11 Μαΐ 2011

Ο Υπουργός εξωτερικών της Σερβίας για το λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, κ. Vuk Jeremić, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των κατηγοριών για το λαθρεμπόριο των ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο, μέσα σε μια ανεξάρτητη ανάκριση του ΟΗΕ, καθώς και ότι όλοι οι υπαίτιοι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον δικαστηρίου και να τιμωρηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα ανφέρονται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης, ο Hašim Tači είναι ένας από τους ηγέτες της συνομωσίας και οργανωτής του λαθρεμπορίου των ανθρωπίνων οργάνων», υπέδειξε ο κ. Jeremić στην Κωνσταντινούπολη στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Στη συνέχεια ο ίδιος επανέλαβε ότι η Σερβία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, δημόσια, ούτε με υπονοούμενα, τη μονόπλευρα κηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Υπενθυμίζοντας πως η πλειοψηφία των χωρών- μελών του ΟΗΕ δεν έχει αναγνωρίσει την απόσχιση του Κοσόβου από τη μητέρα Σερβία, ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς αυτά τα κράτη, προσθέτοντας ότι κάποια τυχόν αναγνώριση αυτής της απόσχισης θα αποτελούσε αποσταθεροποιητικό και επικίνδυνο προηγούμενο.

«Η αποφασιστικότητά μας να εκφράσουμε την εναντίωσή μας στη μονόπλευρη απόσχιση του Κοσόβου σημαίνει στην ουσία την αποφασιστικότητά μας, να εκφράσουμε την εναντίωσή μας και σχετικά με την διχοτόμηση οποιουδήποτε άλλου κράτους- μέλους του ΟΗΕ» , τόνισε ο κ. Jeremić και πρόσθεσε ότι οι εκ παραδόσεως αγαθές σχέσεις ανάμεσα στη Σερβία και τα λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου αποτελούν γερή βάση για ανάπτυξη ολοκληρωμένης συνεργασίας.

glassrbije

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν πρόκειται περί λαθρεμπορίου αλλά περί στυγνών δολοφονιών. Ακόμη και αυτές οι εκτελέσεις καταδικασμένων εις θάνατον, που γίνονται στην Κίνα, είναι στη πραγματικότητα φόνοι δια δόλου.

Ο θανατοποινίτης φονεύεται δολίως, δηλαδή ατελώς, και ολοσχερώς στο χειρουργείο. Η εκτέλεση δεν είναι πλήρης, όπως στον δια τυφεκισμού με χαριστική βολή, δι΄ απαγχονισμού, στην ηλεκτρική καρέκλα ή με καρατόμηση.

Τι είδους λαθρεμπόριο είναι η αγοραπωλησία οργάνων, όταν ο συλληφθείς (νόμιμα ή λαθραία) εκτελείται μερικώς, έπειτα ολοσχερώς, και τα όργανα πωλούνται επίσημα και δια νόμου; Μπορούμε να κάνουμε λόγο για λαθραίες δολοφονίες;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com