25 Σεπ 2009

Τι σε μέλλει εσένανε…….

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "romfea" δημοσιεύει την προσφώνηση του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Τρίπολη.
Στην προσφώνηση ανακαλύπτουμε -μετά
τα τραγούδια που αρέσουν στη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη -και τραγούδια που αρέσουν σε επισκόπους γι΄αυτό και τα χρησιμοποιούν σε ομιλίες τους .
Μεταφέρουμε μικρό απόσπασμα από την προσφώνηση:
….{ Ευρίσκεσθε Παναγιώτατε, στην Αρκαδία και περιβάλλεσθε από Αρκάδες και Σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να αυτοπροσδιορισθούμε για να γνωρίσετε τον τόπο μας, την ιστορία μας, το χαρακτήρα μας, γιατί από σήμερα είσθε ο Πατριάρχης μας, είσθε ο Ποιμενάρχης μας, είσθε ο Συμπολίτης μας αφού ανακηρυχθήκατε Δημότης της Τριπολιτσάς και δυνάμεθα να παραλλάξωμε το ωραίο σμυρνιώτικο τραγούδι με τα λόγια «να σε νοιάζει εσένανε από που είμαι εγώ, να σε μέλλει εσένανε και όλο να ρωτάς από πιο χωριό είμαι εγώ, που πολύ σε αγαπώ. Από τον τόπο που είμαι εγώ ξέρουν τον καϋμό να κρύβουν, ξέρουν ν’ αγαπούν».}…

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι ο οικουμενισμός στην πράξη: Εκκοσμίκευση, λαϊκά άσματα και κενή αγαπολογία. Αλλά αυτά είναι «απαράδεκτα πράγματα» και όχι η υπογραφή της Ομολογίας Πίστεως την οποία ο Πατριάρχης ονόμασε «απαράδεκτα πράγματα».

Και μιας και οι ποιμένες μας μιλούν τη γλώσσα των λαϊκών ασμάτων, νομίζω ότι την αγάπη πολλών επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκφράζει πολύ σωστά το λαϊκό άσμα του Στράτου Διονυσίου «Αγάπη μου επικίνδυνη…» διότι όπως πάμε οι Ιεράρχες μας «ερείπια θα καταντήσουν» με την αγάπη τους προς τον Πατριάρχη.

Αν έχετε χρόνο ακούστε το λαϊκό ερμηνευτή πόσο σωστά τα λέει για την αγάπη των επισκόπων της Ελλάδος προς τον Πατριάρχη:
http://www.youtube.com/watch?v=aZJvRC1todQ&feature=related

Τ.Ι.

Ανώνυμος είπε...

Η εκκοσμίκευση στην πράξη.

Κων/νος Νικολάου
Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Αυτά πρέπει να κυκλοφορήσουν για απλά μαθήματα εκκοσμικεύσεως.
Άν δέν έχουν κάτι απο την Αγία Γραφή να πούν καλύτερα να μη μιλούν.
Η Εκκλησία δείχνει ότι είναι σύγχρονη με πράξεις που συμβαδίζουν με την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας και όχι με τραγούδια αγαπολογίας.

ΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε παιδιά τόσο αβασάνιστα, δημόσια και πρόχειρα κατακρίνετε τους Αρχιερείς; Δώστε περισσότερο προσοχή στο τι γράφετε. "Ου κατ' επίγνωσιν ζήλος" ;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 25 Σεπτέμβριος 2009 11:08 μμ
Γράφεις γιατί «αβασάνιστα, δημόσια και πρόχειρα κατακρίνετε τους Αρχιερείς;»

Απαντώ:

Ότι λέγεται δημόσια αυτό και ελέγχεται δημόσια.

Ανώνυμε φίλε πρόσεξε γιατί υπάρχει και "Ου κατ' επίγνωσιν πίστη"

Κων/νος Νικολάου

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε 25 Σεπτ. 2009 11:08 μμ σου αρέσουν οι εκκοσμικεύσεις των κληρικών μας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπονται οι αρχιερείς μας να δείχνουν την εκκοσμίκευσή τους τόσο απροκάλυπτα;
Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Απο όλα τα κείμενα συνυπογράφουμε το κείμενο της Ελένης 25 Σεπτ. 2009 10:35 μμ. διότι είναι το πλεον εύστοχο και σοφό!

Αν δεν έχουν λόγο Θεού να πουν να μην μιλούν καθόλου! Να κλείνουν τα χείλη τους! Κάλλιον η σιωπή απο τις κοσμικότητες!

