1 Μαΐ 2011

Μαρί Σιμόν Πιερ- Η μαρτυρία της θεωρήθηκε ως το θαύμα που χρειαζόταν το Βατικανό για να προχωρήσει στην “οσιοποίηση ” του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄

Η Γαλλίδα 48χρονη Ρωμαιοκαθολική καλόγρια Μαρί Σιμόν Πιερ, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι θεραπεύτηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, ασθένεια από την οποία έπασχε και ο ίδιος ο Πάπας, αφότου η ίδια και άλλες καλόγριες προσευχήθηκαν στον Ιωάννη Παύλο. Όπως είπε η Μαρί Σιμόν Πιερ, ένιωσε αναγεννημένη όταν ξύπνησε, δύο μήνες ύστερα από τον θάνατο του Πάπα, απαλλαγμένη από τη νόσο που καθιστούσε σχεδόν κάθε δραστηριότητά της αδύνατη. Η αιφνιδιαστική ανάρρωση της καλόγριας χαιρετίζεται ως το θαύμα που μετά θάνατον απαιτείται για να οδηγήσει τον Πολωνό Ποντίφικα στον δρόμο της αγιοποίησης.

Η αρρώστια

Η Μαρί Σιμόν Πιερ παρατήρησε τα πρώτα σημάδια της νόσου το 2001. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τα επόμενα τέσσερα χρόνια και την ημέρα που πέθανε ο Πάπας, στις 2 Απριλίου του 2005, δεν μπορούσε ούτε να σταθεί ούτε να περπατήσει. Σταμάτησε λοιπόν να εργάζεται στο μαιευτήριο που δούλευε και περιορίστηκε σε εργασίες γραφείου. Δύο μήνες αργότερα προσπάθησε να γράψει το όνομά του ενώ προσευχόταν σε αυτόν για βοήθεια, «αλλά τα γράμματα έμοιαζαν με ορνιθοσκαλίσματα». Εκείνο το απόγευμα συνέβη το θαύμα. «Με πήρε ο ύπνος και αρκετές ώρες αργότερα ένιωσα ότι η νόσος είχε εξαφανιστεί», είπε η καλόγρια.

Λίγο αργότερα, σηκώθηκε και πήγε στην εκκλησία για να προσευχηθεί. «Ένιωσα γαλήνη. Το χέρι μου είχε σταματήσει να τρέμει». Τέσσερις μέρες μετά, ο γιατρός που την παρακολουθούσε επί 4 χρόνια της είπε ότι τα συμπτώματα της νόσου είχαν εξαφανιστεί εντελώς.

Δείτε και:

-Πως προσπαθούν οι Παπικοί να «αγιοποιήσουν » τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'

-Υπήρξε μέλος της Opus Dei ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος;

-Στο Βατικανό θέλουν να «αγιοποιήσουν» τον Πάπα Πίο ΙΒ΄

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητοί μου αδελφοί Χριστός Ανέστη! Η δύση απάντησε με τον δικό της τρόπο στην "εργατική πρωτομαγιά": 1. 1η Μαΐου εκτέλεσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν που - υποτίθεται - ότι συμβόλιζε την αντίσταση κατά του καπιταλισμού και 2. το Βατικανό "οσιοποίησε" τον αρχιτέκτονα και υλοποιητή της κατεδάφισης του κομμουνισμού Ιωάννη Παύλο τον 2ο. Από κάτω βρισκόταν και ο συνεργός στην κατεδάφιση Λεχ Βαλέσα! Η δύση δεν λησμονεί ποτέ τους εχθρούς της...

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Να τη πω την κακία μου;

Δεν ξερω αν ο Βοιτύλας είναι Αγιος (τρομάρα του!) αλλά σίγουρα για την οδοντοστοιχία της καλόγριας δεν έκανε κανένα θαύμα.

Μονον για την πάρκινσον απο την οποία μόνον ο Θεός ξέρει αν υπέφερε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com