7 Ιουλ 2021

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Χριστιανή βουλευτής διώκεται γιατί εξέφρασε τις απόψεις της βασιζόμενη στην Αγία Γραφή

Μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2019, η γενική εισαγγελέας της Φινλανδίας ζήτησε να ασκηθεί κατηγορία για την Δρ Päivi Räsänen, μέλος του Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργό Εσωτερικών, για τρεις κατηγορίες «εθνοτικής ταραχής» επειδή εξέφρασε ειρηνικά τις χριστιανικές της απόψεις σχετικά με το γάμο και τη σεξουαλικότητα. Για κάθε κατηγορία προβλέπεται ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η πρώτη κατηγορία προκύπτει από τη συγγραφή του βιβλίου της Δρ. Räsänen το 2004 με τίτλο «Άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς: Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις προκαλούν τη χριστιανική έννοια της ανθρώπινης οντολογίας», που εκδόθηκε από το Ίδρυμα Luther. Στο βιβλίο, η Δρ Räsänen υποστηρίζει ότι η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα πρέπει να αναγνωρίζεται από την εκκλησία ως αμαρτωλή, με βάση τις διδασκαλίες της Βίβλου. Υποστηρίζει περαιτέρω ότι η αποτυχία αναγνώρισης της αμαρτίας ως αμαρτίας υπονομεύει την ίδια την ανάγκη για Σωτήρα.

Εκτός από τη δίωξή της για την συγγραφή αυτού του βιβλίου, η Δρ Räsänen βρίσκεται κατηγορούμενη για δύο άλλα «εγκλήματα μίσους»: επειδή ανέβασε στον λογαριασμό της στο tweeter ένα στίχο της Βίβλου το 2019 και για υποτιθέμενα υποτιμητικά σχόλια που έκανε σε μια τηλεοπτική εκπομπή του 2018 που είχε τίτλο Τι θα σκεφτόταν ο Ιησούς για τους ομοφυλόφιλους;

Το 2019, η Räsänen μοιράστηκε μια εικόνα της Αγίας Γραφής που ήταν ανοιχτή στους Ρωμαίους 1: 24-27 («Διο και παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εν ταις επιθυμίαις των καρδιών αυτών εις ακαθαρσίαν του ατιμάζεσθαι τα σώματα αυτών εν εαυτοίς») ως  απάντηση στην απόφασης της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φινλανδίας να γίνει σπόνσορας σε ένα "pride event” των ΛΟΑΤΚΙ. Κάτω από την εικόνα ρώτησε: «Πώς μπορεί το δογματικό θεμέλιο της εκκλησίας, η Αγία Γραφή, να είναι συμβατό με την άρση της ντροπής και της αμαρτίας ως θέμα υπερηφάνειας;»

Η Δρ. Räsänen, που έχει έξι εγγόνια, δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει όλες τις κατηγορίες για την προστασία της ελευθερίας του λόγου για άλλους χριστιανούς στη Φινλανδία. Υποστηρίζει ότι είχε το δικαίωμα να κάνει τέτοια σχόλια. «Η απόφαση της γενικής εισαγγελέως είναι εκπληκτική, ακόμη και σοκαριστική», είπε. «Δεν νομίζω ότι έκανα απειλητικά, δυσφημιστικά ή προσβλητικά σχόλια. Τελικά, οι τρεις κατηγορίες εναντίον μου έχουν να κάνουν με το εάν επιτρέπεται στη Φινλανδία να εκφράζεις ελεύθερα τις πεποιθήσεις σου. Δεν καταλαβαίνω πως δυσφημίζω με οποιονδήποτε τρόπο τους ομοφυλόφιλους των οποίων την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχω πει συνεχώς ότι σέβομαι και υπερασπίζομαι.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, «αυτό δεν αφαιρεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Βίβλο και τη χριστιανική αντίληψη του ανθρώπου, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και ο γάμος προορίζεται μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Αυτά δίδασκε τόσα χρόνια η χριστιανική εκκλησία και αυτά θα διδάσκει πάντα». 

Η γενική εισαγγελέας κατηγορεί επίσης τον Εκλεγμένο Επίσκοπο της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Επισκοπής της Φινλανδίας, Δρ Juhana Pohjola, για κατηγορίες εθνικής αναταραχής για τη δημοσίευση του βιβλίου της Dr Räsänen. «Ως χριστιανός, δεν θέλω και δεν μπορώ να κάνω διακρίσεις ή να περιφρονώ κανέναν που δημιούργησε ο Θεός», δήλωσε ο Pohjola ως αντίδραση στην κατηγορία. «Κάθε άνθρωπος, που δημιουργήθηκε από τον Θεό και εξαγοράστηκε από τον Χριστό, είναι εξίσου πολύτιμος.

«Αυτή η απόφαση της γενικής εισαγγελέως λέει πολλά για την εποχή μας. Ενώ ανησυχώ για την κατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας στη χώρα μας, πιστεύω ότι το δικαστικό σώμα θα λάβει τη σωστή απόφαση».

