14 Νοε 2010

Διεθνές κύκλωμα εμπορίας οργάνων με έδρα το Κόσοβο….

«Σταγόνα στον ωκεανό» αποτελεί η δίωξη επτά ατόμων με την κατηγορία διακίνησης οργάνων, ένα διεθνές κύκλωμα που βοηθά τη διεθνή κοινότητα να κατανοήσει το τερατούργημα που δημιούργησε στα Βαλκάνια, το Κόσοβο…

Την σε κάθε περίπτωση επιτυχία εξάρθρωσης του κυκλώματος που είχε τη βάση του στην κλινική «Medicus» στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου την Πρίστινα, πιστώνεται η αστυνομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αποσχισθείσα σερβική επαρχία, η EULEX, η οποία ξεκίνησε την έρευνα το 2008, μετά από πληροφορίες που έλαβε.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί και κάποια στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών, ενώ η INTERPOL (International Police) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για έναν Τούρκο και έναν Ισραηλινό!

Ως επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να ήταν ένας χειρούργος.Η «εξειδίκευση» του κυκλώματος ήταν η εξασφάλιση από «δωρητές» μοσχευμάτων νεφρών, τα οποία και πωλούνταν σε υψηλές τιμές σε λήπτες στο εξωτερικό.

Τέτοια κυκλώματα εμφανίζονται σε κατεξοχήν φτωχές χώρες όπου απελπισμένοι πολίτες είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα όργανο για 2-3 χιλιάδες ευρώ ή και για μικρότερο ποσό.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, στο Κόσοβο, οι άτυχοι δωρητές φαίνεται ότι δεν λάμβαναν ποτέ χρήματα…

Κλινικές που ασχολούνται με μεταμοσχεύσεις δέχονται οχλήσεις από απελπισμένους λήπτες οι οποίοι καταβάλλουν σημαντικά ποσά για την εγχείρηση μεταμόσχευσης που θα τους χαρίσει αρκετά χρόνια ζωής…

Το ζήτημα της εμπορίας οργάνων δεν είναι όμως καινούργιο, αφού το 1999 διατυπώθηκαν καταγγελίες ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου (KLA: Kosovo Liberation Army) ενεπλάκη σε εμπόριο οργάνων τα οποία αφαίρεσαν Αλβανοί γιατροί από Σέρβους αιχμαλώτους πολέμου…

defencepoint.gr/=59

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Η θεοσέβειά εστι σοφία, το δε απέχεσθαι από κακών εστιν επιστήμη"
Ιώβ

Όταν η τεχνολογία υποστασιάζει τη σοφία και ο άνθρωπος φτιάχνεται στο σωλήνα ή ζει κατόπιν μεταμόσχευσης, είναι μάταιο η επιστήμη αυτή, καλύτερα οι άνθρωποι της επιστήμης αυτής, να αποφεύγουν το κακό. Θα μας φέρουν το παράδειγμα "το χέρι και το μαχαίρι", θα μας πουν ότι οφείλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τον άνθρωπο για να κόβει μόνο ψωμί με το μαχαίρι, αλλά θα συνεχίσουν να φτιάχνουν περισσότερα μαχαίρια και λιγότερα ψωμιά.

Αν κατά σύμπτωση ένα μαχαίρι πέσει σε λάθος χέρια, θα δικαιολογηθούν:

Τι να κάνουμε; Τόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν, απώλειες θα υπάρχουν. Να σταματήσουμε την παραγωγή αυτοκινήτων (σ.σ.μαχαιριών) δεν γίνεται. Όχι να ξαναγυρίσουμε στα σπήλαια, να γίνουμε όπως οι Άμις ή να μοιάσουμε του δικού μας του Νάκου!!!

Αυτή είναι η απάντησή τους. Άλλη δεν υπάρχει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com