24 Φεβ 2010

Ο Πάπας στην Κύπρο


Όπως αναφέρει το πρόγραμμα επισκέψεων του Πάπα Βενέδικτου 16ου, ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί την Κύπρο από τις 4 μέχρι τις 6 Ιούνιου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στην Κύπρο, ο Πάπας θα παρουσιάσει το έγγραφο εργασίας για τη Σύνοδο των "Επισκόπων" της Μέσης Ανατολής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό από τις 10-24 Οκτωβρίου.
Στην Κύπρο θα παρευρεθούν και θα συναντηθούν μαζί του, όλοι οι ηγέτες των « εκκλησιών» από τη Βόρεια Αφρική, τους Άγιους Τόπους και το Ιράκ.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
-
Κύπρος- Ο Πάπας θα πάει μέσω Πάφου και θα φύγει μέσω Λάρνακας
-Κύπρος - Πόλεμος Πάφου - Λάρνακας για τον Πάπα

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ποιός ήταν εκείνος, που υποδεχόμενος ένα υψηλόβαθμο αμερικανό στρατιωτικό είχε πει το αλησμόνητο : "Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας"; Δεν θυμάμαι, αλλά ελπίζω να τον θυμηθεί ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όταν θα πατήσει το ποδάρι του (σημ. με το κόκκινο σανδαλάκι) στην Κύπρο ο πάπας. " Πανιερώτατε και Παναγιώτατε, ιδού οι πιστοί σας" !!!

Την άλλη μέρα το Κυπριακό θα έχει λυθεί. Λέτε;

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τι άλλο θα συμβεί σε αυτό το πολύπαθο νησί; Μέσα σε όλα τα δεινά προστίθεται ακόμα ένα μεγαλύτερο: η έλευση του ποντίφικος! Και τι πιστεύουν οι Κύπριοι αδελφοί μας; Ότι με την προβολή που θα έχει η επίσκεψη θα μάθει για τον στρατό κατοχής όλη η υφήλιος και θα ασκηθεί πίεση στην τουρκιά να τον αποσύρει; Ή πιστεύουν ότι ο ποντίφιξ θα κατακευραυνώσει με τις ομιλίες του την τουρκιά, η οποία ευθύς αμέσως από αισχύνη και μόνο θα αποσύρει τον στρατό κατοχής; Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Αντίθετα, το μόνο που θα πετύχει ο ποντίφιξ θα είναι να διχάσει πλατύτερα και βαθύτερα τον ευρύτερο Ελληνισμό και ειδικά την Ορθόδοξη Εκκλησία! Είναι βέβαιο ότι στο χάλι του Κυπιακού προβλήματος φταίμε κι εμείς οι Ελλαδίτες. Αλλά και σεις αδελφοί μου Κύπριοι κάνετε και δυστυχώς συνεχίζετε να κάνετε πολλά λάθη, με μεγαλύτερο από όλα να αναμίξετε στο δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα το δόλιο Βατικανό. Η ιστορία ας μας διδάξει: σε ποια περίπτωση σύγκρουσης ανακατεύτηκε το Βατικανό και τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα από πριν; Αδελφοί Κύπριοι προσέχετε από τους λύκους που εμανίζονται ως πρόβατα! Το Βατικανό ΜΟΝΟ διχάζει! Ο Τριαδικός Θεός ας μας ελεήσει!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com