5 Μαΐ 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος, Νέα ατυχής παρέμβαση του Δημητριάδος Ιγνατίου

ΝΕΑ ΑΤΥΧΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================

Μια άλλη ατυχή παρέμβαση για τη Νεοβαρλααμική κακοδοξία έκανε ο γνωστός Οικουμενιστής, Νεοβαρλααμίτης και νεωτεριστής Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την καταδίκη του Νεοβαρλααμισμού από την Ιερά Συνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσε μια ατυχέστατη απάντηση που δείχνει, για μια ακόμη φορά, το μέγεθος της αλλοτρίωσης της ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

__________________

“Τι γλώσσα θα μιλούσε ο Χριστός αν ερχόταν σήμερα;” ρωτήθηκε ο Σεβασμιότατος. Και απάντησε: “Τη γλώσσα των νέων”. Καταρχήν γιατί δεν έβαλε το δημοσιογράφο στη θέση του. Τι σημαίνει η ερώτηση αν ερχόταν σήμερα ο Χριστός; Αυτό είναι ένα εξ ορισμού ανόητο υποθετικό ερώτημα. Ο Χριστός ήρθε επί Καίσαρος Αυγούστου - έστω και αν κάποιοι Καθηγητές της Θεολογίας με τους οποίους συναγελάζεται ο Σεβασμιότατος αρνούνται την ιστορική παρουσία του - και μίλησε στη γλώσσα που τον καταλάβαιναν οι άνθρωποι της εποχής του. Μήπως υπάρχουν ιεροκήρυκες ή επίσκοποι που κάνουν κάτι διαφορετικό; Στη γλώσσα του λαού όλοι μιλούν. Και τι θα πει η απάντηση του Σεβασμιότατου “στη γλώσσα των νέων”; Μήπως οι νέοι μιλούν άλλη γλώσσα από αυτή που μιλούν οι ενήλικες;

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ;

____________________

Επιπλέον ο Αγιος Δημητριάδος προσέθεσε ότι δήθεν “είναι από όλους κατανοητή σήμερα η ανάγκη να εξεταστεί η γλώσσα της λατρείας και να βρεθεί η σωστή μετάφρασή της”. Δυστυχώς ο Σεβασμιότατος διαστρέφει τα γεγονότα κατάφωρα. Ποια είναι η αλήθεια; Οτι οι Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πρεβέζης Μελέτιος και ελάχιστοι άλλοι επιζητούν να επιβάλουν ετσιθελικά και αντίθετα από τη θέληση του λαού του Θεού μεταγλώττιση της Θείας Λειτουργίας και άλλους νεωτερισμούς. Οι υπόλοιποι επίσκοποι της Ελλάδας σχεδόν στο σύνολό τους αποδοκιμάζουν τη μεταγλώττιση και είναι μάλιστα λαλίστατοι επί του θέματος (Ναυπάκτου Ιερόθεος, Ηλείας Γερμανός, Θεσσαλονίκης Ανθιμος, Πειραιώς Σεραφείμ κτλ.).

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΣΜΟΥ

____________________

Πάνω από όλα ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος αποσιωπά την καταδίκη του Νεοβαρλααμισμού από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία μάλιστα ελήφθη με τη δική του συμμετοχή. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η Σύνοδος όχι απλά καταδίκασε κάθε γλωσσική μεταφορά της Θείας Λειτουργίας αλλά έκανε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Καταδίκασε την όλη προσπάθεια των λειτουργικών νεωτερισμών ως Νεοβαρλααμισμό.

Οι π. Θεόδωρος Ζήσης και π. Σαράντης Σαράντος είχαν επισημάνει ήδη με το συνέδριο που είχε διοργανωθεί το 2001 ότι η όλη κίνηση αποσκοπούσε στην επιβολή νοησιαρχίας στην Εκκλησία. O π. Θεόδωρος Ζήσης μάλιστα χαρακτήρισε ευθέως την όλη προσπάθεια ως ένα είδος Νεοβαρλααμισμού.

