20 Σεπ 2009

Τα τραγούδια που αρέσουν στη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea δημοσιεύει την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ελασσόνας.
Μεταφέρουμε απόσπασμα από την ομιλία:
{…}…Ηκούσαμε και ένα εκ των συνοδών ημών να υποτονθορίζη καθ’ οδόν τους στίχους γνωστού άσματος: «Αφού στον Όλυμπο οι θεοί τ’ αποφασίσανε, δώσαν στο κρύο τα κλειδιά κι αυτοκτονήσανε» …{…}.
==== ==== ==== ==
Το τραγούδι είναι το «Σ΄ αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα» Στίχοι: Φίλιππος Γράψας, Μουσική: Μάριος Τόκας, Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Μητροπάνος.
Το τραγούδι – παρά το γεγονός ότι από πλευράς στιχουργικής και εκτέλεσης είναι καλό – δεν παύει όμως να είναι ερωτικό.
Τέτοια υποτονθορίζει η συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όχι; Το τέλος της ειδωλολατρείας εκφράζει το λαϊκό άσμα! "οι θεοί αυτοκτονήσανε"!
Τι θέλατε να λένε: Το "Παρήλθεν η σκιά του νόμου της χάριτος ελθούσης";
Αυτό δεν συνάδει με τη σύγχρονη γλώσσα της Εκκλησίας! Τέρμα οι ψαλμωδίες! Τώρα ας αρχίσουμε τα λαϊκά άσματα! Όχι στον άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό! Τώρα όλοι ας τραγουδάμε Μητροπάνο!

Τελικά οι εκκομσικευμένοι οικουμενιστές είναι για κλάματα!

Τ.Ι.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

ΕΥΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι ντροπή.
Τα ερωτικά πάνω από τους ύμνους της εκκλησίας.

Βασίλης Χ.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά; Αυτό το άσμα τους άρεσε κι αυτό υποτονθρίζανε. Ο ευσεβισμός και τα όριά του. Στην τελική, βρείτε με κάτι άλλο να ασχοληθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:57 πμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λέει ότι: «Ηκούσαμε και ένα εκ των συνοδών ημών να υποτονθορίζη καθ’ οδόν τους στίχους γνωστού άσματος».
Βλέπω θεωρείς ότι δεν τρέχει τίποτα που η συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη «καθ’ οδόν», δηλαδή μέσα στο αυτοκίνητο υποτονθορίζει ερωτικά – ζεμπέκικα τραγούδια.
Μάλλον έχεις υποστεί οικουμενιστική αλλοίωση!
Βασίλης Χ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Βασίλη Χ. 21 Σεπτέμβριος 2009 10:25 πμ. Συμφωνω μαζι σου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την άμεση ανταπόκριση σας στα όσα σας κατήγγειλα. Αυτό δείχνει την αληθινή χριστιανική σας αγάπη στις εντολές του Χριστού και την απέχθεια προς ό,τι τις παραβιάζει όπως είναι οι αισχρότητες.

Και μόνο απο αυτό είστε απο τα ελάχιστα blog που είναι συνάμα και μαχητικά και καθαρά όπως θέλει η Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ανώνυμε 21 Σεπτέμβριος 2009 6:37 μμ ότι το blog "ΑΚΤΙΝΕΣ" ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα για την χριστιανική παρρησία του. Οι άλλοι, μας λογοκρίνουν σε ό,τι ελέγχει τους παρεκτρεπόμενους.

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

oικουμενιστική αλλοίωση;;; πείτε το έτσι βρε παιδιά...όχι ότι σας πήραξε το τραγούδι που υποτονθορίζανε οι συνοδοί του Οικουμενικού Πατριάρχη μας. Αβασάνιστες κατακρίσεις, εκ του ασφαλούς....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 23 Σεπτέμβριος 2009 12:20 πμ αν δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις το ηθικό ακάθαρτο από το καθαρό και χριστιανικό, καλύτερα να κλείνεις το στοματάκι σου!

