6 Δεκ 2022

Πατριαρχική χοροστασία για την εορτή του Αγίου Νικολάου στη Μάλτα

 

Ecumenical Patriarchate

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΒΑΛΕΤΑΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαιος χοροστάτησε, την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, στον Μέγα Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Βαλέτας, τον οποίο παραχώρησε η ΡΚαθολική Αρχιεπισκοπή Μάλτας στην Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Μάλτας Charles Jude Scicluna, με κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας, οι Μητροπολίτες Σάρδεων Ευάγγελος και Κρήνης Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Βαλέτα κ. Τασία Αθανασίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, κληρικοί άλλων χριστιανικών κοινοτήτων της νησιωτικής χώρας, και πλήθος ορθοδόξων πιστών, πολλοί εκ των οποίων Έλληνες και Ουκρανοί που ζουν στην Μάλτα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτησε τα μέλη της ελληνικής παροικίας, και ακολούθως, μιλώντας στα αγγλικά, απευθύνθηκε στο σύνολο του εκκλησιάσματος. Προηγουμένως τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης Μητροπολίτης Κύριλλος.

[Διαβάστε την ομιλία του Πατριάρχου, και την προσφώνηση του Μητροπολίτη Κρήνης εδώ: https://ec-patr.org/response-of-his-all-holiness.../]

__________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com