15 Νοε 2010

Βεβήλωση των ιερών μυστηρίων

Οι προτεσταντικές παραφυάδες μετά την αποκοπή και την απομάκρυνση τους από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή την Ορθόδοξη, δεν οδηγούνται απλώς συνεχώς από κατήφορο σε κατήφορο. Προχωρούν σε ασέβειες οι όποιες προκαλούν τη δίκαιη οργή του Τριαδικού Θεού, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι γίνονται «έπίχαρμα», δηλαδή αντικείμενο χαιρεκακίας των παγκάκων δαιμόνων και χλεύης των φρονίμων ανθρώπων.

Διαβάστε: «Μετά την ταχυδρομική ψήφο τώρα έρχεται και ή ταχυδρομική "θεία Κοινωνία",.. Είναι ή απάντηση της Επισκοπικής "εκκλησίας", παραφυάδος της Αγγλικανικής "εκκλησίας" της Βρετανίας, στην απομάκρυνση των νέων από τον οίκο του θεού. Πρόκειται, λένε, για προσπάθεια εκσυγχρονισμού της "εκκλησίας", πού θα δίνει την ευκαιρία στους πιστούς να κοινωνούν στο σπίτι, έχοντας προηγουμένως παραλάβει την όστια ταχυδρομικώς, έναντι μικρής χρηματικής επιβάρυνσης, Μια όστια θα κοστίζει περίπου 2,50 ευρώ, ενώ το πακέτο των πεντακοσίων είναι πιο οικονομικό, καθώς στοιχίζει μόλις 11,50 ευρώ!» (Περιοδ. «Άθωνίτης», Α'Τρίμηνο 2010, σελ. 30).

Βεβαίως οι προτεσταντικές παραφυάδες δεν είναι «Εκκλησίες». Είναι συνονθύλευμα αιρετικών δοξασιών και πλανών, στις όποιες έφθασαν μετά το χωρισμό τους από τον αιρετικό Παπισμό, ό όποιος είχε ήδη χωρισθεί από τη Μία και μόνη Εκκλησία, την Ορθόδοξη. Και όπως ό Παπισμός, από τότε πού άλλαξε πορεία οδηγήθηκε σε σοβαρές παρεκτροπές στα θέματα της πίστεως, έτσι και ό Προτεσταντισμός. Ή ορθότερα οι Προτεσταντισμοί...

Περιττό να πούμε ότι οι περισσότεροι Προτεσταντισμοί δεν έχουν Μυστήρια, όσοι δε επιμένουν ότι έχουν, αυτά είναι παντελώς άκυρα και ανυπόστατα.Και όχι μόνο αυτό οι ίδιοι τα ευτελίζουν, ό πως ή λεγόμενη «Επισκοπική Εκκλησία» της Αγγλίας. Διότι έφθασαν να ταχυδρομούν την όστια, στην όποια επιμένουν ότι περιέχεται το άγιώτατο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, σε πακέτα των πεντακοσίων!,..

Ό λόγος του σοφού της Παλαιός Διαθήκης έχει εν προκειμένω πλήρη την εφαρμογή του. Λέγει: «Όταν έλθη άσεβης εις βάθος κακών, καταφρονεί» (Παρ. ιη' [18] 3). Όταν δηλαδή ό άσεβης αποτινάξει κάθε φόβο Θεού, προχωρεί από το ένα κακό στο άλλο, προκόπτει στην αμαρτία, φθάνει σε κατάσταση σκληρύνσεως. Περιφρονεί την απειλή του Θεού και την κατακραυγή των ανθρώπων.

Το ερώτημα πού ανακύπτει άμεσα είναι τούτο: Γιατί επιμένουμε να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, δηλαδή σε όλο αυτό το αμαρτωλό και υβριστικό του προσώπου του Θεού και των ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας του συνονθύλευμα, και να το αποκαλούμε «αδελφές Εκκλησίες»; Αυτοί εκτροχιάζονται συν εχώς και υπάρχει κίνδυνος να παρασύρουν και εμάς στον κατήφορο...

