13 Φεβ 2013

Παρεμένει Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου ο Αρχ. Αντίπας


(Στη φωτογραφία ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου, Αρχιμανδρίτης Αντύπας και η Βασούλα κατά την περιοδεία της στην Ελλάδα το 2009, στα βήματα όπως δήλωσε του Αποστόλου Παύλου)
Την παραμονή του ηγουμένου Αντίπα στην ηγουμενία της Ιεράς Μονής Πάτμου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος πρόεδρος της τριμελούς εξαρχίας του Πατριαρχείου, στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο και τους δημοτικούς Συμβούλους στο Δημοτικό κατάστημα Πάτμου.
Με την έκφραση «δεν θα κατεβάσουμε τον ηγούμενο από το πλοίο», απάντησε σε ερώτηση Δημοτικού συμβούλου σχετικά με την αλλαγή του ηγουμένου Αντίπα και την αντικατάσταση του από άλλον, παρά τα λάθη και τους χειρισμούς που του απέδωσαν.

Σε μας δε, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσαν ότι δεν αλλάζει ο ηγούμενος και η ισοβιότητα στο καταστατικό, το οποίο όπως είπαν, έγινε αποδεκτό από την αδελφότητα με ελάχιστες και άνευ σημασίας διευκρινήσεις.
Το Δήμο της Πάτμου επισκέφθηκαν σήμερα μετά από πρόσκληση του δημάρχου κ. Στόικου οι Σεβασμιώτατοι Μιλήτου και Κω Απόστολος και Ναθαναήλ,  συνοδευόμενοι από τον ηγούμενο αρχιμ. Αντίπα.
Μετά τους χαιρετισμούς ο δήμαρχος κ. Στόικος τους έθεσε  αιτήματα και θέματα προς επίλυση που ενδιαφέρουν άμεσα μερίδα πολιτών και το Δήμο Πάτμου.
Μεταξύ αυτών:
Την υπογραφή των συμβολαίων στους πολίτες που ενώ έχουν πληρώσει τα οικόπεδα τους δεν έχουν συμβόλαια ιδιοκτησίας, από την Ιερά Μονή.
Την παραχώρηση χώρου για  την  κατασκευή δεξαμενών στην περιοχή Λυκείου.
Την παραχώρηση χώρου 10 τ.μ.  κοντά στην παιδική χαρά του Κάμπου για την κατασκευή των τουαλετών .
Την παραχώρηση  χώρου στο νέο δρόμο της Πέτρας ως ανταλλαγή με την ιδιοκτησία που τέμνει ο νέος δρόμος.
Στη συνέχεια δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και πολίτες, τους έκαναν ερωτήσεις για διάφορα θέματα.         Άκουσαν και έδωσαν απαντήσεις.
Η εξαρχία θα αναχωρήσει απόψε για Κω.
Εκτενές ρεπορτάζ και σχετικά σχόλια σύντομα από τα οποία προκύπτει η απόλυτη κυριαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Μοναστήρι της Πάτμου, παρά τον ισχυρισμό περί  διατήρησης του αυτεξούσιου και αυτοδιοίκητου της Ιεράς Μονής Πάτμου από την Εξαρχία .
patmostimes,13/02/2013 - Σμαράγδα Μουλιάτη
Δείτε και:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαι με όλα τα έκτροπα που συμβαίνουν στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Ιερά Μονή κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου τί θα γίνει; Με τα σκάνδαλα της γνωστής ΜΚΟ «Κύκλος Πάτμου» τί θα γίνει; Πότε θα μας έλθετε και στο Βόλο σεβασμιώτατε άγιε Μιλήτου, να τακτοποιήσετε κι εδώ τα πράγματα; Α, Ξεχάσαμε, ότι κατάγεσθε απο το Βόλο και γι'αυτό μας επισκέπτεσθε και μας λειτουργείτε συχνά.Ως πότε όμως θα σκανδαλίζεται ο πιστός λαός του Θεού;

Ανώνυμος είπε...

Έξεστι τω πατριαρχείω Κων/πόλεως ασχημονείν!

Dimitris Roumeliotis είπε...

Καποιοι επι τη προφασει της αγαπης, επιχειρουν να μας αλλαξουν την πιστη των πατερων μας.

Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; (Β Κορ. 6, 14-15)

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com