16 Ιαν 2024

Γεώργιος Αποστολάκης: Μπορεί να ισχύσει το αυξάνεσθε και πληθύνεσθε σε ένα ομόφυλο ζευγάρι; – Το παράδειγμα της εξοικείωσης του υποδοχέα

Γεώργιος Αποστολάκης: Μπορεί να ισχύσει το αυξάνεσθε και πληθύνεσθε σε ένα ομόφυλο ζευγάρι; – Το παράδειγμα της εξοικείωσης του υποδοχέα

 «Αν λοιπόν οι ΛΟΑΤΚΙ δεν κάνουν χρήση του συμφώνου συμβίωσης που τους παρέχουν πλήρη αστικά δικαιώματα, τι νόημα έχει ο γάμος», τόνισε.

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος

Την έντονη διαφωνία της ΝΙΚΗΣ στα «καινοτόμα», όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για το γάμο των ομοφύλων, εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Γεώργιος Αποστολάκης.

«Όλη η Ελλάδα είναι συννεφιασμένη, στεναχωρημένοι είναι οι Έλληνες. Συγκλονίζεται το θεμέλιο της κοινωνίας μας, των ιστορικών παραδόσεών μας. Το “είναι” μας συγκλονίζεται με αυτά τα καινοτόμα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. Έχει κόντρα απέναντί της και το ίδιο το κόμμα (σ.σ. της Ν.Δ.)», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό των Τρικάλων “Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6”, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Αποστολάκης.

«Η ΝΙΚΗ διατρανώνει έντονη αντίθεση στον προωθούμενο γάμο (σ.σ. ομοφύλων). Θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή», σημείωσε ο Γεώργιος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ, «με τη θεσμοθέτηση του γάμου ίδιου φύλου και μέσω αυτού, αυτό είναι το πονηρό, την επιζητούμενη από τα ομόφυλα ζευγάρια παροχή δικαιώματος για υιοθεσία, συντελείται στο όνομα μίας ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας και του δικαιωματισμού, η αποδόμηση αιώνιων, ξεκάθαρων εννοιών, αξιών και αρχών της ορθόδοξης πίστης που δεν είναι μόνο ελληνικές αλλά πανανθρώπινες».

«Διαλύεται η κοινωνική βάση της οικογένειας όπως την ξέρουμε, όπως την παρέδωσε ο Δημιουργός μας», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να ισχύσει η εντολή του Δημιουργού μας, το “αυξάνεσθε και πληθύνεστε” σε ένα ομόφυλο ζευγάρι;», διερωτήθηκε ο Γεώργιος Αποστολάκης.

Οι επόμενες γενιές, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη δεν θα μπορούν να διακρίνουν το καλό από το κακό. Μάλιστα στο σημείο αυτό ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της «εξοικείωσης του υποδοχέα».

«Στην ιατρική επιστήμη και τη φυσική το λέμε “εξοικείωση του υποδοχέα”. Είναι επιστημονικός όρος αυτού που συμβαίνει στην κοινωνία μας. Τι είναι όμως η εξοικείωση του υποδοχέα; Μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο που βρωμάει αφόρητα. Τα βρωμερά μόρια γεμίζουν σιγά σιγά τη μύτη μας, τους υποδοχείς και έτσι δεν δημιουργούνται καινούργια μηνύματα προς τον εγκέφαλο και έτσι σιγά σιγά η αίσθηση της βρώμας εξαφανίζεται. Το φαινόμενο αυτό το λέμε εξοικείωση του υποδοχέα. Δέστε τώρα αυτό το φαινόμενο, της εξοικείωσης του υποδοχέα στην κοινωνική του διάσταση. Να καταλάβουμε, με αυτό που συμβαίνει σήμερα, ότι οι επόμενες γενιές – ήδη συμβαίνει από τώρα στους νέους – δεν θα μπορούν να διακρίνουν το καλό από το κακό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Αποστολάκης υπογράμμισε πως το 2021 μόνο 314 ομόφυλα ζευγάρια σε όλη την Ελλάδα επέλεξαν το σύμφωνο συμβίωσης ενώ το 2022 μόλις 507 ομόφυλα ζευγάρια.

«Αν λοιπόν οι ΛΟΑΤΚΙ δεν κάνουν χρήση του συμφώνου συμβίωσης που τους παρέχουν πλήρη αστικά δικαιώματα, τι νόημα έχει ο γάμος», τόνισε.

«Εμείς δεν είμαστε κατά των ομοφυλόφιλων, δεν θέλουμε να τους περιθωριοποιήσουμε, δεν τους αποστρεφόμαστε, μπορεί να είναι στο σπίτι μας. Πάντα υπήρχε αυτή η αμαρτία, αυτό το πάθος. Η Εκκλησία μας το δέχεται ως πάθος. Ως πάθος που παρακωλυει την σωτηρία μας αλλά δεν εχθρεύεται τους ομοφυλόφιλους. Ούτε προσωπικά τους επιτίθεται», είπε επίσης ο Γεώργιος Αποστολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com