15 Νοε 2010

Η ώρα του Θεού , η στιγμή της Εκκλησίας και η φωνή του λαού

Ζούμε σε μια από τις ωραιότερες χώρες και σε μια από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές. Η φύσηπανέμορφη, η ποικιλία και η εναλλαγή των εποχών και των πτυχών του εδάφους, δίνουν ένα από τα πιοευνοϊκά για το κλίμα μας περιβάλλοντα. Λένε ότι το αττικό κλίμα και η σύνθεση των μετάλλων του υπεδάφους γενικά έχουν συμβάλει στην ευφυϊα μας και στο πολιτιστικό μας επίτευγμα. Όλα τάχουμε και τα παρελθόντα και τα παρόντα. Έχουμε την αληθινή πίστη, την Ορθοδοξία, τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την πιο θεσπέσια λειτουργία, τα πιο αγιασμένα πρόσωπα και μέρη. Μαζί με αυτά καιμια ιστορία τρανή και μια τέλεια γλώσσα, των αγγέλων. Όλα δηλαδή χαριτωμένα και χαρούμενα.

Κι όμως ο λαός μας σήμερα βιώνει μια εθνική και κοινωνική κατάθλιψη. Ζεί μέσα σε μια γκρίζα ατμόσφαιρα και χάθηκε το χαμόγελο από το χείλη του. Παρατηρείς ανθρώπους δυσαρεστημένους, σκυθρωπούς, αμίλητους, νευριασμένους, αγχωμένους, αγέλαστους ή προσποιητά χαρούμενους και τυπικά ευγενικούς για επικοινωνιακούς ή εμπορικούς λόγους. Και δεν υπάρχει κάπου να ακουμπήσει κάποιος, σε κάποιον να μιλήσει. Όλοι είναι απορροφημένοι από τα δικά τους προβλήματα και δε θάταν ανεπίκαιρο να ξανακουσθεί η ρήση του Διογένη «άνθρωπον ζητώ» ή του παραλυτικού προς τον Κύριο: «άνθρωπον ουκ έχω». Αλλά και να μιλήσει κάποιος σε κάποιον, απλή μετάγγιση μεταξύ συγκοινωνούντων δοχείων έχουμε. Ο ένας μεταδίδει την ακεφιά του στον άλλο. Γι αυτό και βασιλεύει η απέραντη μοναξιά, η κατάθλιψη και η καταφυγή σε θολά νερά και συντετριμμένα φρέατα, όπου ο διψασμένος για αγάπη και χαρά άνθρωπος ψάχνει ακριβώς αυτό που του λείπει και τον βασανίζει.

Πρωτίστως υπάρχει μια διάχυτη, γενική, απογοήτευση από τα τετκαινόμενα. Ο κόσμος έχασε την ελπίδα του και την εμπιστοσύνη του στα πρόσωπα και στους θεσμούς. Πίσω από κάθε δημόσιο φορέα ή κάποιο πολιτικό πρόσωπο αισθάνεται να υπάρχει η διαφθορά και ο εμπαιγμός. Κάποτε πίστευε σε ιδέες και εμπιστευόταν κάποια πρόσωπα. Τώρα η γοητεία των πολιτικών διεργασιών έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση των αθέμιτων χρηματισμών και πρακτικών. Διαπίστωσε αντίφαση, υποκρισία, αδιαφορία για τα προβλήματά του και πολύ ενδιαφέρον για τον ατομικό πλουτισμό κάποιων σε βάρος του. Συγχρόνως δεν βλέπει ισότητα και δικαιοσύνη, ιδανικά και αξίες έχουν καταρρακωθεί και κλείνεται πλέον στον εαυτό του. Έγινε καχύποπτος και αρνητικός σε όλα. Απορρίπτει ένα κόσμο στον οποίο είχε επενδύσει το μέλλον του. Γι αυτό πλέον και δεν ψηφίζει. Απέχει.

