1 Οκτ 2020

Η εκποίηση του 1821.

 

Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, η Μαντώ Μαυρογένους, η Μπουμπουλίνα, ο Παπαφλέσσας, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και οι άλλοι ήρωες του 1821 επηρεάστηκαν από τους Αμερικανούς και σήκωσαν τα όπλα εναντίον των Τούρκων! Αυτή η καρτουνίστικη, παιδαριώδης και σχεδόν κωμική αντίληψη για την Εθνεγερσία των Ελλήνων δεν μεταδόθηκε σε εκπομπή κινουμένων σχεδίων ή σε επιθεωρησιακό σκετσάκι, αλλά ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας δηλώσεις, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψή τους στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας, είπε μεταξύ άλλων: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε έναν κοινό απολογισμό όσων έγιναν αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί, και αυτά είναι πολλά».

Εκ των ανωτέρω περαίνεται ότι μπορεί να ισχύει ένα εκ των δύο ενδεχομένων: είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ιδέα από την ελληνική Ιστορία και λέει του κεφαλιού του είτε στην αγωνιώδη προσπάθειά του να κερδίσει την ευμένεια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν δίστασε να προβεί σε μια απρεπή και ανάρμοστη -για τον αγώνα και τις θυσίες του βασανισμένου έθνους μας- δήλωση.

Αν πάρουμε «τοις μετρητοίς» την πρωθυπουργική διατύπωση, οι Ελληνες δεν θα είχαν σηκώσει τα όπλα εναντίον της τρισβάρβαρης οθωμανικής αυτοκρατορίας, που τους κρατούσε σκλάβους επί τέσσερις περίπου αιώνες, αν δεν εξεγείροντο οι Αμερικανοί εναντίον των Αγγλων, λαμβάνοντας ως αφορμή τη βαριά φορολόγηση του… τσαγιού.

Για τόσο έχει την Ελλάδα και τους Ελληνες ο κ. Μητσοτάκης. Ακόμα και τις ανεκτίμητες πολεμικές δάφνες του 1821 μπορεί να χαρίσει στους Αμερικανούς, που τάχα μας… επηρέασαν, αρκεί να αποσπάσει ένα χαμόγελο και μια φιλοφρόνηση από τον υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Από τις λεπτομέρειες, τις φαινομενικά ασήμαντες πράξεις και τις σχετικά «ανώδυνες» δηλώσεις φαίνονται και οι προθέσεις για την ποιότητα των μεγάλων αποφάσεων.

dimokratianews,1|10|2020

Σάλος από την δήλωση Μητσοτάκη για την ελληνική επανάσταση

newsbreak,29-09-2020

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ελληνική επανάσταση του 1821, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «αντέγραψε» την αμερικανική!

Ο κύριος Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα κοινό απολογισμό όσων έγιναν αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί και αυτά είναι πολλά»!

Η αποστροφή αυτή όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει χιλιάδες απαξιωτικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου που δεν μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν η εθνεγερσία ενός έθνους χιλιάδων ετών να σχετίζεται καθοιονδήποτε τρόπο με την αμερικανική επανάσταση που δημιούργησε ένα έθνος.

Η επίμαχη αναφορά του πρωθυπουργού


Μία τέτοια προσέγγιση αποτελεί μείζονα ιστορική αναθεώρηση μίας εμβληματικής στιγμής της ελληνικής ιστορίας. Όταν όμως γίνεται από τα χείλη του έλληνα πρωθυπουργού, κατά πολλούς αποτελεί αναθεωρητισμό της ίδιας της ιστορίας του ελληνικού έθνους, αναθεωρητισμός που παραπέμπει στην διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει την ελληνική εθνική συνέχεια. Προσπάθεια την οποία υπέθαλψε διαχρονικά η Γερμανία, από τα πονήματα του Φαλμεράυερ έως τις αθλιότητες του Χίτλερ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί που απόρησαν με αυτή την ενέργεια του πρωθυπουργού. Και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

4 σχόλια:

Μαρία είπε...

Ὁ Πομπέο φορᾶ τήν σημαῖα τῶν Η.Π.Α. γιά φίμωτρο, ἀλλά μιά χαρά ἦλθε νά ἐπιβάλλει τά ἀμερικάνικά συμφέροντα.

Ὁ Μητσοτάκης οὔτε κἄν γιά φίμωτρο δέν φορᾶ τήν Ἑλληνική Σημαῖα.
Φόρεσε ἕνα μαῦρο κι ἄραχνο πανί.
Ἐνδεικτικόν τῶν "ἐθνικῶν" καί "θρησκευτικῶν" πιστεύω του, τά ὀποῖα ἔχει θάψει... ὅπως καί οἱ περισσότεροι πολιτικοί μας.

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Παράφορος έρωτας για τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς και άσβεστο μίσος για τους Ρώσους: αυτό ενώνει μυστικά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Unknown είπε...

Τα βλαστάρια που έλεγε και ο μακαριστός ΚΑΡΓΑΚΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτι μας αξίζει μας κυβερνά.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com