4 Αυγ 2010

H καταπολέμηση της φτώχειας και το Μπαβαρουάζ με φράουλες

Μπαβαρουάζ με φράουλες

Η εφημερίδα «Τα Νέα» 20/07/2010 για την επίσκεψη στις Βρυξέλλες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχιας αναφέρει:

ΚΥΡΙΑΚΗ απόγευμα έφθασε στις Βρυξέλλες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν στο ταξίδι του στα «κεντρικά» της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής πατέρα Γαβριήλ Παπανικολάου κι από τον διευθυντή της νέας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Αποστολή», Κωστή Δήμτσα. Πρώτα επισκέφθηκαν τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, όπου τους περίμενε ο Επίσκοπος Αχαΐας Αθανάσιος. Για λόγους συμβολικούς, ο Αρχιεπίσκοπος φύτεψε μάλιστα μια ελιά στον κήπο των γραφείων της αντιπροσωπείας.

Μπαβαρουάζ με φράουλες

ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Κυριακής ο Μακαριώτατος παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Χίλτον». Στο τραπέζι ο Μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ - που είναι και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε.- ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη και οι πρεσβευτές Θ.Σωτηρόπουλος, Αλέξης-Πλάτων Χατζημιχάλης και Θρασύβουλος Σταματόπουλος. Το μενού είχε καπνιστό σολομό, μοσχάρι νουά με γεμιστά ραβιόλια, σαρλότ μπαβαρουάζ με φράουλες και λευκό κρασί.

«Σημαντική προσωπικότητα»

Η ΜΑΡΙΑ είπε ότι με την επίσκεψη αυτή ανοίγει νέο κεφάλαιο στη συνεργασία της Εκκλησίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και ανέπτυξε τη σημασία της στρατηγικής της Ευρώπης για τη μείωση των φτωχών και αποκλεισμένων κατά είκοσι εκατομμύρια μέχρι το 2020. Η Δαμανάκη χαρακτήρισε επίσης τον Ιερώνυμο ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα. Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, είπε πως «είναι αμαρτία στη σημερινή εποχή να αφήνουμε ανενεργή τη δύναμη της Εκκλησίας που πρέπει να βγαίνει έξω από τα τείχη και να αγκαλιάζει αυτούς που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com