24 Δεκ 2009

Πως προσπαθούν οι Παπικοί να «Αγιοποιήσουν » τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'

Ερωτήματα υπάρχουν ακόμα για το αν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος υπήρξε μέλος της Opus Dei γιατί όπως αποκαλύψε μια μοναχή ο Πάπας μαστιγωνόταν , προκειμένου να εξαγνιστεί από τις αμαρτίες του.
Αμέσως μετά τον θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' πιστοί ζήτησαν «Santo Subito» δηλ. «Αγιοποίηση τώρα», που σημαίνει να επισπεύσουν τις διαδικασίες αγιοποίησής του.
Έπρεπε όμως να εξετάσουν τα τυχόν «θαύματα» για να γίνει αρχικά η οσιοποίηση του Πάπα
Η Γαλλίδα καλόγρια Μαρί Σιμόν Πιερ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς παραδόθηκε στο Βατικανό ο φάκελος που περιλαμβάνει με λεπτομέρειες την περίπτωσή της, η οποία μπορεί να οδηγήσει αρχικά στην οσιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'.
Η 46χρονη καλόγρια, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, τόνισε ότι θεραπεύτηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, ασθένεια από την οποία έπασχε και ο ίδιος ο Πάπας, αφότου η ίδια και άλλες καλόγριες προσευχήθηκαν στον Ιωάννη Παύλο. Όπως είπε η Μαρί Σιμόν Πιερ, ένιωσε αναγεννημένη όταν ξύπνησε, δύο μήνες ύστερα από τον θάνατο του Πάπα, απαλλαγμένη από τη νόσο που καθιστούσε σχεδόν κάθε δραστηριότητά της αδύνατη. Η αιφνιδιαστική ανάρρωση της καλόγριας χαιρετίζεται ως το θαύμα που μετά θάνατον απαιτείται για να οδηγήσει τον Πολωνό Ποντίφικα στον δρόμο της αγιοποίησης.

Η αρρώστια

Η Μαρί Σιμόν Πιερ παρατήρησε τα πρώτα σημάδια της νόσου το 2001. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε τα επόμενα τέσσερα χρόνια και την ημέρα που πέθανε ο Πάπας, στις 2 Απριλίου του 2005, δεν μπορούσε ούτε να σταθεί ούτε να περπατήσει. Σταμάτησε λοιπόν να εργάζεται στο μαιευτήριο που δούλευε και περιορίστηκε σε εργασίες γραφείου. Δύο μήνες αργότερα προσπάθησε να γράψει το όνομά του ενώ προσευχόταν σε αυτόν για βοήθεια, «αλλά τα γράμματα έμοιαζαν με ορνιθοσκαλίσματα». Εκείνο το απόγευμα συνέβη το θαύμα. «Με πήρε ο ύπνος και αρκετές ώρες αργότερα ένιωσα ότι η νόσος είχε εξαφανιστεί», είπε η καλόγρια.
Λίγο αργότερα, σηκώθηκε και πήγε στην εκκλησία για να προσευχηθεί. «Ένιωσα γαλήνη. Το χέρι μου είχε σταματήσει να τρέμει». Τέσσερις μέρες μετά, ο γιατρός που την παρακολουθούσε επί 4 χρόνια της είπε ότι τα συμπτώματα της νόσου είχαν εξαφανιστεί εντελώς. Δεν μπορούσε να το εξηγήσει ιατρικά.

Ο φάκελος

Η εκστρατεία για την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' έλαβε νέα ώθηση καθώς εκτός από την κατάθεση του φακέλου με την υπόθεση της καλόγριας παραδόθηκαν και στοιχεία για τη ζωή του, επιστολές που έγραψε, αλλά και γραπτές μαρτυρίες από περίπου 130 άτομα.
Αυτά περιλαμβάνονται ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες έγγραφα που παρέδωσε η Επισκοπή της Ρώμης, με τη συνδρομή της Επισκοπής της Κρακοβίας στο Βατικανό. Τα τρία μαύρα δερμάτινα κουτιά με τα έγγραφα σφραγίστηκαν και παραδόθηκαν σε ειδική τελετή στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη στη Ρώμη. Ανάμεσα στο πλήθος που παρακολούθησε την τελετή ήταν και η Ζαν Σιμόν Πιερ...
Σειρά έχει τώρα η Σύνοδος του Βατικανού για τις Αγιοποιήσεις, η οποία θα ανοίξει και θα μελετήσει τα έγγραφα που της παραδόθηκαν.
Μάλιστα το site του Βατικανού προσφέρει δωρεάν κομμάτια από τα άμφια του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ στο πλαίσιο της εκστρατείας αγιοποίησής του.

«ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ»

ΜΕΤΑ τον θάνατό τους, τα ονόματα των υποψηφίων για αγιοποίηση παρουσιάζονται από τον αρμόδιο επίσκοπο, ο οποίος παρουσιάζει και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι υποψήφιοι έζησαν απόλυτα ενάρετα. Στη συνέχεια μπορούν να ανακηρυχθούν δούλοι του Θεού και να τους δοθεί ο τίτλος του Αιδεσιμώτατου. Για να προχωρήσουν στην οσιοποίηση οι υποψήφιοι πρέπει ή να έχουν πεθάνει μαρτυρικά ή να έχουν πραγματοποιήσει ένα επαληθεύσιμο θαύμα μετά θάνατον.
Το αν έχουν πραγματοποιήσει θαύμα καθορίζεται από ομάδα του Βατικανού, στην οποία συμμετέχουν ερευνητές και ειδικοί. Για παράδειγμα, γιατροί αν το θαύμα συνδέεται με τη θεραπεία κάποιου ασθενούς - και θεολόγοι. Για να αγιοποιηθεί κάποιος, πρέπει να συμβεί και δεύτερο θαύμα. Η τελική απόφαση, όμως, ανήκει στον Πάπα.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ :
-
Στο Βατικανό θέλουν να «αγιοποιήσουν» τον Πάπα Πίο ΙΒ΄
-Ο Πάπας Βενέδικτος αποφάσισε την «αγιοποίηση» μιας αφορισμένης από τον παπισμό μοναχής

2 σχόλια:

Κυριάκος είπε...

Οι παπικοί είναι άπαιχτοι. Ούτε η ίδια η ιεραρχία της παπικής εκκλησίας δεν μπορεί να κατανοήσει την δογματική της.

Ποιος είναι ανώτερος άραγε; Μία οσιακή μορφή ή ένας αλάθητος;

Δεν αρκεί ως προϋπόθεση αγιότητας από μόνο του το αλάθητο; Χρειάζονται και αποδείξεις για κάτι άλλο;

Μάλιστα ο αλάθητος όχι απλώς θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στους αγίους, αλλά θα έπρεπε να κατατάσσεται στην κορυφή της ιεραρχίας τους. Όπως είναι οι μάρτυρες, οι όσιοι, οι ιερομάρτυρες, οι πατέρες, οι δάσκαλοι του γένους, κτλ, έτσι όλοι αυτοί οι άγιοι θα πρέπει να υποτάσσονται στην αγιότητα των αλάθητων.

Διότι αν τελικά, ένας πάπας δεν ανακυρήσσεται όσιος εις τους αιώνας των αιώνων, αμέσως μόλις γίνεται πάπας, τότε αυτό δεν μοιάζει να είναι αντιφατικό με το αλάθητο;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ορθή παρατήρηση

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com