Ύστερα υπάρχει μια απελπισία και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορεί να διαχειρισθεί την οικογένειά του και να διεκπεραιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Το υπάρχον σύστημα και πρόγραμμα ζωής έχει πολλές απαιτήσεις, δεν επαρκεί ο χρόνος, ούτε τα χρήματα. Οι άνθρωποι έγιναν σκληροί και ανάλγητοι, δεν επικοινωνεί με κανένα γιατί δεν εμπιστεύεται, δεν αγαπά και φοβάται. Ακόμη και μέσα στην οικογένειά του έχει ανασφάλειες. Ξεκίνησε με τα ωραιότερα όνειρα και έχει προσγειωθεί τώρα ανώμαλα. Δεν βλέπει πουθενά φίλους και εχθρούς να ανοιχθεί και να μιλήσει. Βουβαμάρα και μοναξιά. Παντού βλέπει σκοπιμότητα, εκμετάλλευση και υστεροβουλία. Φοβάται για τον εαυτό του και τα παιδιά του. Ξεκινά τη ζωή του με επιφυλάξεις και γρήγορα βουλιάζει στην αδυναμία του να παλέψει με ένα κόσμο κύκλωπα και ανθρωποφάγο. Πολλοί δεν παντρεύονται και δεν έχουν κοινωνικές σχέσεις. Άλλοι δεν κάνουν παιδιά από τον τρόμο του αύριο.

Η αιτία όλης αυτής της καταστάσεως σαφώς δεν είναι η οικονομική κρίση. Η πτώχευση της Ελλάδος οφείλεται στην πνευματική πτώχευση των Ελλήνων. Γίναμε πτωχοί πνευματικά. Χάσαμε την πίστη και το φόβο του Θεού. Ζήσαμε κάμποσο με τα χρήματα και την προσωρινή ευημερία. Αλλά το έχει πεί ο Θεός στην Π. Διαθήκη: «μη εμπιστεύεστε σε άρχοντες και υιούς ανθρώπων που δεν μπορούν να σας σώσουν…Πλούτος δε έστω κι άν τρέχει σα ποτάμι, μη κολλά η καρδιά σας… Η ζωή και η ευτυχία δεν βρίσκονται στα περίσσεια πλούτη». Επενδύσαμε λοιπόν στο άχυρο, στην τεχνολογία, στην πολιτική, στο χρηματιστήριο, στο δημόσιο, και δεν χτίσαμε επί την πέτρα των εντολών του Χριστού. Χάσαμε τη διάσταση του Ουρανού, την παρουσία του Θεού και αδιαφορήσαμε για το Ευαγγέλιο και την Εκκλησία. Έτσι γέμισε άγχος και στενοχώρια η ζωή μας. Χάσαμε το γέλιο μας. Γίναμε δυσάρεστοι ο ένας για τον άλλο και απειλητικοί. Ήρθε και η κρίση και απελπιστήκαμε.

Το κακό είναι ότι με μια τέτοια συννεφιασμένη ψυχή και μέσα σ΄ ένα γκρίζο περιβάλλον, έχοντας οξύτατο καρδιακό πόνο, από την αποστασία μας, την αμαρτία μας και την απιστία μας, δεν σκεφθήκαμε να γυρίσουμε στο Θεό, αλλά ζητούσαμε λίγη χαρά στα ξυλοκέρατα της χοιροβοσκής μας. Σε αμαρτωλά ξεσπάσματα, σε πανάθλια βίντεο, σε παράνομες σχέσεις, σε αιρετικές διεξόδους, σε βρώμικα αστεία και σε δαιμονικές αναζητήσεις. Κάναμε στραπάτσο τη συνείδησή μας και επειδή δεν κοιτάξαμε λίγο ουρανό, αρχίσαμε να δικαιολογούμε τα αρρωστημένα φαινόμενα με την ψυχολογία της μάζας. Έτσι κάνουν όλοι. Κατάντια μας! Κοροϊδεύαμε τον εαυτό μας. Δηλαδή χάλασε η ψυχή μας. Έχασε την αγωνιστικότητά της και πέθανε μέσα της το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια. Παραδόθηκε στο κατεστημένο. Πεθάναμε πριν το θάνατό μας.

