26 Ιαν 2010

Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος παρών στην εβδομάδα προσευχών για τη χριστιανική ενότητα.(video)

ΡΩΜΗ: Στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα προβλέπεται εσπερινός την τελευταία ημέρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών "εκκλησιών" .
Κάθε χρόνο, το Συμβούλιο για την Προώθηση της χριστιανικής ενότητας και η Επιτροπή «Πίστη και Τάξη» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών επιλέγει ένα θέμα για την εβδομάδα προσευχής για τη χριστιανική ενότητα.
Το 2010, το θέμα ήταν με βάση το στίχο του Λουκά 24:48: « ὑμεῖς δέ ἐστε μάρτυρες τούτων» δηλαδή «Σεις δε είσθε οι φιλαλήθεις και αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι θα κηρύξετε και θα βεβαιώσετε όλα όσα έχετε ακούσει και όσα έχετε ιδεί από εμέ».
(Η ομιλία του Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιου στο 19.03΄ )
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ:
-
Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος: Προτιμώ να μην φάγω αλλά να είμαι παρών στους διαλόγους.
-Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος τιμήθηκε από παπικό ίδρυμα για τη συμβολή του στο διάλογο.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

«Σεις δε είσθε οι φιλαλήθεις και αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι θα κηρύξετε και θα βεβαιώσετε όλα όσα έχετε ακούσει και όσα έχετε ιδεί από εμέ».

Μάλιστα, εξόχως έξοχα! Και τα μέλη του Συμβούλιο για την Προώθηση της χριστιανικής ενότητας και η Επιτροπή «Πίστη και Τάξη» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, ένα πράγμα έχει ακούσει: Την παπική αλάνθαστη γνώμη δορυφορούμενη από τις προτεσταντικές απόψεις.

Και ένα πράγμα έχει δει: Όποιος διαφωνεί υπογράφει τη θανατική του καταδίκη. Όποιος βλέπει τον πάπα "επί το πρωτότυπον διαβαίνει"!

"Νους ορά και νους ακούει", μου είχε πει κάποτε σκωπτικά ένας δάσκαλος. Είχα πιάσει κουβέντα με ένα συμμαθητή, κάτι εκείνος μας έδειχνε στον πίνακα, και με ρώτησε να του πω το αποτέλεσμα μιας χημικής ένωσης. Ούτε ήξερα περι τίνος επρόκειτο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com