«Ο ΣΩΤΗΡ» 15-11-2010

3 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Το παρόν άρθρο είναι απαραίτητο να σταλεί προσωπικά από το παράρτημα της αδελφότητος του Σωτήρος στό Βόλο προς τον οικουμενιστή Επίσκοπο Δημητριάδος, αφ'ενός μεν διότι ο εν λόγω Επίσκοπος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους Προτεστάντες καί Αγγλικανούς αφού συγχρωτίζεται διαρκώς μαζί τους (Θεολογική Ακαδημία, ταξίδια του στο Εξωτερικό, Πρόεδρος της Βιβλικής Εταιρίας,ομιλητές στο Πνευματικό Κέντρο πάστορές τους, συμπροσευχές μαζί τους κλπ.)και αφ'ετέρου διότι η αδελφότητα του Σωτήρος στο Βόλο ουδέποτε έλεγξε τον Δημητριάδος για τις αιρετικές θέσεις του, αντιθέτως τον στηρίζει διά της σιωπής και αφωνίας και πλήρους υποταγής της σ'αυτόν σε οποιαδήποτε καινοτομία του. Όποιος γνωρίζει από το Βόλο κάτι αντίθετο από αυτά που καταθέτω παρακαλώ να με διορθώσει και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη.

romios είπε...

Η αδελφότητα του Σωτήρος έχει πεντακάθαρη θέση για όλες τις ακαταστασίες που γίνονται ιδιαίτερα στο επίπεδο των περίφημων διαλόγων και γενικότερα του οικουμενισμού. Το επίσημο όργανό της (περ. ΣΩΤΗΡ -πιο επίσημα δε γίνεται) και οι εκδόσεις της (όπως τα βιβλία του κ. Ν. Βασιλειάδη και πολλών άλλων) δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο, ούτε και στον πλέον προκατειλημμένο. Τώρα, τι θα θέλατε να κάνει στο Βόλο δεν μπορώ να το γνωρίζω, γνωρίζω όμως ότι η διακονία της αλήθειας πρέπει να γίνεται με διάκριση και με τον προσήκοντα σεβασμό σε κάθε άνθρωπο, πολύ περισσότερο όταν είναι κανονικός Μητροπολίτης... Ως προς αυτό, όσο μπορώ να γνωρίζω, οι παρεμβάσεις της συγκεκριμένης αδελφότητας είναι μνημεία εκκλησιαστικού ήθους - φρονήματος.

ΔΠ - Φλώρινα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Αγαπητέ αδελφέ, δεν έχω καμία αμφιβολία ούτε ενδοιασμό ως προς την αγωνιστικότητα της αδελφότητος ΣΩΤΗΡ, όμως αυτή η νοοτροπία του να μην ελέγχουμε το κακό - την αίρεση κατά πρόσωπο ή κατά μέτωπο, όπως κάνει δηλαδή η αδελφότητα του ΣΤΑΥΡΟΥ αλλά παραμένουμε απλά σε διαπιστώσεις και καταγγελίες ανώνυμες και απρόσωπες και γενικότητες τί νόημα έχει;Αυτή είναι η απορία μου. Έχω όλα σχεδόν τα αντιοικουμενιστικά έντυπα του ΣΩΤΗΡΟΣ. Ομολογώ είναι θαυμάσια με στοιχεία και ντοκουμέντα. Όμως η αίρεση του Οικουμενισμού η οποία καταγγέλεται δεν έχει φορείς;Ο Οικουμενιστής Δημητριάδος δεν είναι ένας από αυτούς; Τι φοβάται η ένωση και δεν τον καταγγέλει; Στο Βόλο ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν τι συμβαίνει. Γιατί η αδελφότητα του ΣΤΑΥΡΟΥ ακολουθώντας το παράδειγμα του μακαριστού π. Αυγουστίνου, που έχετε την ευλογία να ζείτε στην μητρόπολη που εκόσμησε με την παρουσία του, ελέγχει την αίρεση και τους αιρετικούς σε κάθε ευκαιρία ενημερώνοντας και αφυπνίζοντας έτσι τους πιστούς;Συγχωρέστε με για την απορία μου. Αλλά από μικρό παιδί που πήγαινα στο κατηχητικό κάποια πράγματα με βασάνιζαν....Ευχαριστώ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com