25 Οκτ 2011

Διεθνές Συνέδριο για το Διαθρησκευτικό Διάλογο στη Ντόχα του Κατάρ.



24 Οκτωβρίου 2011-Στη Ντόχα  του Κατάρ  άρχισαν οι εργασίες του Θ΄Διεθνούς Συνεδρίου  για το Διαθρησκευτικό Διάλογο. Διοργανωτές του Φόρουμ είναι το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ και το Διεθνές Κέντρο για το Διεθνή Διάλογο στη Ντόχα. Θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Τα κοινωνικά δίκτυα και ο διαθρησκευτικός διάλογος: μια νέα σχέση.»


Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες: το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριαρχικό Επίτροπο στο Κατάρ Αρχιμανδρίτη Μακάριο, το Πατριαρχείο Μόσχας από το διάκονο Δημήτριο Σαφόνωφ, στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ανάμεσα στου συμμετέχοντες στο Συνέδριο ήταν εκπρόσωποι του  χριστιανισμού, του ισλάμ και  του ιουδαϊσμού από διάφορες χώρες του κόσμου.

Την έναρξη εργασιών κήρυξε ο Προϊστάμενος του Διεθνούς Κέντρου για το Διάλογο Θρησκειών στη Ντόχα καθηγητής Ιμπραγίμ Σαλέχ αλ-Ναΐμι. Στην ολομέλεια μίλησε επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Κατάρ Χασάν μπιν Αμπντουλλά αλ-Χανίμ.

Στα πλαίσια του φόρουμ θα γίνουν συνεδριάσεις με θέματα «Κίνδυνος των επικοινωνιακών τεχνολογιών», «Επιστήμη και Θρησκεία», «Η καταλληλότερη χρήση των επικοινωνιακών τεχνολογιών», «Η προτεραιότητ της χρήσεως των κοινωνικών δικτύων στη διαθρησκειακό διάλογο» και άλλα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 26 Οκτωβρίου.(В Дохе (Катар) открылась IX международная конференция по межрелигиозному диалогу)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΔΡΙΟ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com