26 Ιουν 2022

Παραβιάζονται τα δικαιώματα του γυναικείου φύλου…

Από «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης, η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και άλλες αθλητικές ηγεσίες δέχονται υπό προϋποθέσεις και βιολογικούς άνδρες αθλητές στους γυναικείους αγώνες.

Το γυναικείο φύλο είναι υπό διωγμό. Βιολογικοί άνδρες που υποστηρίζουν πως είναι γυναίκες παραβίασαν τον γυναικείο χώρο και διεκδικούν παγκοσμίως θέσεις που προορίζονται για τις γυναίκες στα αθλήματα (1) στις γυναικείες φυλακές (2),  σε καταλύματα (3) και όχι μόνον… Οι λόγοι είναι προφανείς. Με βάση τα βιολογικά πλεονεκτήματα της ανδρική φύσης και λόγω της ευνοϊκότερης μεταχείρισης της οποίας ενδεχομένως τυγχάνουν οι γυναίκες, οι τρανς άνδρες υπολογίζουν να αποκομίσουν οφέλη υπέρ τους,  καθώς θα διεισδύουν σε γυναικείους χώρους. Οι αντιδράσεις στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο είναι μεγάλες. Κολύμβηση, άρση βαρών, ποδηλασία, ράγκμπι, πάλη, μπάσκετ, μια ολόκληρη σειρά αθλημάτων διαβρώθηκαν από την τρανς ιδεολογία.  

Δυστυχώς οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι υπόλοιποι χώροι όπου ισχύει ο έμφυλος διαχωρισμός (φυλακές, χώροι υγιεινής, κοιτώνες κ.α), δεν καταφέρνουν συχνά να αποκλείσουν τους βιολογικούς άνδρες που εισβάλουν διεκδικητικά, υποστηρίζοντας πως είναι κορίτσια. Και στη χώρα μας προωθείται η συστέγαση τρανς ανδρών σε γυναικείες φυλακές και γενικότερα η εξάλειψη των χώρων με έμφυλο διαχωρισμό.(2) Ωστόσο καθώς οι τρανς άνδρες δεν είναι βιολογικές γυναίκες,(4) ο  αθλητικός συναγωνισμός είναι αθέμιτος, οι γυναίκες αποκλείονται,  ενώ υπάρχουν μαρτυρίες  και για σεξουαλική κακοποίηση βιολογικών γυναικών όπου συνυπάρχουν με τις τρανς «γυναίκες». (5,6)  

Περίπτωση άδικης συμμετοχής και  νίκης σε κολυμβητικούς γυναικείους αγώνες είναι και αυτή του Λία Τόμας, τρανς «γυναίκας» που έλαβε καταχρηστικά τις πρώτες θέσεις σε γυναικεία πρωταθλήματα κολύμβησης και οδήγησε σε αποφάσεις  την παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης που όμως είναι δυστυχώς ημίμετρα…..Ο αθλητισμός είναι χώρος όπου λογικά ισχύει ο έμφυλος διαχωρισμός των αθλητών εφόσον είναι διαφορετική η σωματική διάπλαση και οι προδιαγραφές των δύο φύλων. Κάθε άλλη απόφαση αδικεί τις γυναίκες.

Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με την ιστοσελίδα National Review της 19 Ιουνίου 2022, (7) η Διεθνής κολυμβητική ομοσπονδία FINA,  ανακοίνωσε μια νέα πολιτική που απαγορεύσει σε βιολογικούς άνδρες αθλητές που έχουν περάσει από την ανδρική εφηβεία να συμμετέχουν σε γυναικείους αγώνες. Για να προκριθούν για τους γυναικείους αγώνες, οι βιολογικοί άνδρες κολυμβητές πρέπει είτε να μην έχουν περάσει ποτέ από την ανδρική εφηβεία, είτε να έχει κατασταλεί η ανδρική εφηβεία στο στάδιο που αρχίζουν να εμφανίζονται οι σωματικές αλλαγές ή πριν από την ηλικία των 12 ετών, όποιο από τα δύο συνέβη αργότερα, σύμφωνα με την νέα πολιτική.

transgender people in sports 01

Οι αθλητές πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι έκτοτε καταστέλλουν συνεχώς τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους.

