23 Μαΐ 2009

Μετά την Αγγελοθεραπεία τώρα και "κάρτες αυτογνωσίας" με μορφές Αγίων

Η παραπλανητική πρακτική ομάδων ασυμβίβαστων με την Ορθόδοξη Πίστη
Ο σύγχρονος άνθρωπος αισθάνεται ανασφαλής, νοιώθει το κενό και προσπαθεί να το υποκαταστήσει με τον αποκρυφισμό. Είναι παρατηρημένο από την ιστορία ότι όσο η πίστη των ανθρώπων στον ζώντα Θεό ατονεί, τόσο αναβιώνει ο αποκρυφισμός. Ο αποκρυφισμός προκειμένου να παραπλανήσει τους Χριστιανούς χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους .Μία από αυτές περιγράφεται σε ανακοίνωση της Δ.ΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ. Ι . ΣΥΝΟΔΟΥ
Αποκρυφιστικές "κάρτες αυτογνωσίας"
Η Δ.ΙΣ. κατά την Συνεδρία της 7.5.2009 αποφάσισε να ενημερώσει το πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα εξής:
Εσχάτως εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο, από οργάνωση ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, "κάρτες αυτογνωσίας", που προσιδιάζουν προς τις αποκρυφιστικές κάρτες Ταρώ, οι οποίες, αντί των αποκρυφιστικών συμβόλων και μορφών, φέρουν εικονιζόμενα πρόσωπα Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Κατά τρόπον ασεβή και βλάσφημο, τα ιερά πρόσωπα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας χρησιμοποιούνται και συμφύρονται με πρακτικές που συναντώνται στον αποκρυφιστικό χώρο.
Με αφορμή τα ανωτέρω, αφ' ενός μεν, εφιστούμε την προσοχή του Ορθοδόξου Πληρώματος, αφ' ετέρου δε, δραττόμενοι για μια ακόμη φορά της ευκαιρίας, υπενθυμίζομε ότι συνήθης παραπλανητική πρακτική διαφόρων ομάδων ασυμβίβαστων με την Ορθόδοξη Πίστη, είναι η χρήση χριστιανικών όρων και συμβόλων, τα οποία όμως νοηματοδοτούνται με ριζικά διαφορετικό τρόπο απ' ο,τι κατανοούνται στα πλαίσια της εκκλησιαστικής διδαχής.
Άγιοι σε κάρτες Ταρώ
Άγιος Γεώργιος, Άγιος Νικόλαος , Αγία Βαρβάρα, Άγιος Ανδρέας , Άγιος Εφραίμ … Είναι μερικοί μόνο από τους Αγίους που παρελαύνουν σε συλλογή 44ρων αποκρυφιστικών καρτών ταρώ που όπως είναι γνωστό χρησιμοποιούνται για να την πρόβλεψη του μέλλοντος από αποκρυφιστές , μάγους και χαρτορίχτρες. Κάθε κάρτα απεικονίζει την βυζαντινή εικόνα ενός Αγίου και από κάτω αναγράφεται ένας χαρακτηρισμός, που υποτίθεται έχει σχέση με το βίο του Αγίου . Αυτοί οι χαρακτηρισμοί βοηθούν στην πρόβλεψη του μέλλοντος, όπως αναγράφεται και στο βιβλίο «προβλέψεων και ριξίματος» που συνοδεύει το πακέτο των καρτών Ταρώ. Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για παράδειγμα, φέρει τον χαρακτηρισμό επέκταση, ο Άγιος Αθανάσιος σχετίζεται με την επίγνωση, η Αγία Βαρβάρα συνδέεται με την λέξη συντονισμό, ο Άγιος Ανδρέας με την ισορροπία.
Μόνο και μόνο η σκέψη ότι μάγισσες και χαρτορίχτρες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες των αγίων για να δίνουν απαντήσεις για ερωτικά προβλήματα ή προβλέψεις για την υγεία και την εργασία , προκάλεσε αναστάτωση στους εκκλησιαστικούς κύκλους.
Η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της έσπευσε να καταδικάσει την χρήση αυτών των καρτών Ταρώ που πωλούνται σε ορισμένα βιβλιοπωλεία. Μία οργάνωση η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, ευθύνεται για την κυκλοφορία αυτών των καρτών « αυτογνωσίας» - όπως αναγράφεται στη συσκευασία .
Ο συγγραφέας του βιβλίου που περιέχει τις κάρτες είναι και δάσκαλος του Ρεϊκι.
Ο Νικόλας Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας και δάσκαλος παραδοσιακού ρέικι. Παράλληλα, εργάζεται με εναλλακτικές θεραπείες (ανθοϊάματα, μπαχ, ρεφλεξολογία, αγιουρβεδικό μασάζ). Έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία του (τέσσερις ποιητικές συλλογές και μία συλλογή διηγημάτων) και έχει συμμετοχές ως στιχουργός σε μουσικά cd.