Η εκκοσμίκευση σου δεν σε αφήνει να δεις τα θλιβερά χάλια των πνευματικών μας ηγετών!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

βεβαιότητα αυθεντίας τριάντα και πλέον καρδιναλίων.....μυρίζομαι οργανωσιακό υπόβαθρο. κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Τους φαύλους ή τους άρρωστους πνευματικά δεν τους πειράζουν οι εκκοσμικεύσεις ούτε οι οικουμενισμοί των κληρικών αλλά οι Ορθόδοξες Αδελφότητες!
Τις οποίες υποτιμητικά και χωρίς τσίπα τις λένε οργανώσεις λες και πρόκειται για σέκτες εξωχριστιανικές! Λες και αυτές φταίνε για τα χάλια τους!

Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο ανώνυμος 23 Σεπτέμβριος 2009 6:16 μμ, ο οποίος είναι αξιολύπητος για την πνευματική του διαστροφή!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Από το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης, έπεσα κέντρο. παρεκκλησιαστικές οργανώσεις. τώρα εξηγούνται όλα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 24 Σεπτέμβριος 2009 1:08 πμ
Στα ερωτικά – ζεμπέκικα τραγούδια των συνοδών του Οικουμενικού Πατριάρχη δεν βλέπεις καθόλου εκκοσμίκευση και οικουμενισμό αλλά μιλάς για «παρεκκλησιαστικούς » .
Το πρόβλημά σου είναι μεγάλο και σοβαρό.
Παρεκκλησιαστικοί όμως είναι όσοι διδάσκουν και πράττουν εκτός διδασκαλίας της εκκλησίας.
Δείγμα οικουμενιστικής συμπεριφοράς είναι η λάσπη σε όλους ελέγχουν παρεκτροπές.
Τόλμησε να πείς και να γράψεις ότι υπήρξε λάθος η συμπεριφορά των συνοδών και θα πούν και για σένα τα ίδια.
Γράφεις για «Αβασάνιστες κατακρίσεις, εκ του ασφαλούς....» ξεχνώντας ότι αυτά είναι λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Αν πιστεύεις ότι είναι δείγμα ορθοδόξου πνευματικότητος οι συνοδοί του Οικουμενικού Πατριάρχη «καθ’ οδόν», δηλαδή μέσα στο αυτοκίνητο να υποτονθορίζουν ερωτικά – ζεμπέκικα τραγούδια τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση.


Βασίλης Χ.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη Χ. με άνθρωπους βλαμμένους δεν τα βγάζεις πέρα. Τί κάθεσαι και ασχολείσαι;

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που τελικά απεδείχθη το αντίθετο από αυτό που αρχικά διάβασα ότι δηλ. "το blog "ΑΚΤΙΝΕΣ" ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα για την χριστιανική παρρησία του", διότι "κόπηκε" στη λογοκρισία του συγγραφέα του ιστολογίου το τελευταίο μου μήνυμα, παρά το γεγονός ότι δεν προσέβαλε κανέναν σε προσωπικό επίπεδο.

Αναμφισβήτητα, η αλήθεια ενοχλεί αρκετούς. Ωστόσο, ζητείται η παρρησία και από τα Χριστιανικά blogs να αποδέχονται τη διαφορετική άποψη, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον χαρακτηρισμό του "Χριστιανικού". Άλλως, αποδεικνύουν ότι είναι και αυτά ένα κλειστό ηλεκτρονικό περιβάλλον ομοϊδεατών, μελών ίσως κάποιας οργάνωσης ("Χριστιανικής"; φευ!!), που αρέσκονται στο να κολακεύουν αλλήλους.

Αυτά τα ολίγα για τον συγγραφέα του ιστολογίου.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ανώνυμε 25 Σεπτέμβριος 2009 8:58 πμ
Από το ιστολόγιό μας δεν κόπηκε κανένα μήνυμα . Μήπως δεν το έστειλες σωστά ;

ΑΚΤΙΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν διεγράφη το χθεσινό μου μήνυμα, και από δικό μου λάθος δεν το έστειλα σωστά, σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για όσα από ταχύτητα σας καταλόγησα.

Ανώνυμος είπε...