Ο πρόεδρος της FINA Husain al-Musallam έκανε μία διπλωματική δήλωση…. «Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των αθλητών μας να αγωνίζονται, αλλά πρέπει επίσης να προστατεύσουμε την ανταγωνιστική δικαιοσύνη στις διοργανώσεις μας, ειδικά την κατηγορία των γυναικών στους αγώνες της FINA». Υπάρχουν προτάσεις για μια πρόσθετη κατηγορία ανοικτού διαγωνισμού, και η FINA θα σχηματίσει μια νέα ομάδα εργασίας που θα αφιερώσει έξι μήνες μελετώντας αποτελεσματικούς τρόπους για τη δημιουργία της νέας κατηγορίας.

«Η FINA θα καλωσορίζει πάντα κάθε αθλητή. Η δημιουργία μιας ανοιχτής κατηγορίας θα σημαίνει ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα υψηλό επίπεδο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και η FINA θα ηγηθεί». Πάνω από το 70 % των μελών της υποστήριξε αυτή την πολιτική, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες μέρες.

Για την απόφαση αφορμή ήταν η περίπτωση της Lia Thomas, κολυμβήτριας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ,  που έγινε η πρώτη τρανς «αθλήτρια» που κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα NCAA Division I. Ο Τόμας σημείωσε ρεκόρ στη πισίνα, στο σχολικό πρωτάθλημα και  στην  Ivy League. Ο κολυμβητής Lia αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην ανδρική ομάδα και κατατάχθηκε στην 462η θέση ως άνδρας κολυμβητής, αλλά έφτασε στο Νο. 1 αφού του επετράπη να συμμετάσχει στη γυναικεία ομάδα την περασμένη σεζόν….

Ο Τόμας κέρδισε στο 500 ελεύθερο στο πρωτάθλημα κολύμβησης και καταδύσεων NCAA τον Μάρτιο, ενώ  κατετάγη πέμπτος στα 200 ελεύθερο και όγδοος στα 100 ελεύθερο.

Οι κριτές επεσήμαναν ότι ο Τόμας είχε ένα άδικο βιολογικό πλεονέκτημα διότι είναι βιολογικός άνδρας που για χρόνια που αγωνιζόταν ως άνδρας.

 Ο Λία Τόμας δεν είναι μοναδική περίπτωση. Μεταξύ των πολλών άλλων είναι και ο αρσιβαρίστας Laurel Hubbard ο οποίος σε ηλικία 35 ετών αποφάσισε πως είναι γυναίκα και συμμετείχε με την γυναικεία ομάδα της Νέας Ζηλανδίας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, κερδίζοντας άδικα το χρυσό μετάλλιο.  Στα 43 του χρόνια, ο Laurel Hubbard είναι ο γηραιότερος αρσιβαρίστας στους Ολυμπιακούς Αγώνες — ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών αρσιβαριστριών είναι σχεδόν η μισή, στα 23. Ο Laurel Hubbard προηγουμένως αγωνιζόταν διεθνώς ως Gavin και στα 35 του άρχισε να αναφέρεται στον εαυτό του ως γυναίκα.(8)

Σε μία ηλικία που οι αθλήτριες αρχίζουν να εγκαταλείπουν σταδιακά τα ανταγωνιστικά αθλήματα (γύρω στα τριάντα τους) και ενώ δεν υπήρξε αθλήτρια που να έχει αγωνιστεί στην άρση βαρέων βαρών σε Ολυμπιακό επίπεδο με ηλικία άνω των 35 ετών στις δύο τουλάχιστον τελευταίες δεκαετίες, ο Laurel Hubbard έκανε το ντεμπούτο του στην άρση βαρών των γυναικών, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε αυτή τη κατηγορία. Για αυτό μάλιστα και ονομάστηκε ο  Woman’s Grand Master του 2017!!!!

