5 Μαρ 2010

«Πράσινο» για το μουσουλμανικό τέμενος


ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ φως για την ανάπλαση του πάρκου στο Γουδή και την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό άναψε χθες μετά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, η ηγεσία του υπουργείου απεδέχθη τις προτάσεις του δήμου και έδωσε οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, στον βαθμό που αυτό εμπλέκεται, να δρομολογηθούν λύσεις και για τα δύο αυτά θέματα που χρονίζουν, όπως επίσης και για την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό.
Ειδικότερα, για το πάρκο στην περιοχή του Γουδή, ο δήμος έκανε γνωστό ότι σε συμφωνία και με τις προτάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, άμεση επιδίωξη είναι η διαμόρφωση και απόδοση στους πολίτες μεγάλου μέρους του πάρκου, με παρεμβάσεις που εναρμονίζονται και με τη σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το σχέδιο

Σε ό,τι αφορά την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στο μεσαίο τμήμα του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατήρτισαν τον Ιούλιο του 2009 σχέδιο προγραμματικής σύμβασης.
Το σχέδιο προέβλεπε ότι στην περιοχή αυτή θα αποδεσμευόταν έκταση 17 στρεμμάτων και πως το υπουργείο Οικονομικών θα διέθετε κονδύλι ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων κτιρίων του υπουργείου στη θέση εκείνων που βρίσκονταν στον χώρο που θα παραχωρούνταν.
Πηγή: «ΝΕΑ»- 5/03/2010
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Αποφάσισαν για τζαμί στην Αθήνα σε εκτάσεις του Πολεμικού Ναυτικού

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το "απομεινάρι" μιάς ένδοξης Αυτοκρατορίας, που έδοσε άλλη πνοή σε ένα διεφθαρμένο πολιτισμό και την κατέφαγε το Ισλάμ, έρχεται τώρα και υψώνει τέμενος μέσα στα σωθικά του. ΄Οχι για να θυμόμαστε την αποστασία μας, αλλά την υποταγή μας στην απληστία και στη ματαιοδοξία.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com