17 Μαΐ 2009

Διαμαρτυρία προς το Υ.Π.Ε.Π.Θ για τη Σεξουαλική Αγωγή.


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κύριε Υπουργέ σας στέλνω κείμενο που έστειλα σε διάφορα σχολεία.




ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Χριστός Ανέστη!

Έχω ενημερωθεί ότι για το ερχόμενο σχολικό έτος (2009-2010) πρόκειται να διδαχθεί το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής από την Α\’ Δημοτικού.
Θέλω να γνωρίζεται, ότι είμαι μητέρα τριών παιδιών, και είμαι ΚΑΤΑ.
Πιστεύω, πως η ηλικία αυτή δεν είναι η κατάλληλη για να αναλύουμε τα όργανα (τα σεξουαλικά) του κάθε φύλου μπροστά σε όλα τα παιδιά.Αυτός είναι ο ρόλος του γονέα, να συνομιλήσει με το παιδί του προσωπικά για τις αλλαγές του σώματος του και την διαφορετικότητα του άλλου φύλου και όχι να γίνεται μάθημα στο σχολείο. Ο γονέας θα αναφερθεί στο θέμα, την κατάλληλη στιγμή, την οποία, ο ίδιος θα αξιολογήσει ανάλογα με τον χαρακτήρα του παιδιού.
Δεν είναι μάθημα για να διδάσκεται στο σχολείο. Αν κάποιος γονέας με το παιδί του έχει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να απευθυνθεί, αν το θέλει, σε κάποια από τα Ινστιτούτα π.χ του κ. Ασκητή και όχι να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως έχει αποδειχθεί σε άλλες χώρες, με την διδασκαλία αυτού του μαθήματος.
Εδώ δεν είναι ούτε Αγγλία, ούτε Σουηδία. Χώρες που παρόλο που γίνεται αυτό το μάθημα μάθετε ότι το πρόβλημα των εκτρώσεων και αφροδισιακών νοσημάτων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.
Δεν ξέρω με ποιά κριτήρια πέρνεται αποφάσεις όταν τα αποτελέσματα σε άλλες χώρες είναι αρνητικά.
Αν θέλετε, θα μπορούσαν οι γονείς να ενημερώνονται από ειδικούς στα σχολεία, όπως είναι οι σχολικοί σύμβουλοι, το πως να μιλούν στα παιδιά τους για τέτοια θέματα.
Υπάρχουν σίγουρα πολύ άλλοι τρόποι για να αποτραπούν τα προβλήματα αυτά (εκτρώσεις, αρρώστιες κλπ),το να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι πρώτα από όλα άνθρωποι και πως είμαστε εικόνες Θεού, κάτι που διδάσκει η Ορθοδοξία μας! Κάτι που παραβλέπετε.
Έχουμε θησαυρό και τον πετάμε στα “σκουπίδια”. Και θέλετε να δεχόμαστε ότι σκουπίδια και χυδαιότητα υπάρχει στους άλλους πολιτισμούς;Παρακαλώ θα ήθελα πολύ να με πείσετε πραγματικά για το όφελος αυτού του μαθήματος.


Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε από την ΚΥΡΙΑΖΗ ΧΡΥΣΗ.


Αναδημοσίευση από το blog του ΥΠΕΠΘ meafora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com