5 Απρ 2012

Κόσοβο- Δικαστήριο για την υπόθεση της κλινικής «Medikus» και της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων


m
Το δικαστήριο του Κοσόβου αποφάσισε να καλέσει τον πρώην Ελβετό γερουσιαστή, κύριο Dik Marti, σαν μάρτυρα στην υπόθεση της κλινικής «Medikus», η οποία βασίζεται πάνω σε κατηγορίες για ανεπίτρεπτη εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και για οργανωμένο έγκλημα.
Το Περιφερειακό δικαστήριο της Πρίστινας αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα Džonatan Ratel από την αποστολή Euleks, από τις 23 του περασμένου μηνός Μαρτίου, να κληθεί ο κ. Marti σαν μάρτυρας και να καταθέσει ενώπιον αυτού του δικαστηρίου,- μετέδωσε το πρακτορείο BIRN.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Ratel είπε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστέψει ότι ο κ. Marti διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που έχουν σημασία για αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε, η υπόθεση «Medikus» βασίζεται στους ισχυρισμούς ότι μια ομάδα ανθρώπων έφερνε μέσα σ’αυτήν την κλινική, που βρίσκεται κοντά στην Πρίστινα, τους φτωχούς δωρητές οργάνων και τους πλούσιους αγοραστές, οι οποίοι είχαν πληρώσει για να λάβουν αυτά τα όργανα, καθώς και ότι οι γιατροί της ίδιας κλινικής έκαναν διάφορες εγχειρήσεις με εξόρυξη και μεταμόσχευση οργάνων.
Για το ανεπίτρεπτο εμπόριο λευκής σάρκας και ανθρωπίνων οργάνων καταγγέλθηκαν εννιά άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ο καθηγητής πανεπιστημίου, Lufti Derviši. Για την κλινική «Medikus» κοντά στην Πρίστινα γίνεται λόγος και στην έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης από το Δεκέμβριο του 2010, την οποία είχε γράψει ο κ. Marti, και στην οποία αναφέρεται ότι ορισμένοι άνδρες του αυτοαποκαλούμενου UCK μεσολάβησαν στο λαθρεμπόριο των οργάνων των αιχμαλωτισμένων Σέρβων κατά τη διάρκεια του έτους 1999.
(serbia)
Δείτε σχετικά και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com