Το θεολογικό πλαίσιο αυτής της κακοδοξίας καταδίκασε η Ιερά Σύνοδος με τη συνδρομή ενός αξιόλογου ιεράρχη με μεγάλη δύναμη θεολογικής σκέψεως του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου Βλάχου.

Ολα αυτά ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος τα αποσιωπά!!! Γιατί; Δεν είναι ηθελημένη διαστροφή της αλήθειας η στάση του; Αγνοεί μήπως ότι ο Μακαριότατος αποδοκίμασε την περιφρονητική στάση του Πρεβέζης έναντι των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου; Διέλαθε της προσοχής του ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄ επεσήμανε την ανάγκη να μη συνεχιστούν αυθαίρετα οι αδόκιμες, κακόγουστες και γεμάτες δογματικά λάθη μεταγλωττίσεις;

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ Ή ΝΟΗΣΙΑΡΧΙΑ

_______________________

Επιπλέον! Είναι δυνατόν να μην υπέπεσε στην αντίληψή του ότι διοργανώθηκε Ημερίδα με κορυφαίους ομιλητές αναφορικά με τη λεγόμενη “λειτουργική αναγέννηση” στην οποία αναλύθηκαν όλες οι πλευρές του κακόδοξου κινήματος; Αγνοεί ότι ο Μακαριότατος τίμησε με την παρουσία του τις εργασίες της Ημερίδας; Είναι απορίας άξιον το ότι ο Σεβασμιότατος θεωρεί σκόπιμον να παραπλανεί το ποίμνιο της Εκκλησίας αποκρύπτοντας στοιχεία που βοηθούν το λαό του Θεού να αντιληφθεί το βάθος του κακόδοξου φρονήματος των νεωτεριστών αλλά και την ορθή στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ιεραρχίας για το θέμα.

Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

______________

Παράλληλα οι πιστοί έχουν φρικτά παράπονα με το Σεβασμιότατο Δημητριάδος επειδή η Θεολογική Ακαδημία του Βόλου υπό τη διεύθυνση του κ. Καλαϊντζίδη έχει καταστεί κυριολεκτικά σφηκοφωλιά των νεωτεριστών, των Νεοβαρλααμιτών και των Οικουμενιστών με την ευλογία και την ενίσχυση του Σεβασμιότατου Δημητριάδος.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

___________

Και ως τα ανωτέρω να μην ήσαν αρκετά οι “ευρωθεολόγοι” που θέλουν να αποχρωματίσουν το μάθημα των θρησκευτικών και να το αποπροσανατολίσουν από τον ομολογιακό του χαρακτήρα και να το εκτρέψουν σε κοινωνιολογικό, θρησκειολογικό και πολιτισμικό έχουν βρεί στο πρόσωπο του Αγίου Δημητριάδος ένα ειλικρινή σύμμαχο. Είναι πραγματικά λυπηρόν επειδή ο Σεβασμιότατος υποστηρίζει όσους προωθούν ένα άχρουν, άοσμον και άγευστον εξ απόψεως Ορθοδόξου μάθημα. Οι ΚΑΙΡΟΣκόποι έχουν εξασφαλίσει όχι απλά την ανοχή αλλά την ολόθυμη υποστήριξη του Σεβασμιότατου στην προσπάθειά τους να υποβοηθήσουν τους άθεους κρατούντες να αποχρωματίσουν την ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία τη πατρίδας μας. Είναι πασίδηλον ότι έγινε γέφυρα των νεωτερισμών και στο χώρο της παιδείας. Οχι μόνον του Οικουμενισμού και του Νεοβαρλααμισμού.

ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ;

___________________

Ορισμένοι φρονούν ότι ο Σεβασμιότατος ενεργεί με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο απλά και μόνον επειδή ως δελφίνος του Αρχιεπισκοπικού θρόνου προσπαθεί να τα έχει καλά με τους άθεους κρατούντες για να τον υποστηρίξουν όταν τεθεί θέμα διαδοχής. Η δική μου αντίληψη είναι διαφορετική. Πριν δεκαετίες ο Σεβασμιότατος επισκέφθηκε ως Αρχιμανδρίτης την Κύπρο και μίλησε σε συνέδριο στη Λάρνακα κατά το οποίο απεκάλυψε χωρίς περιστροφές τις νεωτεριστικές θέσεις του. Μίλησε τόσο νεωτεριστικά ώστε έκανε τον παριστάμενο στο συνέδριο τότε διάκονο Νεόφυτο Μανσούρα (νυν Μητροπολίτη Μόρφου) να αγανακτήσει και να εκφράσει με έντονο τρόπο αλλά ουσιαστική επιχειρηματολογία την αντίθεσή του στα λεχθέντα. Είναι επομένως φανερόν ότι ο Αγιος Δημητριάδος ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ του αείμνηστου Χριστόδουλου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και πολύ πριν αρχίσουν οι Νεοβαρλααμικές καινοτομίες ο ίδιος πίστευε ειλικρινά ότι η υιοθέτηση των νεωτερισμών ήταν ενδεδειγμένη. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει ότι ίσως τώρα επιδιώκει τη συμμαχία των άθεων κρατούντων αφού τρέφει Αρχιεπισκοπικές φιλοδοξίες. Απλά θέλω να υπογραμμίσω ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο από απλός καιροσκοπισμός.

10 σχόλια:

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

Πολύ κατατοπιστικό το κείμενο σας κ.Παναγιώτη,ευχαριστούμε.Όμως έχω μιά απορία.Όταν ήταν διάκος ο νυν Μόρφου αγανακτούσε, διαφωνούσε,αντιδρούσε για τους νεοτερισμούς,τώρα τι γινεται;Γιατί δεν αντιδρά στην έλευση του πάπα και να ξεσηκώσει τον λαό να ρίξουμε τους παπικούς στη θάλασσα της πάφου.Που είναι και δεν τον ακούμε,και γιατί σιωπά τώρα που έγινε δεσπότης και που ήταν διάκος μιλούσε τι άλαξε;Δεν ξέρω έχω πολλές αποροίες ελπίζω να διαβάσει κανένας τα σχόλια απο την μητρόπολη Μόρφου και να κάνει καμοιά παρέμβαση να ακούσουμε λίγο την φωνή του.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούμε τη φωνή του Αγίου Μόρφου.

Η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος όπως όλοι οι ιεράρχες μας έδωσαν συγκατάθεση στη διοργάνωση του Διαθρησκειακού συνεδρίου και στην πρόσκληση για να πάει στην Κύπρο ο Πάπας.

Προσεύχομαι ο Σεβασμιότατος Μόρφου να μη συγκαταλέγεται στις αντιπροσωπείες όσων θα υποδεχθούν τον Πάπα και οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συμπροσευχηθούν μαζί του.

Δυστυχώς! Ομοφώνως χωρίς εξαίρεση συμφώνησαν όλοι οι ιεράρχες μας αντιπρόσωποι της Συνόδου να υποδεχθούν τον Πάπα στην Πάφο και στην Αρχιεπισκοπή. Ας ευχηθούμε ότι τουλάχιστον θα φιλοτιμηθούν να μη βάλουν μετάνοια και να συμπροσευχηθούν με τον αιρεσιάρχη της Ρώμης.

ΝΙΒΑ είπε...