Μπράβο Ελένη!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο από άτομα τα οποία θεωρούν τον εαυτό τους μέλη της Εκκλησίας, να μιλούν με αυτόν τον τρόπο δημόσια για τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.

Τι είπε ο Σεβασμιώτατος, υπό ποιες συνθήκες και για ποιο λόγο, κανείς δεν γνωρίζει. Επηρεασμένοι όμως από "ιεροδικεία" της TV κρίνετε και κατακρίνετε τους Αρχιερείς με ευκολία και ταχύτητα που, συγχωρέστε με, προκαλεί φόβο αλλά και απορία για τα κίνητρα σας. Αγνοείτε ίσως, ότι υπάρχει τρόπος και διαδικασία με την οποία η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας ενημερώνεται και ελέγχει αν κρίνει αυτό απαραίτητο, τα πρόσωπα της Εκκλησίας μας. Πάντως αυτή η δημόσια διαπόμπευση εκκλησιαστικών προσώπων δεν συνάδει ούτε με τον εκκλησιαστικό ζήλο που επιδεικνύετε ούτε με το Χριστιανικό ύφος που επικαλείται και προσπαθεί να προωθήσει το παρόν blog.


Τέλος, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι ελλείπει την σήμερον αγαπητοί Ανώνυμοι, Ελένες, Φιλόθεοι, πιστοί και λοιποί το ανδρώο ήθος και το θάρρος όσοι κατακρίνουν δημόσια κάποιον προσωπικά, και δη έναν Ιεράρχη, να το κάνουν αυτό χωρίς την "κουκούλα" της ανωνυμίας.


Με τιμή,

Ιεραπετρίτης Δημήτριος

Ανώνυμος είπε...

κ.Ιεραπετρίτη ομοιάζεις με τους Φαρισαίους της εποχής του Χριστού. Δεν κοιτάς την ουσία και κοιτάς αν είναι ή δεν είναι ανώνυμο.
Δικαιολογείς τις εκκοσμικεύσεις των κληρικών και κόπτεσαι περι ανωνυμίας όπως κάνουν πολλοί ύπουλα και με δόλιους σκοπούς για να πολεμήσουν τους αγνούς αγωνιστές.

Ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

Που την είδες την κουκούλα; Άλλο κουκούλα άλλο να μην θέλει κάποιος να πει το όνομα του.
Μήπως εσύ μας έδειξες την ταυτότητά σου; Πού ξέρουμε αν χρησιμοποιείς ξένο όνομα;
Τί βλακείες λες λοιπόν περι ανωνυμίας για να σπιλώσεις την αλήθεια και τους αγαπώντας αυτήν;

Ανώνυμος είπε...

για τους ανωνυμους :επειδη δεν ειμαστε φρεσκιοι στο ιντερνετ το παραμυθακι οτι που ξερω αν ειναι αληθεια το ονομα σου εχει τελειωσει εδω και και 2-3 χρονια,αμα θελεις βαλε και εσυ το δικο σου ονομα και ο Θεος ξερει ποιοσς λεει ψεματα δεν ειμαστε παιδακια....
( κατ'ονομα...)για τους Θεολογους
πανω στο θεμα:καλα εσεις που σχολιαζεται εκτος απο Ιεραπετριτη Δημητριο πραγματικα αναρωτιεμαι για το σκεπτικο σας...το θεμα ειναι οτι η συνοδεια του Πατριαρχη ακουγε αυτα τα τραγουδια η το οτι Ο Πατριαρχης περνωντας αφορμη απο αυτο το τραγουδι το συνδιαζε αψογα στο λογο του για την Θρησκεια των Ελληνων,ελεος ανοιχτε τα ματια σας λιγο παραπερα......

Παλιακης Δαμιανός απο Πεντελη

Ανώνυμος είπε...

Παλιάκη Δαμιανέ (αν είσαι βέβαια εσύ ο Παλιάκης και όχι κάποιος που χρησιμοποιεί το όνομα του, και αν υπάρχει πραγματικό πρόσωπο φυσικά με το όνομα Παλιάκης Δαμιανός) τί βλακείες λες πάλι;
Είναι σοβαρά αυτά; Να ξέρεις δεν μιλάς σε παιδιά Δημοτικού.
Ο ανώνυμος 28 Σεπτέμβριος 2009 12:15 πμ, έχει απόλυτο δίκαιο.
Και π.χ. πανεύκολα μπορώ να βάλω ένα τυχαίο ονοματεπώνυμο π.χ. Πέτρος Παύλου. Ε και; Τί έγινε;

Άσε τις κοτσάνες και τις υποκρισίες και ασχολήσουμε με το θέμα μας. Άντε μπράβο πια!

