8 Ιουλ 2021

Όταν η εκκλησία υπηρετεί την εξουσία, παραβαίνει τον κώδικα ηθικής της Ορθοδοξίας

 

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υποκαθιστά τον ΠΟΥ και το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα εμβόλια

Υπέρμαχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας».

Ο Μητροπολίτης τονίζει ότι: «η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid».

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχει χαθεί το μέτρο. Όταν οι ιερείς υποκαθιστούν τους επιστήμονες, είτε για να διαφημίσουν είτε για να δαιμονοποιήσουν ιατρικές πράξεις, είναι εξίσου απαράδεκτο.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος όμως ξεπέρασε τα εσκαμμένα, για προφανείς λόγους, προκειμένου να γίνει αρεστός στην κυβέρνηση. Προφανώς για να πλασαριστεί κατάλληλα για την «επόμενη ημέρα».

Όταν όμως η εκκλησία εμφανίζεται ως ουρά της ισχύος και της εξουσίας, παραβαίνει την βασική αρχή της ορθόδοξης πίστης. Το δίκαιο. Το δίκαιο το οποίο αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα απέναντι στην ασυδοσία της εξουσίας, απέναντι στην κυριαρχία της δύναμης επί της κοινωνίας. Κάθε μορφής «υποχρεωτικότητα» άλλωστε, είναι ο ορισμός της ασυδοσίας της εξουσίας ενάντια στην ελευθερία του ανθρώπου.

newsbreak.gr,8-07-2021

Δείτε και - Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Αμαρτάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται – Να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για όλους

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάντησαν τα φερέφωνα των αθέων και απάτριδων πολιτικών της Ελλάδος.
Κανένα σχόλιο από τους δήθεν ορθοδόξους ιεράρχες για την προώθηση του σοδομισμού και των εκτρώσεων από τους αντινατιβιστές κυβερνητικούς και αντιπολιτευτικούς ελληνόφωνες ολετήρες πολιτικούς.

Μετά την ένταξη τους στον Οικουμενισμό,τώρα ,γίνονται και γκαιμπελίσκοι των εμβολιασμών,τους οποίους αναφέρουν τα Πρωτόκολλα της Σιών.[Κεφ.10]

Ανώνυμος είπε...

Πές τα αδελφέ 8.44
Τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία πιο πολύ απο την δημόσια αμαρτία,με της ανωμαλίες που ψηφίζουν.
Έχουν φέρει στον κόσμο τα πάνω κάτω, και αφοπλισμό τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Τώρα όλα τα κράτη συνεννοούνται. Ποιούς δουλεύουν

LIAKOS είπε...

Άγιος ο γέροντας Παΐσιος είπε:
«Ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τη μαχαίρα του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς!».

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com