23 Φεβ 2010

Οι απόψεις του Μητροπολίτη Πάφου για τους διαλόγους και όσους αντιδρούν (video)


Mitropolitis Paphou

Paphos | MySpace Video

4 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Είναι εξαιρετικά ενδιάφερουσες οι θέσεις του Σεβασμιότατου Πάφου.

Μήπως υπάρχει γραπτό κείμενο της συνέντευξης;

Αν υπάρχει θα ήταν πολύτιμο για λεπτομερή πειστικό σχολιασμό.

Δεν λέγει φυσικά κάτι που δεν ξέραμε μέχρι τώρα.

Είναι φανερόν ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου δεν είναι μεν συνειδητοί Οικουμενιστές αλλά έχουν την ευπιστία να νομίζουν ότι ο Πάπας θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της Κύπρου. (Οσο βοήθησε τους "ενωτικούς" να μην πέσει η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων!!!)

Γι' αυτό και κάνουν απαράδεκτες αβαρίες με συμπροσευχές και υπογραφή κακόδοξων κειμένων όπως της Ραβέννας.

Υπάρχουν πολλά σημεία της συνέντευξης που μπορούν και πρέπει να σχολιασθούν και ελπίζουμε κάποιος να έχει σε γραπτό κείμενο τη συνέντευξη.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε συνειδητά Ορθόδοξοι είναι κύριε Τελεβάντο στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, διότι τότε δεν θα έκαναν όπως λέτε απαράδεκτες αβαρίες με συμπροσευχές και υπογραφή κακόδοξων κειμένων όπως της Ραβέννας! Πολιτικοί είναι (εφόσον έχουν την ευπιστία να βοηθήσει ο Πάπας την απελευθέρωση της Κύπρου) και όχι Ιερωμένοι! Μπορεί να είναι αχθοφόροι της Ιερωσύνης αλλά όχι αντάξιοί της! Το θέμα είναι ότι προχωρεί δίχως να υποχωρεί η ενοποίηση των θρησκειών με τη συμμετοχή των Ορθοδόξων! Ακούγονται κάποιες διαμαρτυρίες όπως η ομολογία της πίστεως κατά του Οικουμενισμού, οι Οικουμενιστές αιφνιδιάστηκαν αλλά δεν πανικοβλήθηκαν συνεχίζοντας το έργο τους που είναι να συκοφαντούν, να απαλοίφουν τα εμπόδια που μπορούν κάθε στιγμή και να αγνοούν τις όποιες αντιδράσεις! Δεν πέτυχαν την αναγνώριση του Πρωτείου του Πάπα στην Κύπρο, δεν απογοητεύτηκαν, θα προσπαθήσουν πάλι πιο διπλωματικά στην επόμενη συνάντηση. Άλλωστε η συμμετοχή των Ορθοδόξων στους "Διαλόγους" είναι επιβεβλημένη και παρόλο που πολλοί αναγνωρίζουν ότι γίνονται επί ίσοις όροις με τους αιρετικούς συνεχίζουμε να μετέχουμε σε αυτούς! Οι Ιεράρχες προβαίνουν σε παραβιάσεις Ιερών Κανόνων που ορίζουν καθαίρεση και εμείς τους επιπλήττουμε για τις "αβαρίες" που κάνουν αλλά ούτε καθαιρούνται ούτε η εκκλησιαστική επικοινωνία με αυτούς διακόπτεται!!
Τόσο μας έχει αλλοιώσει ο Οικουμενισμός ώστε να θεωρούμε ότι είμαστε Εκκλησία με το να έχουμε με τους Οικουμενιστές κοινωνία;
Η αλλοίωση του Οικουμενισμού - Νέας Εποχής προχωρεί ασταμάτητα αλλά βαθμιαία, σχεδόν ανεπαίσθητα κάθε φορά ώστε να μην προκαλέσει μαζική αντίδραση κυρίως του λαού.
Πολλοί και εκ των Ορθοδόξων περιμένουν το Κοινό Ποτήριο για να αντιδράσουν! Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο! Γιατί σύμφωνα με τη βλάσφημη θεολογία του κ Ζηζιούλα με τη Θεία Ευχαριστία δεν ενωνώμαστε προσωπικά με τον Θεό αλλά με τη κτίση, δηλαδή με τα δέντρα, τα ζώα, τους ανθρώπους και κατ επέκταση και τους αιρετικούς! Αυτό είναι καθαρή Θεοσοφία εκφρασμένη από έναν Καθηγητή Δογματικής και "Ορθόδοξο" Επίσκοπο!
Ποιός θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει;
Επίσης το Κοινό Ποτήριο μπορεί να γίνει και όπως το ήθελε ο κ Αθηναγόρας όπου "ο καθένας να μεταλάμβανε από τη δική του σούπα"!
Λόγια του κ Αθηναγόρα είναι αυτά! Μα είναι δυνατό να είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Μασόνος; Α πα!πα! Αυτό είναι αδιανόητο! Έχουμε τις διαφωνείες μας ως προς τα δογματικά αλλά και για αυτό άλλωστε κάνουμε Διάλογο επί ίσοις όροις εστιάζοντας τα σημεία που συμφωνούμε ώστε να βρούμε κοινό σημείο επαφής προκειμένου να συμβιβαστούμε!
Στη πραγματικότητα ούτε επί ίσοις όροις γίνονται οι Διάλογοι!
Επειδή για τους αλλοθρήσκους αλλά και για τον Πάπα εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε σε χαμηλότερο επίπεδο εξέλιξης ή υπολειπόμαστε της "ολοκληρωμένης αλήθειας" που πιστεύουν ότι κατέχουν αυτή η οποία είναι η ενοποίηση των θρησκειών.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Σημασία δεν έχει τί πιστεύουν τι οι Παπικοί. Αιρετικοί είναι από αιρετικές πεποιθήσεις εμφορούνται.

Αυτό που έχει σημασία είναι τι δεχόμαστε εμείς από αυτά που πιστεύουν.

Γι' αυτό πολεμούμε τον Οικουμενισμό.

Οσο για τις "βαπτισματικές" και πανθειστικές θέσεις το Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα έχω κατ' επανάληψη γράψει ότι πρέπει να καταγγελθούν στη Σύνοδο και να καταδικαστούν.

Οπως και ο εισηγητής τoυς.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλο ΨΕΜΑ ότι υπήρξε πρώην παπικος ιερέας ο πρόεδρος της Φιλορθοδόξου Ενώσεως Κοσμάς Φλαμιάτος για τον οποίον μιλά ο Μ. Πάφου


Μ.Ν

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com