Ανώνυμος είπε...

Παλιακη Δαμιανό απο Πεντελη, το "σχολιάζεται" δεν γράφεται έτσι αλλά με "-ε" αντί "-αι", άσε λοιπόν τις βλακείες και στρώσου να μάθεις καμμιά γραμματική και μόλις την μάθεις τότε έβγα έξω να σχολιάζεις. Άντε πια!

Ανώνυμος είπε...

Το επιλήψιμο αγαπητοί μου συζητητές, δεν είναι το αν κάποιος γράφει ορθογραφημένα το "σχολιάζεται" ή την κλητική του ονόματος "Δαμιανός" ως "Δαμιανό" (βλ. το μήνυμα του Ανωνύμου 28 Σεπτέμβριος 2009 3:49 μμ) αλλά ότι κάποιοι από την παρέα μας, ενώ πετροβολούν τους πάντες πάντα από Χριστιανική αγάπη, φοβούνται να πουν το όνομά τους, ποιοι είναι. γιατί άραγε; Όσοι αγαπούν την αλήθεια δεν φοβούνται το φως.

Ιεραπετρίτης Δημήτριος

Ανώνυμος είπε...

Για ηρέμησε ανώνυμε 5:34 μμ (θα με συγχωρήσεις αλλά έτσι θα σε αποκαλώ γιατί δεν ξέρω και δεν μπορώ να ελέγξω αν είσαι πράγματι ο Δ.Ιεραπετρίτης).
Το επιλήψιμο είναι να ασχολήσε με τρίχες σαν το αν είναι κάποιος άνώνυμος ή επώνυμος και να καταπίνεις σαν υποκριτής την κάμηλο της εκκοσμίκευσης.

Αυτή η ανυπόφορη υποκρισία είναι το επιλήψιμο.

Jimmis είπε...

Στην περίστασή μας ταιριάζει απόλυτα η Παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου. Ποιος θεωρεί τον εαυτό του άξιο να κατακρίνει δημόσια τους Αρχιερείς μας, πόσο μάλλον τον Πατριάρχη μας;

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, αλλά και για την αλήθεια, για την οποία ως Χριστιανοί πρέπει να πάσχουμε καθημερινά, υπογράφω με την ηλεκτρονική μου διεύθυνση. Δεν σας καταλαβαίνω όμως, δεν έχετε το θάρρος της γνώμης; Κατακρίνετε κάποιους δημόσια και δεν δηλώνετε ποιοι είστε; Τι είναι αυτό που φοβάστε;

Φαύλα τα έργα του σκότους...

Ιεραπετρίτης Δημήτριος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 28 Σεπτέμβριος 2009 11:46 μμ ή αλλιώς ("Ιεραπετρίτη") άσε τις γελοιότητες.
Και άσε και τις θεολογικές αιρέσεις.
Ο Πατριάρχης δεν είναι Πάπας. Αν νομίζεις αυτό απευθύνσου στην Ρώμη και γίνε παπικός!

Ανώνυμος είπε...

Παρ' ότι δεν είδα καμιά ηλεκτρονική διεύθυνση, σε πληροφορώ ότι ο καθένας μπορεί να φτιάξει οποιαδήποτε ηλεκτρονική διεύθυνση με οποιοδήποτε όνομα.
Άσε τις αστειότητες και πάψε να μιλάς σαν Φαρισαίος περι όνου σκιάς παραγνωρίζοντας τα σπουδαία.

damianos είπε...

ανώνυμοι φίλοι μου περιμένω ακόμη καταρχήν να βγαλεται(ε) τις μάσκες σας και να πείτε το ονοματάκι σας...
αλλα το κυριότερο να απαντήσετε και στο θέμα που υπάρχει εγω μπορει να σχολιασα τους ανωνύμους αλλά πηρα και ουσιαστική θέση εσείς?
για τον ανώνυμο (29 Σεπτέμβριος 2009 1:10 πμ):δεν υπάρχει φιλέ μου περίπτωση λάθους του Πατριαρχη διάβασε χωρίς παρωπίδες την είδηση και θα καταλάβεις, βεβαία μάλλον δεν σου αρέσουν τα σύγχρονα κηρύγματα πρoτιμάς τα έτοιμα στερεότυπα των πολιτικών( για να είμαστε επίκαιροι) η των οργανωσιακων…..
Παλιακης Δαμιανὀς

Ανώνυμος είπε...

