18 Οκτ 2011

Όλα έτοιμα για τη διαθρησκειακή συνάντηση στην Ασίζη, στις 27 Οκτωβρίου 2011. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα στείλει άραγε αντιπρόσωπο;


Βατικανό - Στις 18 Οκτωβρίου 2011 ο Καρδινάλιος Turkson, έδωσε  συνέντευξη τύπου  με θέμα  «Ο σκοπός της διαθρησκειακής συνάντησης  στην  Ασίζη» που θα πραγματοποιηθεί  στις 27, Οκτωβρίου 2011, με τη συμμετοχή εκπροσώπων  όλων των θρησκειών.
Το Βατικανό έχει δηλώσει ότι είναι σημαντικό ότι οι θρησκείες δεν είναι μόνο να συνομιλούν μεταξύ τους αλλά και με όλους τους άνδρες και τις γυναίκες καλής θέλησης, συμπεριλαμβανομένων και των μη πιστών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου «Iustitia et Pax» Καρδινάλιος Peter Turkson, είπε ότι  «σκοπός της συνάντησης θα είναι να δείξει γενικά στον κόσμο ότι οι άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών και καλής θέλησης μπορεί να συμβάλλουν στην οικοδόμηση της ειρήνης στον κόσμο». «Μετά από 25 χρόνια συνεργασίας μεταξύ των θρησκειών και  κοινής μαρτυρίας, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν  νέες προκλήσεις.
Οι προκλήσεις αυτές συνδέονται με τη δημοσιονομική, την οικονομική  και την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών, το περιβάλλον, την πείνα στον κόσμο, τη μετανάστευση, τη νεο-αποικιοκρατία, τη φτώχεια,τη διεθνή τρομοκρατία και τις θρησκευτικές  διακρίσεις». «Η αναζήτηση της αλήθειας προϋποθέτει  αμοιβαία γνωριμία,  διάλογο και  συνεργασία για το κοινό καλό».τόνισε ο Καρδινάλιος Turkson.
Δείτε σχετικά και:
-Απόσπασμα από το μήνυμα του Πάπα Βενεδίκτου 16ου επ’ ευκαιρία της εορτής για την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης (1η Ιανουαρίου 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com