15 Ιαν 2021

Για κάθε άτομο που πέθανε από COVID ή του οποίου ο θάνατος επιταχύνθηκε λόγω COVID σχεδόν 25 μωρά πέθαναν λόγω άμβλωσης.

Τα κατάφερα

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο ιστότοπο Worldometer, οι θάνατοι COVID-19 το 2020 έφτασαν τα 1,8 εκατομμύρια, ένας πραγματικά τραγικός και καταστροφικός αριθμός. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε βιώσει μια πραγματική πανδημία, και πολλοί από εμάς έχουμε χάσει φίλους και αγαπημένους από αυτόν τον ιό τους τελευταίους 12 μήνες.

Ωστόσο, για κάθε άτομο που πέθανε από COVID ή του οποίου ο θάνατος επιταχύνθηκε λόγω COVID σχεδόν 25 μωρά πέθαναν λόγω άμβλωσης. Αυτό είναι τόσο εκπληκτικό όσο και τρομακτικό. Αυτά τα μωρά πέθαναν στη μήτρα με ανθρώπινη επιλογή.

Ο καθηγητής Thomas Williams συνοψίζει αυτές τις στατιστικές στο τέλος του έτους, εξετάζοντας επίσης και άλλες σημαντικές αιτίες θανάτου: 

"Η άμβλωση ήταν και πάλι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως το 2020, με ρεκόρ 42,7 εκατομμύρια αγέννητα μωρά που θανατώθηκαν στη μήτρα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το Worldometer. Από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 42,7 εκατομμύρια αμβλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους, αποκάλυψε το Worldometer, ενώ 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο, 5 εκατομμύρια από το κάπνισμα και 1,7 εκατομμύρια HIV / AIDS." ...  Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι από άμβλωση το 2020 παρά από καρκίνο, ελονοσία, HIV / AIDS, κάπνισμα, αλκοόλ και τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Worldometer."

Οι αριθμοί είναι τόσο υψηλοί που εκπλήσσουν.

Όμως, κάθε αριθμός αντιπροσωπεύει πολύτιμες ανθρώπινες ζωές, που αποβάλλονται βίαια από την μήτρα εξαιτίας προσωπικής επιλογής.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη χειρότερα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο υπέρ της άμβλωσης Guttmacher - έναν οργανισμό που δεν φημίζεται για το φούσκωμα των στατιστικών για τις αμβλώσεις - οι αριθμοί είναι πολύ χειρότεροι. Ο ιστότοπος αναφέρει: 

"Περίπου 121 εκατομμύρια ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες εμφανίζονταν κάθε χρόνο από το 2015 έως το 2019. Από αυτές τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες το 61% κατέληξε σε άμβλωση. Αυτό μεταφράζεται σε 73 εκατομμύρια αμβλώσεις ετησίως."

Ποιος μπορεί να διανοηθεί νούμερα σαν και αυτά;

Ο συνολικός πληθυσμός της Ταϊλάνδης (70 εκατομμύρια), του Ηνωμένου Βασίλειου (68 εκατομμύρια), της Γαλλίας (65 εκατομμύρια), της Ιταλίας (60 εκατομμύρια), της Τανζανίας (60 εκατομμύρια), της Νότιας Αφρικής (59 εκατομμύρια), της Μιανμάρ (54 εκατομμύρια), της Κένυα (54 εκατομμύρια), της Νοτίου Κορέας (51 εκατομμύρια) και της Κολομβίας (51 εκατομμύρια) έχουν πληθυσμό μικρότερο από το πλήθος των ετήσιων αμβλώσεων όπως εκτιμάται από τον Guttmacher.

Εάν αυτά τα στοιχεία είναι σωστά, η άμβλωση εξαλείφει τον ισοδύναμο πληθυσμό μεγάλων χωρών  κάθε χρόνο. Φοβερό!

Εάν οι μικρότεροι αριθμοί του Worldometer είναι σωστοί, με περίπου 43 εκατομμύρια αμβλώσεις το 2020, ο αριθμός αυτός είναι περίπου ισοδύναμος με τον συνολικό πληθυσμό της Ισπανίας (46 εκατομμύρια) ή της Ουγκάντα ​​(46 εκατομμύρια) ή της Αργεντινής (45 εκατομμύρια) ή της Ουκρανίας (44 εκατομμύρια), για να αναφέρω μόνο μερικές χώρες. Η άμβλωση, σε συνολικούς αριθμούς, θα εξαφάνιζε ουσιαστικά μία από αυτές τις χώρες κάθε χρόνο.

