5 Μαΐ 2023

Επιφάνιος: Μια συνένωση με τον Μητροπολίτη Ονούφριο δεν θα είχε κανένα νόημα

Επιφάνιος: Μια συνένωση με τον Μητροπολίτη Ονούφριο δεν θα είχε κανένα νόημα

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συνέντευξη στην Ουκρανική έκδοση Gazeta.ua παραχώρησε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκανρίας και τον Μητροπολίτη Ονούφριο.

Ο κ. Επιφάνιος σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει μια πιθανή συνένωση με την Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα νόημα για κάτι τέτοιο.

«Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για πιθανή συνένωση με εκείνους, οι οποίοι ανοικτά ανθίστανται σε αυτή, και οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικές αξίες και προτεραιότητες… Εμείς προσκαλούμε, αλλά δεν εξαναγκάζουμε κανέναν, αλλά ούτε θα το κάνουμε και στο μέλλον. Σε τελική ανάλυση, αυτό δεν έχει κανένα νόημα! Δεν θέλουμε στους κόλπους μας συνεργάτες, οι οποίοι μισούν το κάθε τι Ουκρανικό, και πολύ περισσότερο, όταν έχουμε δική μας, Ουκρανική και Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτη Επιφάνιος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Επιφάνιος, κατέστησε σαφές ότι η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας υπολογίζει να αφομοιώσει σταδιακά εκείνες τις κοινότητες του Μητροπολίτη Ονουφρίου, οι οποίες δέχονται να υιοθετήσουν την απαραίτητη ιδεολογία, λέγοντας: «Είμαστε ανοικτοί σε όσους ειλικρινώς και αφοσιωμένα επιθυμούν να υπηρετήσουν τον Θεό και τον ουκρανικό λαό, και όχι να αναζητούν σαν τους Φαρισαίους ανόητες δικαιολογίες στο να μην διακόψουν την σχέση τους με τον 'ρωσικό κόσμο'».

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, απάντησε και για τις ενδεχόμενες διώξεις των μοναχών από τις Λαύρες των Σπηλαίων και Ποτσάεφ, τονίζοντας ότι αυτό είναι θέμα των Αρχών.

«Τα ιερά αυτά σεβάσματα ανήκουν στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, παρόλο αυτά εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν εκείνοι οι οποίο στην πραγματικότητα δεν αγαπούν την γλώσσα, τον πολιτισμό μας, αλλά ούτε θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία μας. Το πότε και πως αυτοί οι άνθρωποι θα σταματήσουν να παρασιτούν στα ιερά σεβάσματά μας, εξαρτάται από την Ουκρανική Κυβέρνηση και την αποφασιστικότητά της να ενεργήσει σε αυτό το σοβαρό ζήτημα» - πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Επιφάνιος.

Από romfea.gr

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ https://gazeta.ua/articles/opinions-journal/_rishennya-schodo-cerkovnogo-kalendarya-vinesut-u-travni/1142349

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τελος του Επιφανιου θα ειναι ιδιο με τον ομοιο του ναζι Ζελενσκι.καταρχας αυτος δεν.ειναι Ουκρανος ειναι ενας αντιχριστος ντυμενος με ρασα.Εχει μεσα του τοσο μισος για καθε τι Ρωσικο οπως κ ο πατρωνας του Φιλαρετος κ Βαρθολομαιος.την Λαυρα την ιδρυσαν Ρωσοι κ Ρωσοι τουτεστιν καθαροαιμοι Ουκρανοι.ολοι οι υπολοιποι ειναι
Ναζι κ Πολωνοι γιαυτο εχουν τοσο μισος.κ κατα της Ρωσιας κ κατα της κανονικης Εκκλησιας.Οταν ιδρυθηκε η Εκκλησια κ η Λαυρα δεν υπηρχε Ουκρανια αλλα Ρωσια..Κρανια σημαινει ακρο δηλαδη το ακρο της Ρωσιας κ μετα εγινε Ουκρανια.Τ ωρα για το μισος του για καθε τι Ρωσικο αυτο ειναι καρπος του ναζισμου του κ του αντιχριστιανισμου του.Απο τον καρπο γνωριζεις το δενδρο.Βλεπετε τον Μητροπολιτη Ονουφριο κ την αγιοτητα του κ την ξ
ηρασια κ το μισος του ρασοφορου Επιφανιου.ολα ομως θα τα διορθωσει ο Θεος γιατι αγαπαει την Εκκλησια Του

αννα είπε...

το λέει ξεκάθαρα. άν ο υποτιθέμενος Ορθόδοξος (ο ίδιος)δεν μπορεί να τα βρεί με τον αναφερόμενο ως ορθόδοξο Ονούφριο, (κ.κ.Βαρθολομαίε, κοίτα τα έργα των χειρών σου) ΤΟΤΕ, οι ορθόδοξοι πως τα βρίσκουν με τους παπικούς, κ.α..?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com