Πάτησα πάνω στο προφίλ των υποκριτικά φερομένων σχολιαστών "Ιεραπετρίτης" και "Δαμιανός" και δεν μου βγάζει τίποτα απολύτως. ή πιο ακριβώς μου βγάζει τα παρακατω:

"Δε Διατίθεται Προφίλ

Το Blogger Προφίλ που ζητήσατε δεν μπορεί να εμφανιστεί. Πολλοί χρήστες του Blogger δεν έχουν ακόμη επιλέξει την δημόσια κοινή χρήση του προφίλ τους.

Αν είστε χρήστης του Blogger, σας προτείνουμε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Προφίλ σας".

Ποιόν κοροϊδεύει (αν είναι ένας)/ουν (αν είναι πράγματι δύο);

Ανώνυμος είπε...

"damiane" δεν υπάρχουν μάσκες παιδί μου. Μάσκες βλέπεις στον ύπνο σου; Είσαι με τα καλά σου;

Ανώνυμος είπε...

Θα πρότεινα στους αγαπητούς σχολιαστές να αφήσουν τις εμφανώς ανεδαφικές και υποκριτικές θέσεις των "Ιεραπετρίτης" και "Δαμιανού Παλιάκη" διότι απο μόνες τους πίπτουν.

Ανώνυμος είπε...

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 8:57 μμ είμαι ο Φιλόθεος. Άφησα αμεσως μετα ενα μηνυμα με το όνομα Φιλόθεος αλλά δεν ξερω γιατι δεν το δημοσιεύσατε.

damianos είπε...

Φιλόθεε και οι λοιποί από τι βλέπω είχα απόλυτα δικaιο,επι του θέματος εσύ και όλοι οι ανώνυμοι δεν λέτε κουβέντα , και αυτό ίσως να είναι καλό η καταλάβατε το λάθος σας η απλά αυτή είναι η τακτική σας, κατηγορείτε ανούσια οτιδήποτε.....

Υ.γ :η μάσκα μου είτε στον ύπνο μου είτε στον ξύπνιο μου έχει ονοματεπώνυμο Παλιάκης Δαμιανός η δική σου,(α ρε θαρραλέοι Χριστιανοί τις δεκαετίας του 50-60..)
Παλιάκης Δαμιανός

Ανώνυμος είπε...

Οι Δαμιανός Παλιάκης και Ιεραπετρίτης Δημήτριος συνεχίζουν να αυτογελοιοποιούνται σκιαμαχώντας περι "όνου σκιάς" όπως ορθά ελέχθη!

Είναι θλιβερά θύματα των δαιμόνων και της πλάνης της εκκοσμίκευσης!

Με ευθύνη όμως δική τους!...

Ένας πιστός

Jimmis είπε...

Σκόπευε να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΑΘΗΝΑ 02/10/2009

«Εάν δεν συλλαμβανόμουν, θα σκότωνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο», φέρεται να έχει πει, στην πρώτη του κατάθεση, μέλος σπείρας ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε από την τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη.

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι στην περιοχή Ουμράνιγιε της ασιατικής Κωνσταντινούπολης, όπου συνέλαβε 16 άτομα. Το μέλος της σπείρας με αρχικά ονόματος Μ.Γ στην κατάθεσή του είπε, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, ότι εάν δεν είχε συλληφθεί θα σκότωνε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, επειδή, όπως είπε «είναι εχθρικός προς τους μουσουλμάνους».

Αυτά να βλέπετε αδελφοί, εκ του ασφαλούς και από την πολυθρόνα μας, εύκολα κρίνουμε και κατακρίνουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ιεραπετρίτη μην γίνεσαι θύμα της προπαγάνδας.
Και μην μου πεις ότι αναγκάζεται να προδίδει την Ορθοδοξία και να κάνει συμπροσευχές...

Ανώνυμος είπε...

" Ἤδη μέ πῆρε ἕνας λαϊκός τηλέφωνο, ἀπαίδευτος στήν θεολογία, πού ἔχει ὅμως τήν ἀναίδεια νά παριστάνει τόν ἀγωνιστή τῆς πίστης μας, καί μοῦ εἶπε μία ὑβριστική φράση. Καί ἐγώ μέ πολλή ἠρεμία, ἀφοῦ τόν χαιρέτησα, τοῦ ἔκλεισα τό τηλέφωνο. Τί νά σᾶς πῶ, Πατέρες μου καί Μητέρες μου! Χίλιες φορές καλύτερα τά παιδιά τῆς καφετέριας ἀπό μερικούς τέτοιους τετυμπόϊδες «χριστιανούς», πού θέλουν νά παριστάνουν καί τόν ἀγωνιστή τῶν πατρίων! Βεβαίως, χίλιες φορές καλύτερα!"

