4 Νοε 2009

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα θρησκευτικά σύμβολα


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με πρόσφατη απόφασή του καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες.
Στην υπόθεση Λάουτσι ο σταυρός κρίθηκε- (Δείτε το κείμενο της απόφασης ) - ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην πραγματικότητα καλεί τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να αφαιρέσουν τα θρησκευτικά σύμβολα όχι μόνο από τα σχολεία, αλλά και από τα δικαστήρια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τον στρατό κ.α.
Ήδη και κάποιοι εν Ελλάδι επιχαίρουν λέγοντας ότι «πρόκειται για υπόθεση που αφορά μεν τη γειτονική Καθολική Ιταλία, ωστόσο η νομολογιακή ισχύς της έχει υπερνομοθετική πανευρωπαϊκή εφαρμογή. Η Ελλάδα δεν υποχρεούται μεν άμεσα να την εφαρμόσει, δεν μπορεί όμως να την παρακάμψει. Οφείλει μάλιστα να τη λάβει σοβαρά υπόψη της από δω και πέρα, εάν δεν επιθυμεί καταδίκη της χώρας για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας για τον καθορισμό διακριτών ρόλων, που μόλις ξεκίνησε, εκτός των θεμάτων φορολόγησης της εμπορικής αξίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, τίθενται πλέον εκ των πραγμάτων και άλλα ζητήματα όπως: η πλήρης κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, η αποκαθήλωση των θρησκευτικών εικόνων από τα σχολεία και τα δικαστήρια, η κατάργηση των υποχρεωτικών θρησκευτικών τελετών στην εκπαίδευση και τη λειτουργία των θεσμών, η απαλλαγή από το υποχρεωτικό ακόμη μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, το οποίο έχει καθαρά ομολογιακό χαρακτήρα».
Η απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera « έχει προκαλέσει ένα μικρό θαύμα: έχει δημιουργήσει ένα είδος εθνικής ενότητας για την υπεράσπιση του συμβόλου του χριστιανισμού", γράφει συγκεκριμένα ο αρθρογράφος Μάσιμο».
Η απόφαση προκάλεσε και την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Μαριαστέλα Τζελμίνι.Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της, «Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόλληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας». Ενώ πρόσθεσε πως «Η ιστορία της Ιταλίας εκφράζεται και μέσα από σύμβολα. Με το να τα καταργούμε καταργούμε ένα μέρος του εαυτού μας. Στην χώρα μας κανείς δεν θέλει να επιβάλει την καθολική θρησκεία ».
Τέλος πρόσθεσε πως «κανένας και πολύ λιγότερο ένα ευρωπαϊκό, ιδεολογικό δικαστήριο δεν θα καταφέρει να καταργήσει την ταυτότητά μας. Το Σύνταγμά μας, άλλωστε, αναγνωρίζει, και δίκαια, μία ιδιαίτερη αξία στην καθολική θρησκεία».
Περιμένουμε και στην Ελλάδα σε περίπτωση που τεθεί το θέμα τόσο η Εκκλησία όσο η πολιτεία να έχουν την ανάλογη αντίδραση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άρχισε δυστυχώς ο διωγμός της Πίστης με γελοία επιχειρήματα που ούτε παιδιά του νηπιαγωγείου δεν μπορούν να πείσουν!

Αλήθεια ποιος σοβαρός και εχέφρων άνθρωπος μπορεί να ισχυριστεί ότι βλάπτεται (ηθικά, υλικά ή πνευματικά) με την ύπαρξη του Σταυρού και άλλων χριστιανικών ιερών συμβόλων;

Το Δικαστήριο της Ευρώπης με τέτοιες αποφάσεις που εκδίδει δυστυχώς αποδεικνύει ότι εργάζεται για τον γρήγορο ερχομό του Αντίχριστου που θα κυβερνήσει τον κόσμο επιβάλλοντας την πιο στυγνή δικτατορία!

Συγχαρητήρια στην ιταλική κυβέρνηση που δεν ταυτίστηκε με τέτοιες παράλογες και αντίχριστες αποφάσεις!

Ένας πιστός

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com