Ο Hubbard, ο Thomas και  όσοι άλλοι γεννήθηκαν  άντρες έχουν ένα φυσικό βιολογικό πλεονέκτημα. Η τεστοστερόνη επηρεάζει τη φυσιολογία κατά την ανάπτυξη, ιδιαίτερα όσον αφορά την οστική πυκνότητα και τη μυϊκή μάζα. Ο Hubbard και οι άλλοι αθλητές, επιτρέπεται να αγωνίζονται με τις  γυναίκες με βάση την υποκειμενική τους άποψη για το -τάχα γυναικείο τους- φύλο και τα επίπεδα ορμονών τους που ορίζονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Το 2015, η ΔΟΕ εξέδωσε οδηγίες που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε τρανς αθλητή να αγωνίζεται ως γυναίκα, υπό τον όρο ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης του είναι κάτω από 10 nanogram/lt για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τον πρώτο τους αγώνα.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν πώς οι άντρες που αυτό-ταυτοποιούνται ως γυναίκες διατηρούν φυσικό πλεονέκτημα ακόμη και μετά από τρία χρόνια λήψης «ορμονοθεραπείας» ή χορήγησης ορμονών  του «νομιζόμενου» φύλου  και κατασταλτικών της τεστοστερόνης. Επιπλέον η σωματοδομή του άντρα δεν μπορεί να μεταβληθεί εκ των υστέρων έστω και εάν υπάρξει οποιοσδήποτε ορμονικός αποκλεισμός.

Τα ανθρώπινα φύλα είναι δύο και καθορισμένα ήδη κατά την γέννηση. Κάθε άνθρωπος οφείλει να σέβεται τις θεόσδοτες προδιαγραφές του και να καλλιεργεί τα χαρίσματά του με βάση αυτές τις προδιαγραφές.  Με κάθε προσπάθεια «αλλαγής» προσβάλλει το Δημιουργό του και τη φύση του, κακοποιεί τον εαυτό του, ενώ συγχρόνως αδικεί και τους συνανθρώπους  του. Ευαίσθητοι χώροι έμφυλου διαχωρισμού, γυναικεία αθλήματα, οι γυναίκες και τα κορίτσια γενικότερα, οφείλουν να γίνονται σεβαστά στη πράξη και η αντιμετώπισή τους να διέπεται από δικαιοσύνη και όχι από ιδεολογικό φανατισμό.

Παραπομπές:

1.https://en.wikipedia.org/wiki/Transgender_people_in_sports

2.https://www.lifo.gr/now/politics/erhetai-programma-epimorfosis-ton-dimosion-ypallilon-se-themata-loatki

3. https://www.washingtonpost.com/business/2021/04/22/transgender-homeless-shelters-biden-trump/

4. https://savewomenssports.com/ 

5.https://www.lawsociety.ie/gazette/top-stories/2021/12-december/ex-inmate-gives-account-of-sex-assault-by-trans-prisoner

 6.https://www.nationalreview.com/news/washington-womens-prison-sponsors-violent-male-inmates-gender-transition-surgery/?utm_source=recirc-desktop&utm_medium=article&utm_campaign=river&utm_content=more-in-tag&utm_term=second

7.https://www.nationalreview.com/news/international-swimming-federation-will-ban-some-biologically-male-athletes-from-womens-competitions/?inf_contact_key=88e488c1a95d324338f119c2ec8ae6971b0a3f0fd3ee5d9b43fb34c6613498d7

8. https://grahamlinehan.substack.com/p/laurel-hubbard-and-the-triumph-of

https://mumdadandkids.gr/vioithiki-iatriki/paraviazontai-ta-dikaiomata-tou-gynaikeiou-fylou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com