22 Δεκ 2009

Στο Βατικανό θέλουν να «αγιοποιήσουν» τον Πάπα Πίο ΙΒ΄

Ο Πάπας Βενέδικτος ανακήρυξε το Σάββατο 19/12/2009 «οσίους» τους προκατόχους του, Ιωάννη Παύλο Β΄ και Πίο ΙΒ΄, κάτι που θεωρείται ως το τελευταίο στάδιο πριν την αγιοποίησή τους.
Ο Πάπας Πίος ΙΒ΄, κατά κόσμον Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli (2 Μαρτίου 1876 – 9 Οκτωβρίου 1958), ήταν ο 260ός Πάπας και κεφαλή του Παπισμού, από τις 2 Μαρτίου 1939 ως το θάνατό του το 1958.
-Το 1947 ο Πάπας Πίος ο ΙΒ΄ αναγνωρίζει την Opus dei .
-Το 1950, ο Πάπας Πίος ΙΒ', ανεκήρυξε σε δόγμα την ενσώματη μετάσταση της Θεοτόκου
στο μήνυμά του Munificentissimus Deus, σύμφωνα με το οποίο «η αειπάρθενος Θεομήτωρ μετά την επί γης ζωήν αυτής, μετέστη εν σώματι και ψυχή εις την ουράνιον δόξαν».
-Το 1950, ο Πάπας Πίος ΙΒ’ παραδεχόταν με την «Humani Generis» (η θέση της Εκκλησίας σχετικά με τη θεολογία και την εξέλιξη) με δυσφορία ότι η εξέλιξη αποτελεί νόμιμη υπόθεση αρκετά τεκμηριωμένη, εντούτοις αμφισβητήσιμη.
-Το 1953... ο Πάπας Πίος ΙΒ' εγκρίνει τη μέθοδο της ψυχανάλυσης, δηλώνοντας ότι, τη θεωρεί ως ένα επιπλέον σύγχρονο μέσο για την αποκατάσταση της διανοητικής υγείας των ανθρώπων.
-Ο Πάπας Πίος ο 12ος είχε αναφερθεί θετικά στην δωρεά οργάνων ως πράξη ιδιαίτερα «ευγενή»(M.G.: L’ Eglise exalte l’ acte d’ amour qui est le don, La Croix, 13 février 1997.)
-Ο Στέφαν Τσβάιχ καταγγέλλει τον Πάπα Πίο τον ΙΒ΄, για την «Πόντιου Πιλάτου» στάση του κατά την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία.

3 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οπως πάνε οι Παπικοί θα ανακηρύξουν "αγιο" τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Αλλά αφού ήδη ανεκήρυξαν τον Στέπινατς...

Ασε που για να ανακηρύξει κάποιος κάτι πρέπει πρώτα να το κατέχει.

Στην περίπτωσή μας, δηλαδή, αν ο Παπισμός ήταν "αγία"και "Εκκλησία" θα μπορούσε να αναδεικνύει αγίους. Τώρα πως θα το κάνει αφού είναι φρικτή αίρεση όπως ευστοχότατα αναφέρει στην πρόσφατη χριστουγεννιάτικη εμνευσμένη του εγκύκλιό ο εξαίρετος Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας το διαμάντι αυτό της Ελλαδικής Ιεραρχίας;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Στο Βατικανό θέλουν να «αγιοποιήσουν» τον Πάπα Πίο ΙΒ΄"

Δεν γνωρίζουμε αν αυτομαστιγωνόταν ο Πίος ΙΒ΄. Για τον άλλο κάτι ακούστηκε και οπωσδήποτε του αξίζει η αγιοσύνη. Θα μασιγώνετε ακαταπαύστως εκεί που βρίσκετε συμπαρασύροντας και άλλους ζώντες και μιμούμενους το δικό του παράδειγμα. Να τους χαίρονται τέτοιους αγίους για να καταλαβαίνουμε κι εμείς τους δικούς μας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Π.Τ: "Οπως πάνε οι Παπικοί θα ανακηρύξουν "αγιο" τον Ιούδα τον Ισκαριώτη."

Κ.Χ: Μα, αγαπητέ μου κύριε Τελεβάντο, αυτά τα είπαμε και συμφωνήσαμε - άλλοι, όχι εμείς."Θείον δώρον" οι αιρέσεις! Γιατί όχι και "θείον δώρον" ο Ισκαριώτης;

Αν δεν ήταν οι αιρέσεις, το άγιον Πνεύμα θα αρκείτο εις την εμφάνιση της Πεντηκοστής και ουδέν πέραν αυτού. Ομοίως, αν δεν ήταν ο Ιούδας, ούτε Σταύρωση ούτε Ανάσταση. Ο Χριστός θα ήταν ένας φιλόσοφος (άντε, προφήτης) και ουδέν πέραν τούτου. Ο Εωσφόρος παγίδευσε τον Ιησού - όχι καθώς εμείς οι Ορθόδοξοι λέμε το αντίθετο - και "δόξα τω Απολλύονι" (θα κάνω 99 μετάνοιες και 33 κομποσχοίνια γι΄ αυτά που έγραψα). Η βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος έχει συντελεσθεί και όποιος δεν το βλέπει, "συμβουλεύω σοι αγοράσαι παρ΄ εμού χρυσίον πεπυρωμένον ... και κολλύριον ίνα εγχρίση τους οφθαλμούς".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com