26 Ιαν 2010

Μπάτσκας Ειρηναίος: Η απόφαση για επίσκεψη του Πάπα θα ληφθεί από την Αρχιερατική Σύνοδο, αλλά…..έχει μεγάλη σημασία και η άποψη του Πατριάρχη.


Η επίσημη ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίου, θα τελεστεί στο Πατριαρχείο στο Πετς του Κοσόβου, έδρα του Σερβικού Πατριαρχείου, πιθανότατα τον Απρίλιο και η ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί μετά το Πάσχα, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μπάτσκας, Ειρηναίος.
Στη διάρκεια εκπομπής του κρατικού σερβικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTS για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας, ο Επίσκοπος Μπάτσκας διευκρίνισε ότι η ενθρόνιση και η ανάληψη καθηκόντων, μία μέρα μετά την εκλογή προβλέπεται από το καταστατικό της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στην ανεπίσημη τελετή ενθρόνισης του νέου Πατριάρχη στον καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Βελιγράδι, παρέστησαν όλοι όσοι ήταν στη σερβική πρωτεύουσα, αλλά στην επίσημη τελετή ενθρόνισης στην ιστορική έδρα του σερβικού Πατριαρχείου στο Πετς θα κληθούν οι επικεφαλής και άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων, αρχηγοί κρατών, ακαδημαϊκοί και άλλες προσωπικότητες, δήλωσε ο Επίσκοπος Μπάτσκας, Ειρηναίος.
Υπογραμμίζοντας ότι η εκλογή Πατριάρχη διεξήχθη με αξιοπρέπεια και αυθόρμητα, όπως αρμόζει στην Εκκλησία, σημείωσε ότι έκαναν λάθος εκείνοι που προσπάθησαν να δουν το γεγονός μέσα από το πρίσμα της πολιτικής.
«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στήριξη στον Πατριάρχη», τόνισε ο Επίσκοπος Μπάτσκας και πρόσθεσε ότι ειλικρινά πιστεύει πως ο Ειρηναίος Νύσσης θα είναι καλύτερος Πατριάρχης από τον ίδιο, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις υποψηφίους στην αποστολική κλήρωση.
Ο Επίσκοπος Μπάτσκας υπογράμμισε ότι η προσωπικότητα του πατριάρχη είναι σύμβολο ενότητας στην Εκκλησία και συμπλήρωσε ότι η δύναμη της εκκλησίας είναι η ενότητα.
Ο Επίσκοπος Ειρηναίος είπε ότι, όσον αφορά το Κόσοβο το κράτος και η Εκκλησία είναι στον ίδιο δρόμο και ότι το θέμα είναι σημαντικό για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή εκεί είναι η ιστορική έδρα της.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στη Σερβία και με προγενέστερη δήλωση του Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος είχε τονίσει ότι μία τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να είναι επιζήμια για τη Σερβία, ο Επίσκοπος Μπάτσκας τόνισε ότι η απόφαση για το θέμα θα ληφθεί από την Αρχιερατική Σύνοδο, αλλά πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία και η άποψη του Πατριάρχη.
Από AΠΕ-ΜΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ РТС

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com