26 Ιαν 2010

Μ. Βρετανία: Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής (Δ΄)


Σύλλογος γονέων μεγάλου αγγλικού σχολείου έγραφε προς τους αρμόδιους φορείς· «Σταματήστε τα σεξουαλικά μαθήματα στα σχολεία, θα κάνετε τα παιδιά μας ανώμαλα η σεξουαλικούς εγκληματίες».
Όπως αναφέρει το «
ethnos» πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία έφερε στο φως στοιχεία σοκ για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Τα κορίτσια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είναι εξαπλάσια από τα αγόρια, ενώ το ένα στα δέκα είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών
Περισσότερα από 21.000 αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών καταγράφηκαν την προηγούμενη χρονιά στη Βρετανία, κατά μέσον όρο 60 την ημέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση φιλανθρωπικής οργάνωσης για την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών, στο Λονδίνο.
Η National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) τόνισε ότι η πραγματική εικόνα όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι ακόμα χειρότερη. Με βάση στατιστικά στοιχεία που διαθέτουν 43 αστυνομικά τμήματα σε Αγγλία και Ουαλία, στο χρονικό διάστημα 2008-2009 κατεγράφησαν 21.618 αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (κάτω των 18 ετών), συμπεριλαμβανομένων βιασμών και αιμομιξίας.
Τα κορίτσια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είναι εξαπλάσια από τα αγόρια, ενώ το ένα στα δέκα είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών.
"Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι πολλά παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε μέρα", δήλωσε ο διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης της NSPCC Φίλιπ Νόγες.
"Είναι σοκαριστικό, κυρίως γιατί πρόκειται για αδικήματα που καταγγέλλονται στην αστυνομία. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ορισμένα από τα παιδιά αυτά είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να μιλήσουν σε κανέναν γι΄αυτό που τούς συμβαίνει", τόνισε.
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πέρυσι κατεγράφησαν 51.488 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο σύμφωνα με την NSPCC τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτουν πόσα από τα θύματα είναι παιδιά.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
-
Μ. Βρετανία, 9 χρονος ξεκίνησε φέτος το σχολείο σαν κορίτσι
-Μ. Βρετανία, Αλλαγή φύλλου για 12χρονο μαθητή Γυμνασίου.
-Μ. Βρετανία, Τα αποτελέσματα μιας διαλυμένης κοινωνίας (Β΄)
-Τα αποτελέσματα μιας διαλυμένης κοινωνίας
-Σόδομα και… Γόμαρα. Δρέπουν τις δάφνες της σεξουαλικής αγωγής
-Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής.
-Αυξάνουν οι καρποί της σεξουαλικής αγωγής.
-Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής( Β΄).
-Μ. Βρετανία:Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής( Γ΄)

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ε, υπερβολές, υπερβολές. Τα ίδια, δεν θυμόσαστε, έλεγαν και οι δικοί μας για τη δήθεν αγνή ελληνική ύπαιθρο. Ήρθαν όμως οι επιστήμονες, οι λογάδες και οι γραφιάδες, μας άνοιξαν τα μάτια και μάθαμε. Προοδεύσαμε. Τα ίδια γινόταν πάντα, μας είπαν, τότε δεν είχαμε τηλεόραση, ούτε και στατιστικές. Τώρα με τηλεόραση και στατιστικές μάθαμε τα μυστικά της τότε, λέει, αγνής ελληνικής υπαίθρου. Η τηλεόραση είναι πολιτισμός, είναι πρόοδος, ποιος βλαξ λέει το αντίθετο; Και η σεξουαλική σχολική αγωγή το ίδιο, πρόοδος. Μας το λένε και οι ψυχολόγοι. Εσείς τι ξέρετε; Σπουδάσατε; Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσίευση του Έθνους δεν σχετίζεται με την πρώτη παράγραφο του άρθρου σας.
Δηλαδή δεν είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αυτή που προκαλεί τα περιστατικά, αλλά τα περιστατικά βγαίνουν στη φόρα γιατί πλεόν τα παιδιά μπορούν να τα αναγνωρίζουν και να τα αναφέρουν.
Είναι το ακριβώς ανάποδο δηλαδή και θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, αν όντως νιαζόμαστε για την προστασία των παιδιών.

