25 Οκτ 2011

Η Σύνοδος των Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το «πνεύμα της Ασίζης»


Η Σύνοδος των Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας,  εξέφρασε την ικανοποίησή της  για τις πιο σκανδαλώδεις οικουμενιστικές συμπροσευχές στην ιστορία .
Παρίσι 24 Οκτωβρίου 2011 - Με ανακοίνωσή της η Σύνοδος των Ορθοδόξων Επισκόπων  Γαλλίας, πραγματοποιεί ένα σύντομο αφιέρωμα στην 25η επέτειο από την  Ασίζη  27/10/1986. Την προεδρία της Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων έχει ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Η Συνέλευση χαιρετίζει το «πνεύμα της Ασίζης» και ελπίζει  ότι αυτό θα υπάρξει και στην εποχή μας. Οι Ορθόδοξοι  επίσκοποι  των διαφόρων τοπικών Εκκλησιών, τόνισαν τη σημασία του διαλόγου, ιδιαίτερα του διαθρησκειακού και θεωρούν ότι  προωθεί την αμοιβαία γνώση, την ειρήνη, την πρόοδο και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Το ανακοινωθέν αναφέρει: «Τώρα, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης, περισσότερο από ποτέ υπάρχει αναγκαιότητα, όχι μόνο για την υπέρβαση των ιστορικών πληγών, αλλά και να εργασθούμε μαζί για την ειρήνη και την υπέρβαση των εντάσεων που δημιουργούνται από τις κρίσεις».
Η Συνέλευση αποφάσισε επίσης να συμμετάσχει στη διαθρησκευτική "θρησκευτική συνάντηση για την ειρήνη», που  θα διοργανωθεί στο Παρίσι στις 27 Οκτωβρίου  από τους Ρωμαιοκαθολικούς, και  την οικουμενιστική  κοινότητα του αγίου "Giles.
Δείτε σχετικά και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com