Σα να μη έφτανε αυτό ανακοινώθηκε ξαφνικά και η Κάρτα του Πολίτη. Το γενικευμένο ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Αυτό ήταν όμως κι ένα ξυπνητήρι. Σα να ξύπνησαν οι Έλληνες από ένα λήθαργο. Τους ενδιαφέρει το θέμα. Το ορθόδοξο αισθητήριο άρχισε να λειτουργεί. Μπήκε σε λειτουργία η ψυχή μας με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Όλοι αρχίζουν να ψάχνονται και να ρωτάνε. Όχι, δεν είναι επηρεασμός και προπαγάνδα από φανατικούς. Όχι. Άνθρωποι άσχετοι, χειρώνακτες και μεταφορείς, πωλητές και επιστήμονες, ιδεολογικά αντίθετες μερίδες, κόμματα και αποκόμματα, πολυκατοικίες και αχυροκαλύβες, σιδηρουργεία και στάνες, έχουν καυτό το ερώτημα στα χείλη «τι θα γίνει με την κάρτα του Πολίτη».

Το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μας ότι θα ισχύσει από την πρώτη του έτους 2011. Ανακοίνωσε επίσης σε φοιτητές και νέους και τον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους. Με ποιο δικαίωμα όμως και με ποια εξουσιοδότηση; Πήρε για αυτό λαϊκή εντολή; Τό έναυσμα πάντως δόθηκε. Η θρυαλλίδα άναψε, ο κόσμος πλέον ανησυχεί για τις ελευθερίες του και τα δικαιώματά του, για την παραβίαση του προσωπικού του απορρήτου, για το ηλεκτρονικό του φακέλλωμα. Δεν μπορεί να κουβαλάει επάνω του μια πλήρη κάρτα, κάρτα ταυτότητα, που θα ταυτίζεται με τον εαυτό του και θα τον ταυτοποιεί, της οποίας το περιεχόμενο δεν θα ξέρει, θα επαναπρογραμματίζεται, θα διαβάζεται εξ αποστάσεως, θα σπάει από χάκερς, θα χρησιμοποιείται από αρχές [ποιάς όμως εμπιστοσύνης;], θα μεταβάλλεται το περιεχόμενό της, θα υποκλέπτεται ή θα πωλείται και ο πολίτης θα είναι αύριο εκβιάσιμος. Αν μάλιστα θα έχει και τον δυσώνυμο και βέβηλο αριθμό του αντιχρίστου και το καρκινογόνο τσίπ αυτή η κάρτα, όπως και τον έχει σύμφωνα με τις δηλώσεις του κατασκευαστή των υπολογιστών Λάρρυ Γκόσχορν, τότε δεν προσβάλλει μόνο την ελευθερία μας, αλλά και την πίστη μας αυτή η περιώνυμη, περίφημη, αλλά και δυσώνυμη κάρτα του πολίτη.

Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή ο λαός μας βρίσκεται εν αναμονή της εκκλησιαστικής ετυμηγορίας. Τι θα πεί δηλαδή η συσταθείσα Συνοδική Επιτροπή και τι θα πεί τελικά η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ήδη η αγωνία κορυφώνεται, γιατί υπήρξαν και καθυστερήσεις. Τα νομοσχέδια υπάρχουν στις ευρωπαϊκές χώρες. Οι ειδικοί επιστήμονες έχουν εκφρασθεί περί πολλού. Γνωρίζουμε τα πάντα περί της κάρτας αυτής, πόσο επικίνδυνη, πόσο ευάλωτη, πόσο αντιδημοκρατική και πόσο τελικά σατανική είναι. Μπορεί ίσως σε πρώτη φάση να μη έχει το 666, όμως ούτως ή άλλως είναι απαράδεκτη για το έλλειμα δημοκρατικότητος που έχει. Είναι κρίμα κι αυτή τη φορά να μη βγούμε μπροστά οι ορθόδοξοι χριστιανοί και να μη προασπίσουμε τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των αδελφών μας και τα δικά μας. Μη χάσουμε κι αυτή την ευκαιρία, τη στιγμή που τόσοι άλλοι φορείς διαμαρτύρονται και κατεβαίνουν στο δρόμο. Ο λαός μας λέγει: «το λύκο τον βλέπουμε, το ντορό γυρεύουμε;». Υπάρχει κίνδυνος να περάσει το νομοσχέδιο και να ψηφισθεί σε μια άδεια βουλή προεόρτια των Χριστουγέννων και να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων μη έχοντας περιθώρια να αντιδράσει η Εκκλησία και να ενημερώσει τον κόσμο. Ούτε πάλι μπορεί το θέμα αυτό να αφεθεί στη διάθεση του καθενός ούτε να υποβαθμισθεί τώρα μάλιστα μετά από τόσους αγώνες. Απλούστατα πρέπει να γίνει ό,τι έγινε στην Αγγλία, να αποσυρθεί και να ψηφισθεί νόμος απορριπτικός της Κάρτας. Στην Αγγλία αντέδρασαν και βγήκαν στους δρόμους 10-15 χιλιάδες άνθρωποι και το απέσυραν. Μάλιστα στην γηραιά αλβιόνα δεν έχουν καμμιά ταυτότητα. Ακόμη και κάτι εναλλακτικό να επινοηθεί, σαν την εναλλακτική θητεία των Χιλιαστών, πάλι το ηλεκτρονικό σύστημα συν το χρόνο θα απορροφήσει το παλιό. Μετά από αυτά θα ακούμε συνεχώς: «χάθηκε η κάρτα του ενός, κλάπηκε η κάρτα του άλλου, παραβιάστηκε του τρίτου…» και τότε θάρθει το τέλος, δηλ. το εμφύτευμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο με το χάραγμα.