Συγκρίνετε τον αριθμό των αμβλώσεων με τον αριθμό εκείνων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2003 στους New York Times, "Τουλάχιστον 108 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πολέμους τον 20ο αιώνα." Αυτός ο αριθμός, επίσης, μοιάζει ισχνός σε σύγκριση με τον αριθμό των ζωών που χάνονται από την άμβλωση.

Φυσικά, αυτό δεν μειώνει τον πόνο και την τραγωδία κάθε ζωής που χάθηκε στον πόλεμο ή τον πόνο και την τραγωδία για κάθε ζωή που χάθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα ή την κάθε ζωή που χάθηκε λόγω καρδιακών παθήσεων ή από καρκίνο ή COVID. Αλλά μας θυμίζει ότι η άμβλωση είναι ένα απερίγραπτο κακό που συντελείται σε μαζική κλίμακα παγκοσμίως.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της παγκόσμιας εκκλησίας φαίνεται σχεδόν να το αγνοεί αυτό. Εδώ στην Αμερική, έχουμε την τάση να ενδιαφερόμαστε για την άμβλωση κάθε τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια των προεδρικών μας εκλογών, κάνοντας ελάχιστα για το κίνημα υπέρ της ζωής τον υπόλοιπο χρόνο.

Κατανοώ ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όσον αφορά τα παγκόσμια στατιστικά για τις αμβλώσεις, αυτές είναι μια επιλογή που επιβάλλεται από την κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει στην Κίνα, παρά τη έντονη αντίθεση των γονέων.

Υπάρχουν επίσης οι θλιβερές περιπτώσεις που περιλαμβάνουν βιασμό ή αιμομιξία ή την ακραία φτώχεια των γονέων, των οποίων τα παιδιά βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της πείνας. Και υπάρχουν οι αμβλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για να αποφευχθεί να έλθει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες στον κόσμο, το οποίο θα υποφέρει για ένα διάστημα μέχρι να πεθάνει.

Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μία απόφαση έκτρωσης κάτω από αυτούς τους λόγους ως υπεροπτική ή εγωιστική, ακόμη και αν αυτή η απόφαση βρίσκεται ηθικά αντίθετη στην ανθρωποσύνη του παιδιού στη μήτρα.

Όμως, σε δεκάδες εκατομμύρια περιπτώσεις, η απόφαση για άμβλωση δεν βασίζεται σε μια θλιβερή, αγωνιώδη και περίπλοκη κατάσταση που παρουσιάζει ένα δύσκολο ηθικό δίλημμα. Αντ' αυτού, βασίζεται σε προσωπικές προτιμήσεις ή μία βολική ευκολία.

Αυτός είναι ο αποτροπιασμός της άμβλωσης και αυτό την καθιστά μία από τις μεγάλες αμαρτίες της ανθρώπινης φυλής.

Και ο αριθμός των αμβλώσεων παγκοσμίως αυξάνεται : "Μεταξύ 2010-2014, το Ινστιτούτο Guttmacher εκτιμά ότι περίπου 56 εκατομμύρια αμβλώσεις πραγματοποιήθηκαν κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο. Έχει σημειωθεί αύξηση από τις  περίπου 50 εκατομμύρια αμβλώσεις ετησίως μεταξύ των ετών 1990-1994."

Τα παραπάνω με οδηγούν σε δύο συμπεράσματα: το πρώτο είναι ένα κάλεσμα για δράση και το δεύτερο σε ένα απλό προβληματισμό.

Όσον αφορά την παρότρυνση για δράση, όλοι μας με νέα αποφασιστικότητα να γίνουμε δύναμη υπέρ της ζωής για το 2021. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Love Life για να δείτε πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαφορά. Κάθε ζωή μετράει.

Όσον αφορά τον προβληματισμό, είναι απλά αυτός: όταν η νούμερο 1 αιτία θανάτου παγκοσμίως είναι η άμβλωση, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να υπάρχουμε ως ανθρωπότητα είναι ξεκάθαρα το έλεος του Θεού.

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com