Από τη στιγμή που τέτοια θέματα (όπως το πώς συμβαίνει η κακοποίηση, ποιες συμπεριφορές είναι ύποπτες, ακόμα και το ότι δεν πρέπει τα παιδιά να αισθάνονται ένοχα αν πέσουν θύματα, αλλά πρέπει να το αναφέρουν) άρχισαν να διδάσκονται στα δημόσια σχολεία, πολύ περισσότερα περιστατικά βγήκαν στο φώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τι έχει γίνει σε ενορίες των ΗΠΑ και της Ιρλανδίας. Παιδιά που τώρα είναι 20, 30 και 50 ακόμα ετών, πρωτομίλησαν για την κακοποίηση που υπέστησαν από ιερείς.

Ελπίζω να προωθήσετε κι εσείς τέτοιες κινήσεις, γιατί μέχρι τώρα έχουμε διδαχθεί εδώ στην Ελλάδα πως αυτά πρέπει να θάβονται και να μην αποκαλύπτονται. Οι στατιστικές θα ήταν τραγικές αν γινόταν μια καταμέτρηση εδώ.

Αν μας ενδιαφέρει πραγματικά η αλήθεια και θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά...

aktines είπε...

Αγαπητέ – η φίλε-η
Το άρθρο άρχίζει με τα λόγια συλλόγου γονέων μεγάλου αγγλικού σχολείου που έγραφε προς τους αρμόδιους φορείς· «Σταματήστε τα σεξουαλικά μαθήματα στα σχολεία, θα κάνετε τα παιδιά μας ΑΝΩΜΑΛΑ η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ».
Γράφεις ότι : “δεν είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αυτή που προκαλεί τα περιστατικά, αλλά τα περιστατικά βγαίνουν στη φόρα γιατί πλεόν τα παιδιά μπορούν να τα αναγνωρίζουν και να τα αναφέρουν”.
Το περιεχόμενο όμως του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής δεν είναι πώς να αναφέρουν και να αναγνωρίζουν τα παιδιά τέτοια περιστατικά.
Τελείως διαφορετικό αντικείμενο είχε το μάθημα της Υγιεινής που διδάσκονταν παλαιότερα, από τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, με την οποία θέλουν να εκμαυλίσουν τη νεολαία σήμερα. Δυστυχώς η Αγγλία διαλύεται κυριολεκτικά από ηθική και πνευματική σήψη.
Η Σεξουαλική αγωγή που εφαρμόζουν στην εκπαίδευσή τους από την ηλικία των 5 ετών,τα Σύμφωνα συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και η κατάσταση της Αγγλικανικής «Εκκλησίας» που χρίει επισκόπους λεσβίες και ομοφυλόφιλους νομιμοποιώντας κάθε ανθρώπινη διαστροφή, έχουν τα αποτελέσματα που βλέπουμε και στη χώρα μας κάθε χρόνο με του νεαρούς τουρίστες.(Ναρκωτικά, αλκοολισμός, άκρατος ηδονισμός, εγκληματικότητα).
Η χώρα αυτή βιώνει απόλυτα το υπό του Ντοστογιέφσκι λεχθέν, «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται» και θερίζει τους καρπούς που έσπειρε τόσα χρόνια.
Οι δικοί μας όμως υπεύθυνοι γιατί εξακολουθούν να θεωρούν τα Βρεττανικά «επιτεύγματα» ως αξιομίμητο εκπαιδευτικό σύστημα και θέλουν να τα εισάγουν και στη χώρα μας ;
Πολλά θα μπορούσε ν α πεί κάποιος ακόμη αλλά δεν είναι για τα σχόλια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com