ΠΩΣ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Μηνύματα και επαφή με τους αγίους
Το "Μηνύματα και επαφή με τους αγίους" είναι ένα σημαντικό εργαλείο αυτογνωσίας, που μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει για λάβει μηνύματα αγάπης, αφύπνισης και εξέλιξης. Περιέχει 44 κάρτες και μίνι βιβλίο οδηγιών, 199 σελίδων. Κάθε κάρτα αντιστοιχεί σε έναν άγιο (Άγ. Γεώργιος, Αγ. Παρασκευή, Άγ. Νικόλαος, Άγ. Σεραφείμ του Σάρωφ, Άγ. Εφραίμ, Αγ. Αικατερίνη, Άγ. Αντώνιος κλπ.) και σε μια ποιότητα του αγίου, που είναι το μήνυμα της ίδιας του της ζωής, το οποίο παρουσιάζεται με μια λέξη. Η κάρτα παραπέμπει στο βιβλίο, όπου αναφέρεται η σύνδεση της λέξης με τη ζωή του αγίου, λίγα λόγια για τη ζωή του, το μήνυμα που είναι ο πυρήνας της κάρτας, λέξεις-φράσεις κλειδιά που βγαίνουν μέσα από το μήνυμα, ερωτήσεις ενόρασης για εργασία αυτογνωσίας, και η επίγνωση, η οποία αποτελεί τη συμπύκνωση των παραπάνω και είναι γραμμένη σε ποιητική μορφή. Στην εισαγωγή του βιβλίου, παρατίθενται οδηγίες και τρόποι χρήσης των καρτών. Χρειάζεται να σημειωθεί, ότι τα κείμενα και οι ερωτήσεις είναι πνευματικά, ολιστικά και αυτογνωσιακά, χωρίς να αγγίζουν το δογματισμό. Οι άγιοι είναι δυνάμεις-ενέργειες συμπαντικές, και ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας, μπορεί να λάβει από αυτούς εξελικτικά μηνύματα αγάπης, υποστήριξης, έμπνευσης και διεύρυνσης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΑΡΩ
Η Μαντεία ήταν πάντα συνδεδεμένη με τη μαγεία. Σήμερα σε διάδοση βρίσκονται τα χαρτιά Ταρώ, για να εθίζουν τον κόσμο στην χαρτομαντεία και αναφέρονται σε πολλά μαγικά εγχειρίδια, αλλά και διαφημίζονται ελεύθερα μέσω περιοδικών και τηλεροράσεως. Όχι μόνο αυτό, αλλά πουλιούνται μαζί με βιβλία, για να συνηθίζουν τον κόσμο στο εμπόριο μαγικών αντικειμένων, που έχει τεράστια κέρδη.
Εταιρείες ή Λέσχες και Σύλλογοι Εσωτερισμού, που κινούνται και εργάζονται μέσα και έξω από την χώρα μας, μυστικά ή φανερά, διαδίδουν τη μαγικού περιεχομένου φιλοσοφία τους και πωλούν τελετουργικά όργανα και ισχυρά φίλτρα. Ο αριθμός αυτών των παραθρησκευτικών ομάδων είναι πολύ μεγάλος. Οι κάρτες Ταρώ, είναι κάρτες με σύμβολα θανάτου και του διαβόλου, που σημαίνουν αλλαγή και υποταγή στο κακό, προέρχονται από την ειδωλολατρική θρησκεία της Βαβυλώνας και βασίζονται στην αριθμολογία. Η εσωτεριστική ερμηνεία τους κληρονομήθηκε στην εβραϊκή αποκρυφιστική Καβάλλα στα χρόνια της βαβυλωνιακής αιχμαλωσίας των Ιουδαίω. Μέσω της Καβάλλας πέρασαν και στη «σύγχρονη» εποχή μας. Τα Ταρώ, που είναι μία έντεχνη και ύπουλη μορφή πνευματισμού, οδηγούν τους άσχετους εκκλησιαστικά συνανθρώπους μας στην ειδωλολατρεία και την ανταρσία κατά του Θεού, δεδομένου ότι οι «ειδικοί» ερμηνευτές τους αρνούνται τη θεότητα του Ιησού Χριστού και ειδωλοποιούν τη φύση.
Ποιες είναι οι εναλλακτικές λεγόμενες θεραπείες.
Εναλλακτικές λεγόμενες θεραπείες είναι οι εξής: Αγγελοθεραπεία, Αγιουρβεδικήιατρική,κρύσταλλοι,ωτοκέρωση,υποβοηθούμενη επικοινωνία, ρέϊκι, ουροθεραπεία,Ανθοϊάματα Bach, Αριθμολογία, Αρωματοθεραπεία, Αυτογνωσία-Αυτοβελτίωση, Αυτοθεραπεία, Αύρα, Aura Soma, Βελονισμός, Βελτίωση ψυχοσωματικής υγείας, Bowchech-Μπόουτεκ, Γεμμοθεραπεία, Γιόγκα και όλα τα είδη της, Διαλογισμός, Εναλλακτική Γυμναστική, Εναλλακτικές Διακοπές, Ενεργειακό Μασάζ, Ηλεκτροβελονισμός, Ιριδολογία, Κρανιοθεραπεία, Κρυσταλλοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία, Νηστειοθεραπεία, Νευρογλωσσικός προγραμματισμός NLP, Ολιστικό μασάζ και όλες οι λεγόμενες ολιστικές μέθοδοι, Ομοιοπαθητική, Παιγνιοθεραπεία, Pilates-Πιλάτες, Προϊόντα Τάχυον, Ρέϊκι, Rejuvance-αισθητική προσώπου, Ρεφλεξολογία, Σιάτσου, Σου-τζόκ, Συστημική αναπαράσταση, Σωματο-ψυχοθεραπεία, Υδροθεραπεία παχέως εντέρου, Φασιοθεραπεία-κινητικότητα σώματος, ψυχισμού, νόησης, Φέγκ-Σούι, Χοροθεραπεία, Χρωματοθεραπεία, Ψυχοενεργειακό μασάζ κ.ά.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
Σύμφωνα με την Θ΄ Συνδιάσκεψη εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν χαρακτηριστεί "ανορθόδοξες θεραπευτικές μέθοδοι" και άκρως επικίνδυνες ως προς την πνευματική και σωματική υγεία γιατί εισάγουν το γιατρό-μάγο στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com