18 Μαΐ 2011

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου, στη Διεθνή Οικουμενική Συνδιάσκεψη για την Ειρήνη στην Τζαμάικα

IEPC banner

Η Διεθνής Οικουμενική Συνδιάσκεψη για την Ειρήνη στην Τζαμάικα

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Διεκκλησιαστικών Σχέσεων Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ο συνεργάτης του Γραφείου κ. Μιχάλης Σπύρου, Θεολόγος, ειδικός σε θέματα της Οικουμενικής Κίνησης, μετέβησαν στην Τζαμάικα, προκειμένου να συμμετάσχουν, ως Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κύπρου, στη Διεθνή Οικουμενική Συνδιάσκεψη για την Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 25 του τρέχοντος μηνός. Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας, 16 Μαίου, στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, όπου συνεργάζεται με τους υπευθύνους των Γραφείων Διεκκλησιαστικών Σχέσεων, τις Επιτροπές Εργασίας και τις άλλες Αντιπροσωπείες των μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, για τον καλύτερο συντονισμό, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ομάδα των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκκλησιών που εκπροσωπούνται, με επικεφαλής το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σασίμων κ. Γεννάδιο.

Η Συνδιάσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) και αναμένεται να προσελκύσει περίπου χίλιους συμμετέχοντες από όλη την υφήλειο. Ως κεντρικό θέμα έχει οριστεί το αγιογραφικό χωρίο «Δόξα ἐν ὑψίστοις θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη». Ως εκ τούτου οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τα εξής τέσσερα θέματα: 1. «Ειρήνη στην κοινότητα», 2. «Ειρήνη με τη γη», 3. «Ειρήνη στην αγορά» και 4. «Ειρήνη μεταξύ των λαών».

Η εν λόγω δραστηριότητα αποτελεί το επιστέγασμα της διεκκλησιαστικής συνεργασίας των τελευταίων ετών για την παύση της βίας και ταυτόχρονα ευκαιρία δημιουργίας νέων αγώνων για την παγκόσμια ειρήνη και δικαιοσύνη, οι οποίες έχουν ως προϋπόθεση την εσωτερική γαλήνη. Με την επίτευξη της εσωτερικής γαλήνης συμβαλλουμε αληθινά στην αποκατάστηση της περιπόθητης εξωτερικής ειρήνης στο περιβάλλον μας. Σε διαφορετική περίπτωση επικρατούν η βία και η ταραχή, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κακό στον κόσμο. Η ειρήνη είναι επομένως ζήτημα επιλογής και εφαρμογής. Είναι έργο προσωπικό, αλλά και συλλογικό.

Εκκλησία Κύπρου - Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος.

Δείτε σχετικά και:

-Επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Παγκόσμιο Συμβουλίο Εκκλησιών για την ειρήνη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εμεις τι κανουμε;Απλως τους βλεπουμε και κουναμε τα κεφαλια μας απο αηδια;Δεν πρεπει οι ορθοδοξοι κληρικοι μας να διακοψουν την εκκλησιαστικη επικοινωνια με τους υποστηρικτες του ΠΣΕ;Δεν ξερω,απλως μια σκεψη εκανα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com