Σε ποιους αναφέρετε άραγε ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης; Ερώτηση κρίσεως προς τους αναγνώστες και συγγραφείς του παρόντος blog...

damianos είπε...

Μάλλον σε εσένα,όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται αλλά θέλω να μου κάνεις και εσύ ανώνυμε ένα σχόλιο και πάνω στα παρακάτω, πού εγραψε ο ίδιος Ιεράρχης στο ίδιο ακριβώς κείμενο!!!!

Νομίζω καί πιστεύω, ἀγαπητοί μου, ὅτι τόν δυναμικότερο ἀγώνα γιά τήν πίστη μπορεῖ νά τόν κάνει μόνο ἕνας Γέροντας Πορφύριος καί ἕνας πάτερ Ἰάκωβος Τσαλίκης καί ἕνας πάτερ Παΐσιος. Ἀλλά, κοιτάξτε τίς διδαχές τῶν Πατέρων αὐτῶν στά βιβλία τους, γιά νά δεῖτε μέ πόση ἀγάπη καί πόνο ἐκφράζονται καί γιά τούς αἱρετικούς ἀκόμη. Διαβάστε, γιά παράδειγμα, μέ πόση ἐπιείκεια καί πόθο γιά τήν σωτηρία τους ἐκφράζεται ὁ Ἅγιος Σιλουανός ὁ Ἀθωνίτης περί τῶν καθολικῶν σέ ἕνα διάλογό του μέ κάποιο ζηλωτή Ἀρχιμανδρίτη, ὁ ὁποῖος «ἀποκεφάλιζε» τούς καθολικούς καί τούς ἔστελνε στό «πῦρ τό ἐξώτερον», ἀλλά καί πῶς συμβουλεύει τόν Ἀρχιμανδρίτη νά φέρεται συγκαταβατικά καί ἀγαπητικά πρός αὐτούς. Θά τό δεῖτε αὐτό στό βιβλίο τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιμ. Σωφρονίου, Ὁ Γέροντας Σιλουανός, σ. 65.66,Γ´ ἔκδοση Ἱερᾶς Μονῆς Τιμίου Προδρόμου – Ἔσσεξ Ἀγγλίας.

Ἀλλά ἀκοῦστε, παρακαλῶ, πάλι τί λέει ὁ ἅγιος Νεκτάριος στό βιβλίο του Ποιμαντική, σελ. 192: «Ἡ ἀγάπη οὐδέποτε χάριν δογματικῆς τινός διαφορᾶς πρέπει νά θυσιάζεται... Ὁ μή ἀγαπῶν τούς ἑτεροδόξους ἐπίσκοπος, ὁ μή ὑπέρ αὐτῶν ἐργαζόμενος, ἀπό ψευδοῦς κινεῖται ζήλου καί ἐστερημένος ἐστίν ἀγάπης· διότι ὅπου ἡ ἀγάπη, ἐκεῖ καί ἡ ἀλήθεια καί τό φῶς, ὁ δέ ψευδής ζῆλος καί ἡ πεπλανημένη δόξα ἐξελέγχονται ὑπό τοῦ φωτός καί τῆς ἀγάπης καί ἀποκρούονται. Τά τῆς πίστεως ζητήματα οὐδόλως δέον ἐστί νά μειῶσι τό τῆς ἀγάπης συναίσθημα».
Παλιακης Δαμιανος

Μαρίνα είπε...

Ήταν τόσο καό που άρεσε στον Πατριάρχη ένα ερωτικό δημοτικό τραγούδι; Δεν ήταν και χυδαίο. Ισα-ίσα παρακινεί τους ανθρώπους να αγαπούν και να μην νοιάζονται για τα εξωτερικά, τόπο καταγωγής κ.α. Πόσες φορές οι Πατέρες παραομοιάζουν τον Θείο Έρωτα με τον ανθρώπινο;
Εξάλλου οι γέροντες μας λένε ότι δεν πρέπι να κρίνουμε πατριάρχες, μητροπολίτες κ.τ.λ. γιατί χάνουμε τη Χάρη του Θεού, αν έχουμε. Ο π.Πορφύριος έλεγε , δεν κατηγορώ ποτέ δεσπότη γιατί η προσευχή μου δεν εισακούεται.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com