Τώρα λοιπόν πρέπει να βγεί μια δυναμική απόφαση που να απηχεί το φρόνημα του λαού, διότι υπάρχει και ο άλλος κίνδυνος να πέσουν οι πιστοί θύματα παραπληροφόρησης και να παρασύρονται από δω κι από κεί και να σχισθεί άλλη μια φορά ο χιτώνας της Εκκλησίας μας. Αν λοιπόν μνημόνιο και αντιμνημόνιο, περικοπές μισθών και συντάξεων, τρόϊκα και κατάλυση εθνικής κυριαρχίας, εκποίηση δημόσιας περιουσίας και παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικότητος και κοινοβουλευτικού πολιτεύματος δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τα σάπια καθεστώτα που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, ακόμη , αν ο αγώνας για την αναγραφή του θρησκεύματος δεν έφερε κανένα ουσιαστικό – νομικό αποτέλεσμα, τώρα αξίζει για ένα τόσο βασικό θέμα να τα δώσουμε όλα.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν είναι πλέον ανυποψίαστοι. Βλέπουν και κρίνουν. Υπάρχει γενικευμένη επίθεση κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Πίστεως. Εναντίον της ορθοδόξου συνειδήσεως και της προσωπικότητος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ως ελεύθεροι λοιπόν άνθρωποι και ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες και για λόγους θρησκευτικής αντίρρησης αρνούνται να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη, όχι γιατί είναι μαζοχιστές και θέλουν να αυτοκτονήσουν, αλλά γιατί δε θέλουν τα προσωπικά τους ευαίσθητα δεδομένα να είναι «κοινό μυστικό» και δε θέλουν να πειθαρχήσουν σ΄αυτούς που παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, το οποίο το αναγνωρίζουν σε θρησκευτικές μειονότητες και το αίρουν από την πλειοψηφεία των ορθοδόξων.

Αρνούνται οι ορθόδοξοι χριστιανοί να κουβαλάνε πάνω τους την κάρτα ταυτοποίησής τους με τον βέβηλο αριθμό, έστω κι αν τώρα δεν έχει εμφανισθεί ο Αντίχριστος, αλλά δεχόμενοι αυτό το νόμο, υποχωρούν στην μεθόδευση των πονηρών και στην δολιότητα των ασεβών. Όχι λοιπόν στις μεθοδείες και στα τεχνάσματα των αντιχρίστωνπου θέλουν να μολύνουν τη συνείδησή μας. Ο Θεός δε θέλει ο λαός του να πέσει θύμα της σπείρας των κεκαυτηριασμένων την συνείδηση αθέων και ζητεί αγώνα και στα μικρά και στα μεγάλα. Και στα τωρινά και στα ερχόμενα. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ λοιπόν. Συνειδητοί Χριστιανοί και ελεύθεροι άνθρωποι. Ορθόδοξοι Ελεύθεροι Έλληνες! Πιστοί στο Χριστό και την Εκκλησία μέχρι θανάτου!

Χριστιανική Εστία Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com