Το ύφος σου και το ήθος σου ανώνυμε 25 Σεπτέμβριος 2009 8:58 πμ
είναι αηθές και άθλιο.
Αν δεν σου αρέσει πήγαινε αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 25/9/2009 8:58 πμ,
εγώ το έγραψα αυτόν τον έπαινο στον οποίο αναφέρεσαι και μην τον παρερμηνεύεις σε παρακαλώ πολύ. Δεν εννοώ ως χριστιανική παρρησία την ασυδοσία που υποστηρίζεις. Αλλά την τόλμη να δημοσιεύουν τα αποκαλυπτικά άρθρα και σχόλια που πονάνε κάποιους.
Και την τόλμη (διότι τόλμη είναι) να κόβουν τα σχόλια των ανηθίκων και των υποστηρικτών της βλασφημίας ή της χυδαιότητας.

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν διεγράφη το χθεσινό μου μήνυμα, και από δικό μου λάθος δεν το έστειλα σωστά, σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για όσα από ταχύτητα σας καταλόγησα.

Αν δεν διεγράφη και το σημερινό-πρωινό μου μήνυμα, και από δικό μου λάθος δεν το έστειλα σωστά, σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για όσα από ταχύτητα σας καταλόγησα.

Αν όμως διαγράφονται συστηματικά, τότε αγαπητέ συγγραφέα του blog, λυπάμαι πολύ διότι αποδεικνύεται ότι ορθά, παρά την ταχύτητα, σας καταλόγησα.

Επίσης, λυπάμαι και για τους χαρακτηρισμούς όσων (Βασίλη, Φιλόθεο, πιστό κλπ.) καταφέρονται εναντίον μου αποκαλώντας με ανήθικο, βλάσφημο, φαύλο, άρρωστο πνευματικά, αξιολύπητο για την πνευματική μου διαστροφή, άθλιο, αήθη, βλαμμένο, κ.α. Παιδιά, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί και το μένος που επιδεικνύετε εναντίον μου προέρχεται από πραγματική Χριστιανική αγάπη.Αναμφισβήτητα, η ανωνυμία (βλ. η α-προσωπεία) εξυπηρετεί την ανάδυση και καλλιέργεια των παθών.

Καλή Κυριακή συγγραφέα σε σένα και στους καθ' όλα αξιότιμους συν-συγγραφείς σου. Εύχομαι ο χρόνος που αναλώνετε στο παρόν blog να είναι περισσότερο εποικοδομητικός κι όχι αποδομητικός.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 26 Σεπτ. 2009 6:06 μμ και ο ιατρός όταν χειρουργεί και πονάει τον ασθενή αγάπη είναι. Φαίνεται όμως πως οι σημερινοί εκκλησιαστικοί ηγέτες σε έχουν συνηθίσει σε μια αγαπολογία που δεν έχει σχέση με την αληθινή αγάπη. Σκέψου και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όλοι οι χαρακτηρισμοί είναι δίκαιοι και να τους προσέξεις διότι πραγματικά νοσείς με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Πίστεψέ με.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα την υπογραφή μου στο 7:34μμ σχόλιο.

Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:06 μμ κανείς δεν σε είπε ούτε βλάσφημο ούτε ανήθικο ούτε άθλιο.
Κάποιοι μιλήσαν για τις ιδέες σου αυστηρά και άλλοι είπαν και για εσένα κάτι όχι όμως τόσα όσα γράφεις ότι σου είπαν.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ό,τι είχαμε να πουμε το είπαμε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η αλήθεια πάντως πολλές φορές είναι δυσάρεστη!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

" Ἤδη μέ πῆρε ἕνας λαϊκός τηλέφωνο, ἀπαίδευτος στήν θεολογία, πού ἔχει ὅμως τήν ἀναίδεια νά παριστάνει τόν ἀγωνιστή τῆς πίστης μας, καί μοῦ εἶπε μία ὑβριστική φράση. Καί ἐγώ μέ πολλή ἠρεμία, ἀφοῦ τόν χαιρέτησα, τοῦ ἔκλεισα τό τηλέφωνο. Τί νά σᾶς πῶ, Πατέρες μου καί Μητέρες μου! Χίλιες φορές καλύτερα τά παιδιά τῆς καφετέριας ἀπό μερικούς τέτοιους τετυμπόϊδες «χριστιανούς», πού θέλουν νά παριστάνουν καί τόν ἀγωνιστή τῶν πατρίων! Βεβαίως, χίλιες φορές καλύτερα!"

Σε ποιους αναφέρετε άραγε ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης; Ερώτηση κρίσεως προς τους αναγνώστες και συγγραφείς του παρόντος blog...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com