Δεν έιναι μόνο ατυχής η παρέμβαση του είναι επικίνδυνη και υβριστική προς το Χριστό.Ο Χριστός ΠΟΤΕ δεν προσάρμοσε το Λόγο Του στα μέτρα και επιθυμίες των ακροατών του.Ήταν πάντα ξεκάθαρος, και είναι, και θα είναι πάντα ο Ιδιος ξεκάθαρος Καυτός Λόγος που ελέχγει τις συνηδήσεις όσων θέλουν να τον διώξουν (ή να τον αλλοιώσουν) από τη ζωή τους και από την ζωή του Ορθόδοξου Ελληνικού Έθνους.Ο λαός του Θεού ζητά από την Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΛΗΡΟ πνευματικά αναστήματα για να τον οδηγήσουν πνευματικά.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Με την σειρά μου θα ήθελα να υποβάλλω στον "Άγιο" Δημητριάδος και στους ομόφρονές του το εξής, χιλιοειπωμένο ερώτημα: Αφού "Άγιε" δεν είσαι ικανοποιημένος από το “συντηρητικό”, “οπισθοδρομικό”, “φανατικό” και “φονταμενταλιστικό” ορθόδοξο ποίμνιο, το οποίο απεχθάνεσαι μετά βδελυγμίας, παρότι εκείνο σε χρηματοδότησε και σε χρηματοδοτεί διαρκώς, ώστε να πραγματοποιείς τα αντιορθόδοξα και πατριδοκτόνα συνέδριά σου, αφού είσαι λάτρης των λειτουργικών μεταρρυθμίσεων της Β΄ Βατικανής ψευδοσυνόδου, αφού αποδέχεσαι το παπικό πρωτείο, την διδασκαλία του καθαρτηρίου πυρός και της των πάντων αποκατάσταση, αφού θεωρείς τους λατίνους και τους προτεστάντες "αδελφές εκκλησίες", αφού ουσία και πνεύματι πιστεύεις στον ακριβή και αυστηρό σχολαστικισμό του θεολογοφιλοσόφου Θωμά Ακινάτη, αφού μισείς τον Μέγα και Ισαπόστολο Κωνσταντίνο, διότι από την εποχή του το Κράτος συμπορεύθηκε με την Εκκλησία, δεσμό τον οποίο σεβάστηκαν ακόμα και, μηδενός εξαιρουμένου, όλοι οι χαλίφηδες και σουλτάνοι, ενώ εσύ επιθυμείς διακαώς τον χωρισμό τους, αφού ως παπαδοπαίδι που είσαι μεγάλωσες και ετράφης από συμπορευομένη με το Κράτος Εκκλησία και από το αίμα και το υστέρημα των αδελφών σου "βδελυρών", “φανατικών” (κατ' εσέ) Ορθοδόξων, που με τόσο αγνωμοσύνη και απαξία συμπεριφέρεσαι, γιατί ακόμα βρίσκεσαι στον χώρο της Αγίας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας; Αυτομόλησε, "Άγιέ" μας προς τους προσκεκλημένους και συνδετημόνες σου (λατίνους, λουθηρανούς, αγγλικανούς, αριστεριστές, αθέους και μασώνους) και αντί να προσπαθείς να κάνεις τους Ορθδόξους λατίνους κ.λ.π. κάνε, με τις θεωρίες και τα μυαλά που κουβαλάς, κανέναν λατίνο Ορθόδοξο. Επίσης μην κρύβεις άλλο την αγάπη σου προς το μαρξισμό και τους οπαδούς του! Γράψου σε κάποιο από τα πολλά κομμουνιστικά και μετακομμουνιστικά κόμματα να δεις πόσους από αυτούς θα φέρεις στην Εκκλησία. Οι αδελφοί σου οι λατίνοι, προτεστάντες κ.λ.π. πολύ θα χαρούν για όλα αυτά! Και όπως τον εξωμότη Βησσαρίωνα, έτσι και σένα μπορεί να σε χρίσουν καρδινάλιο και που ξέρεις μπορεί να σε προτείνουν και για ποντίφικα (όχι όμως και να σε εκλέξουν. Είπαμε η παπικοί είναι, αν μη τι άλλο, σοβαροί και ένεκα αυτού ίσως αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα προσαρμογής). Έτσι, λοιπόν "Άγιε" μας. Να ηρεμήσει και η Ορθόδοξη Εκκλησία να ηρεμήσεις και συ και ο διχασμός αυτού που είσαι και αυτού που θα ήθελες να είσαι...

