9 Αυγ 2021

Επιστολή πιστών προς τον Πατριάρχη για την επικείμενη έλευση του αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα

Προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κύριο κύριο Βαρθολομαίο

Δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ,

Καβάλα 14/7/2021

Παναγιώτατε την Ευχή Σας,

Ως πνευματικά τέκνα της Μητρός Εκκλησίας και παιδιά δικά Σας, καθώς είμαστε μέλη της Αποστολικής Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να Σας αναφέρουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο μας προβληματίζει σφόδρα. Πληροφορηθήκαμε ότι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα μεταβεί στην Μητρόπολη μας ο Πάπας Φραγκίσκος, μάλιστα όχι για ιδιωτική τουριστική επίσκεψη, αλλά προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία της πατρίδας μας και φυσικά με Σας, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, γεγονός που μας έχει θλίψει.

Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Έλληνες είμαστε φιλόξενοι και δεν είμαστε αντίθετοι στην επίσκεψη του οιουδήποτε στη χώρα μας. Ούτε έχουμε αρνητικά αισθήματα προς τον Πάπα Ρώμης και τους ανά τον κόσμο Παπικούς. Αντίθετα μάλιστα και τον Πάπα Ρώμης και τους ανά τον κόσμο Παπικούς τους θεωρούμε, ως εικόνες του Θεού και προσευχόμαστε για την μετάνοια και την σωτηρία τους. Όμως ο κ. Φραγκίσκος δεν θα μας επισκεφτεί ως ταπεινός προσκυνητής των «βημάτων του Αποστόλου Παύλου», ούτε μόνο ως απλός αρχηγός κράτους, όπως όλοι οι αρχηγοί κρατών, οπότε στην περίπτωση αυτή θα ήταν ευπρόσδεκτος. Θα έρθει ως Θρησκευτικός Ηγέτης και θα θελήσει να συναντηθεί τόσο με Εσάς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο. Στην Ορθόδοξη εκκλησιολογία, με τον όρο «Εκκλησία» προσδιορίζεται αποκλειστικά και μόνο το Μυστηριακό Σώμα του Σαρκωθέντος Θεού Λόγου, η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, που έχει ως κεφαλή Της τον ίδιο το Χριστό. Δυστυχώς για τους λόγους που γνωρίζετε οι Ρωμαιοκαθολικοί με δική τους πρωτοβουλία λόγω των αιρετικών δοξασιών τους απομακρύνθηκαν από την Μία, Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία και έπαψαν να είναι εκκλησία όπως πολλάκις στο παρελθόν δήλωσε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Σεραφείμ Τίκας και άλλοι Εκκλησιαστικοί Πατέρες και άγιοι της εκκλησίας μας, όπως γνωρίζεται ενδελεχώς.

Συνεπώς η απόδοση εκκλησιαστικών τιμών, (αντί ελέγχων), σε έναν αιρεσιάρχη δεν είναι σύμφωνη με την Ορθόδοξη Παράδοσή μας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ουδέποτε στο παρελθόν τίμησε αιρεσιάρχες. Αντίθετα μάλιστα συγκροτούσε Συνόδους, στις οποίες ήλεγχε τις κακοδοξίες τους και τους απέκοπτε από το σώμα της Εκκλησίας ( ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΟΣ κ.λ.π. ). Και το έκανε αυτό όχι από κακοτροπία, αλλά από αληθινή αγάπη, με σκοπό να συναισθανθούν την πλάνη τους και να επιστρέψουν εν μετανοία και συναίσθηση. Επομένως η απόδοση εκκλησιαστικών τιμών στον «Πάπα» Φραγκίσκο, σε έναν αμετανόητο αιρεσιάρχη, προσβάλλει και ακυρώνει στην πράξη σειρά Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων, που καταδίκασαν τον Παπισμό ως αίρεση. Προσβάλλει επίσης και ακυρώνει τους αγώνες των μεγάλων αντιπαπικών αγίων της Εκκλησίας μας, όπως του Μέγα Φωτίου, του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του αγίου Μάρκου του Ευγενικού κ.α. Υποδεχόμενοι τον Πάπα με ύψιστες εκκλησιαστικές τιμές, δείχνουμε στην πράξη ότι δεν τον αγαπούμε αληθινά, διότι δεν τον βοηθούμε να μετανοήσει. Αντίθετα μάλιστα, γινόμαστε αιτία να σκληρύνει περισσότερο στην αμετανοησία. Εκτός των ανωτέρω η επίσκεψη του Πάπα θα έχει και πολλές άλλες θλιβερές συνέπειες στην Ορθόδοξη πατρίδα μας και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Συγκεκριμένα:

1) Προκαλεί βαρύτατο σκανδαλισμό του πιστού λαού του Θεού αφού δείχνει ότι οι επίσημοι εκκλησιαστικοί άνδρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχουν σύγχυση των ορίων μεταξύ Εκκλησίας και αιρέσεως, με αποτέλεσμα να δοθεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η εντύπωση, ότι με τον Παπισμό είμαστε μια Εκκλησία και δεν μας χωρίζει τίποτε και έτσι αποθαρρύνουμε όσους από τους παπικούς θέλουν να απαρνηθούν τον Παπισμό και να γίνουν Ορθόδοξοι και στο εξωτερικό είναι πολλοί όπως γνωρίζουμε όλοι μας καλά και μας πληροφορούν για αυτό πιστοί από την Ομογένεια. Δεν είναι δυνατόν να περπατήσουν στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου μαζί η Αλήθεια και το Ψέμα δηλαδή οι Ορθόδοξοι Αρχιερείς μαζί με το Ψέμα που είναι ο Αιρεσιάρχης Πάπας.