Με τις κατηγορίες εναντίον ενός εξέχοντος μέλους του Κοινοβουλίου και του Επίσκοπου, η Γενική Εισαγγελέας στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους Φινλανδούς όποιοι κι αν είναι και οποιαδήποτε θέση εάν κατέχουν. Ο DrTimothy Quill, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Λουθηρανικής Συνόδου, δήλωσε: «Οι συνέπειες της απόφασης να κατηγορηθούν οι Juhana Pohjola και Päivi Räsänen είναι σαφείς: εάν οι αρχές είναι διατεθειμένες να το πράξουν σε έναν σεβαστό πάστορα, σεβαστή γιατρό και επίσκοπο, καθώς και σε μέλος του Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργό Εσωτερικών, στέλνεται ένα μήνυμα φόβου και εκφοβισμού στον καθένα στη Φινλανδία που ακολουθεί τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα».

Το φινλανδικό σύνταγμα εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας καθώς και την ελευθερία της έκφρασης. Ωστόσο, η γενική εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι οι ελευθερίες της θρησκείας και της προστασίας του λόγου δεν ισχύουν σε αυτήν την περίπτωση, επειδή τα σχόλια της Δρ Räsänen παραβιάζουν την "ισότητα" και την "αξιοπρέπεια" εκείνων για τους οποίους μιλά.

Αυτές οι διώξεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ως μια ακόμα περίπτωση εφαρμογής του νόμου περί «ρητορικής μίσους». Τα σχόλια έγιναν με λογικό τόνο, δεν δυσφήμισαν κανέναν και δεν προκάλεσαν μίσος. Απλώς δεν ακολούθησαν την "επικρατούσα" άποψη, κάτι που έκαναν οι πιστοί Χριστιανοί για δύο χιλιάδες χρόνια. Η δημόσια τάξη και η ισότητα των πολιτών είναι αγαθά που πρέπει να υποστηρίζει κάθε κράτος. Δεν πρέπει, ωστόσο, να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν μια τέτοια καταστολή του δικαιώματος να πιστεύει κάποιος και να εκφράζει τις πεποιθήσεις του με ήρεμο και λογικό τρόπο.

Η δίωξη που άσκησε η γενική εισαγγελέας κατά των Räsänen και Pohjola συνιστά σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παραβιάζει το άρθρο 18 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το άρθρο 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και το άρθρο 10 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, τα οποία επιβεβαιώνουν το δικαίωμα κάθε ανθρώπου «στην εκδήλωση των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, στη λατρεία, τη διδασκαλία, την πρακτική και την τήρηση αυτών». Παραβιάζει περαιτέρω το δικαίωμα οποιουδήποτε να «γράφει, να εκδίδει και να διαδίδει σχετικές δημοσιεύσεις» που εκφράζουν τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, όπως περιγράφεται στη Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη κάθε μορφής μισαλλοδοξίας και διακρίσεων βάσει θρησκείας ή πεποιθήσεων.

Αυτές οι διώξεις είναι πράξεις καταπίεσης εναντίον Χριστιανών και όσων τολμούν να σκέφτονται διαφορετικά.

redskywarning /conservativewoman.co.uk

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι λαοί και κάποιοι άνθρωποι, όπως για παράδειγμα στη Φινλανδία, βιώνουν επώδυνα τη μοντέρνα χούντα της "πολιτικής κορρεκτίλας".
Το ίδιο οσονούπω πρόκειται να γίνει και εδώ.
Όλο το πολιτικό φάσμα υπηρετεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την εν λόγω χούντα. Ακόμη και εντός της Εκκλησίας πληθαίνουν οσημέραι οι "πολιτικά ορθές" φωνές, τόσο σε επίπεδο κληρικών και δη ανωτέρων, όσο και σε επίπεδο παραγόντων της θεολογικής επιστήμης αλλά και λαϊκών.
Κλασσική περίπτωση πιστής θεραπαινίδας της νέας, "πολιτικά ορθής", τάξης πραγμάτων είναι το έκτρωμα αυτό που ονομάζεται" Ακαδημία θεολογικών σπουδών" της μητροπόλεως Δημητριάδος. Πρόκειται για εργαστήριο παραγωγής και εκφοράς "πολιτικά ορθών" θέσεων, καταλυτικών και αποδομητικών του ορθοδόξου δόγματος και ήθους, όπως έχει επισταμένως καταδειχθεί εδώ και χρόνια.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 9.7.2021
Το έχω επισημάνει εδώ και μερικά χρόνια ότι, ο διωγμός χριστιανών έχει αρχίσει, ακόμη και σε χριστιανικές χώρες. Η κατάσταση, ιδίως στις Η.Π.Α. και στις Σκανδιναϋικές χώρες, έχει ξεφύγει. Πληθαίνουν τα περιστατικά δίωξης χριστιανών, για διάφορους λόγους. Φοβάμαι, μήπως τέτοιες διώξεις ξεκινήσουν και στην πατρίδα μας. θα φοβόμαστε πλέον, να ομολογούμε την πίστη μας !!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com