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

Τέτοια πνευματικά αναστήματα έχουμε και στην Κύπρο και μας οδηγούν οινο-πνευματικά,θα γίνουμε αλκολικοί απο'το πολύ οινό-πνευμα που μας δίνουν.Αςσοβαρευτώ διότι μια σταλιά νησάκικαι δεν πάμε καθόλου καλά!Αν πηγαίναμε καλά στα πνευματικά θα φεύγαν και οι Μουλάδες.Εξάλου μας είπαι την λύση ο Άγιος γέροντας Παϊσιος"να κανουμε πνευματικές βάσεις και θα φύγουν και οι βάσεις των Τούρκων,κα των Αγγλων",εμεις το τηράμε βλέπετε αξιοπρεπώς καλούμε τον "αρχηγό"και προστάτη των παιδεραστών να κάνει πνευματικές βάσεις αυτός αντι εμείς με τις υπογαφές των Αγίων Συνοδικών και του Άθεου Προέδρου μας.Ευτυχώς που έχουμεν ΕΝΑΝ γέροντα τον Αρχιμανδρίτη ΑΘΑΝΑΣΙΟ της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου,Κυπρου,που προσεύχετε και αγωνίζετε εναντίον του οικουμενισμου,εναντιον του παπισμού,εναντίων των σκοτεινών δυνάμεων.Δόξα τω Θεώ.

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

Ευγε Αντιοικουμενιστή,το έπιασες απο το στόμα μου,ας πάνε όλοι οι παπόφιλοι στο Βατικανό και να μείνουν μόνιμα,που ξέρεται μπορεί να βγάλουμε και πάπα πρώην Ελληνορθόδοξο,και που ξέρεται καμια φορά μπορεί να μετανοήσει στον παπικό θρόνο και να ενεργοποιηθή το βάπτισμα που έκανε μικρός και έτσι ακολουθήσουν τα εκατομύρια στην ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.Μπράβο αντιοικουμ.,ας φύγουν να γίνουν Βησσαριώνες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να είσαι ο π.Ζήσης εσύ 06 Μαΐου 2010 9:02 π.μ. διότι αν ήσουν δεν θα ήσουν ανορθόγραφος.

Αναστάσιος

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε νομίζω ότι τα οθρογραφικά λάθη σε όους γράφουν συγχωρούνται (ειδικά μέσω Η/Υ που χρειάζονται μεγάλη ταχύτητα).Δεν εχει ομως ελαφρυντικά η ειρωνεία. Ακόμα χειρότερα βέβαια είναι, όταν τα λάθη γίνονται από από την ιεραρχία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την θέτουν σε απαξίωση και αποδοκιμασία.Τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολόγηση.
Όσο για πνευματικά αναστήματα που οδηγούν εκεί που όλοι ξέρουμε δε θα θέλουμε.Θέλουμε,έχουμε ανάγκη αναστήματα όπως ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ.Ανδρέας.Να ελέγχει με το λόγο του και όχι να ελέγχεται.
Ζήσης

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ είσαι ο π.Θεόδωρος Ζήσης; Αυτό μας λες; Διότι εγώ αυτό ειρωνεύομαι αν πρόσεξες καλά.

Αναστάσιος

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

Ανώνυμε ένα Ζήση έχει η ελλάδα;ΣΟΥ λέω ότι δεν είναι ο π.Θεόδωρος Ζήσης, εγώ απο την Κύπρο, διότι αν ήταν, θα έβαζε και το όνομα του για μην μπαίνουν κάτι ανώνυμοι σε απορία.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com