2) Διαγράφουμε από την μνήμη μας τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού σε βάρος της Ορθοδοξίας για τα οποία δεν μετανόησαν έμπρακτα, ούτε ο νυν Πάπας, ούτε οι προκάτοχοί του. Πέρα από τις φοβερές σταυροφορίες που διέλυσαν την χριστιανική αυτοκρατορία μας, την ένδοξη Ρωμανία και την συμβολή τους στην Άλωση της Πόλης, σας θυμίζουμε ότι στην Μικρασιατική Καταστροφή, όταν ο Κεμάλ Αττατούρκ έσφαζε και προκαλούσε την γενοκτονία του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το πρώτο συγχαρητήριο τηλεγράφημα το έλαβε από τον Πάπα. Ο Πάπας Ρώμης για την άνανδρη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 και για τις πρωτοφανείς θηριωδίες των δεν είπε ούτε ένα λόγο συμπαραστάσεως προς τους δοκιμαζομένους Κυπρίους αδελφούς μας. Eίναι επίσης γνωστή η στάση του Βατικανού στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το μένος του εναντίον των Ορθοδόξων Σέρβων και το γεγονός ότι ενώ γνωρίζει την ιστορική αλήθεια απηύθυναν πολλάκις οι προκάτοχοί του χριστουγεννιάτικες ευχές στη Μακεδονική γλώσσα!!!!!

3) νομιμοποιούμε κατά αυτόν τον τρόπο την προσηλυτιστική δράση της Ουνίας, τόσο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σεβαστέ μας Πατέρα και Πατριάρχα κ. κ. Βαρθολομαίε,

Θέλουμε ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ και ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ. Αυτό μας συμβουλεύει ο απόστολος ΠΑΥΛΟΣ λέγοντάς μας : «  λ η θ ε ύ ο ν τ ε ς  ν  γ ά π  » (φ. 4,15) και επειδή Δεν μπορούμε να ακολουθούμε Παρά ΜΟΝΟΝ τον ΧΡΙΣΤΟ μας και τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ μας, σας δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες κατά την επίσκεψη αυτή και την απόδοση εκκλησιαστικών τιμών σε έναν ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ, διότι αυτό το οφείλουμε στον Χριστό μας, στις Άγιες Οικουμενικές Συνόδους που εκφράζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία Μας.

Εν κατακλείδι αφού η πρόσκληση στον Πάπα έγινε από την αξιότιμη κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, δηλαδή από τους πολιτικούς, σας παρακαλούμε Υϊκώς να μην προσέλθετε Εσείς, ας πάνε στην εκδήλωση αυτή οι πολιτικοί και όχι οι εκκλησιαστικοί άρχοντες μας καθότι λόγοι κατεξοχήν δογματικοί και θεολογικοί δεν το επιτρέπουν..Την επιστολή αυτή σας την απευθύνουμε διότι ως ορθόδοξοι χριστιανοί οφείλουμε να μην αποκρύψουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, επειδή κάποιοι φοβούνται εξαιτίας της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.               

Το παρόν κείμενο το κατανοήσαμε καθ ολοκληρία και το διαβάσαμε και είναι της απολύτου αρεσκείας μου και ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΤΟΥ Ν. 1599/1986 ΟΤΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΩΤΩ τον ..., τον ... και τον ... όπως από κοινού φροντίσουν για την αποστολή του εγγράφου αυτού και την λήψη αριθμού πρωτοκόλλου στα αρμόδια γραφεία των υπηρεσιών στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο

ΜΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ και ΥΪΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Πρώτης εν Ευρώπη Χριστιανικής Εκκλησίας της ευρύτερης ιστορικής περιοχής των Φιλίππων.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ (ΟΛΟΓΡΑΦΟΣ) ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

(213 υπογραφές)

Τράπεζα Ιδεών

3 σχόλια:

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μας προτρέπει, "τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία", τώρα αν οι επίσκοποι και ο πατριάρχης θέλουν να ομοιωθούν με τον Πάπα... λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τῳ Θεῳ κάποιοι αντιδρούν. Να μας φωτίσει να αντιδράσουμε και οι υπολοιποι.

Ανώνυμος είπε...

Τον πάπα θα κάνουμε λιτανεία στην Ελλάδα ή τις εικόνες και τα άγια λείψανα;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com