών’’ παστόρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνετο και ο γνωστός  ‘’Πεντηκοστιανός’’ πάστορας John Taettino, διετύπωσε στρεβλές θέσεις τόσο για τη θεολογία όσο και για την Χριστιανική ενότητα.

«Σήμερα ζούμε, αγαπητοί αδελφοί τον οικουμενισμό του αίματος», είπε στους ‘’Πεντηκοστιανούς’’ ο Πάπας Φραγκίσκος.  «Σήμερα, μαζί, εσείς εκεί και εγώ από  τη Ρώμη, να ζητήσουμε από τον Πατέρα να στείλει το Πνεύμα του Ιησού, το Άγιο Πνεύμα, και   να μας δώσει την χάρη, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να γίνουμε όλοι ένα, έτσι ο κόσμος να πιστέψει», πρόσθεσε κατόπιν ο Πάπας Φραγκίσκος, διαστρέφοντας εννοιολογικώς την Χριστιανική ενότητα . 
Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς σημειώνει : «Η Εκκλησία διδάσκεται μεν υπό του Ζωαρχικού Πνεύματος, αλλά δια μέσου των Αγίων Πατέρων και Διδασκάλων».
«Και μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσε να είναι ανόητο, ή ίσως μια αίρεση, δεν ξέρω», συνέχισε  ο Πάπας Φραγκίσκος, «αλλά υπάρχει κάποιος που ‘’ξέρει’’ ότι παρά τις διαφορές, είμαστε ένα».  «Αυτός που διώκει τους Χριστιανούς σήμερα, που μας χρίζει με το μαρτύριο, γνωρίζει ότι οι Χριστιανοί είναι μαθητές του Χριστού, είναι ένα, είναι αδέλφια.  Δεν τον νοιάζει αν είναι Ευαγγελικός, Ορθόδοξος, Λουθηρανός, Καθολικός, Αποστολικός…δεν τον νοιάζει.  Είναι Χριστιανοί.  Και το αίμα είναι ενωμένο», επεξήγησε τι επακριβώς εννοεί.  Αντιλαμβάνεται κανείς χωρίς καμιά αμφιβολία, πως ο Πάπας Φραγκίσκος και οι Παπικοί αντιλαμβάνονται την ενότητα.
Εξάλλου η υπόδειξή του ή μάλλον η παραδοχή του «θα μπορούσε να είναι ανόητο, ή ίσως μια αίρεση, δεν ξέρω», από μόνη της επεξηγεί πλήρως τη στρέβλωση.
«Η γνώση των θεολόγων θα μας βοηθήσει», τόνισε με έμφαση κατόπιν ο Πάπας Φραγκίσκος, «αλλά αν περιμένουμε τους θεολόγους να συμφωνήσουν τούτο θα επιτευχθεί την ημέρα της τελικής κρίσης».  Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η θεολογική  αλήθεια καθίσταται με τα απαράδεκτα τούτα λόγια δευτερεύουσα και ότι πεισματικά αγνοείται το, «εν αληθεία προσκυνήσουσι οι αληθινοί προσκυνηταί» Ιω. 4,23.
Αυτό  που ο ιερεύς εύχεται εις την Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου, «Τους εσκορπισμένους επισυνάγαγε˙ τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη Αγία Σου Καθολική και Αποστολική Εκκλησία», αυτό ας είναι και η διάπυρος ευχή μας για την πραγματική ενότητα, με την  επιστροφή των πεπλανημένων στην Μία Αγία Εκκλησία.  Αυτό υποδεικνύει η αγάπη προς τον Θεόν και τους πεπλανημένους συνανθρώπους μας.
Ή ακόμη αυτό που  ο Άγιος Νεκτάριος παρακαλούσε τον Θεό να φωτίσει τον Πάπα «να επιστρέψει στην Εκκλησία ότι παρ’ αυτής αφήρεσεν ως μη ώφειλεν», δεικνύοντας Ορθοδόξως την σωτηριώδη του έγνοια για την πραγματική Χριστιανική ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com