8 Ιουλ 2020

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν και επισήμως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Οι ΗΠΑ ειδοποίησαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και επισήμως ότι αποχωρούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. H Oυάσιγκτον εγκαλεί  τον ΠΟΥ για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως εξήγησε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ανακοινώνοντας την απόφαση.

«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ρόμπερτ Μενεντέζ, Δημοκρατικός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Η ειδοποίηση θα καταστεί εκτελεστέα μετά από την συμπλήρωση ενός έτους, στις 6 Ιουλίου 2021, διευκρίνισαν στη συνέχεια αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που ήταν έως τώρα ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Οργανισμού.
Από πολύ νωρίς ο ΠΟΥ είχε δεχθεί πυρά όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες για υπερβολικα ελαστική στάση απέναντι στην Κίνα. Η κυβέρνηση Τραμπ έκανε μάλιστα λόγο για υπερβολική επιρροή του Πεκίνου επί του επικεφαλής του ΠΟΥ. Ωστόσο ορισμένοι πιστεύουν πως μία πιο αυστηρή στάση θα είχε οδηγήσει την Κίνα στο να μην μοιραστεί, έστω και καθυστερημένα, πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας. 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο υπερβαίνουν τα 11,691 εκατομμύρια και οι νεκροί είναι 540.062 σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins. 
naftemporiki,07 Ιουλίου 2020

3 σχόλια:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Όταν ο κ.Τσιόρδας παραδέχεται, ότι συμπεριλαμβάνουν στους θανάτους από κορωνο΄ι΄ό, θανάτους από άλλα αίτια[εγκεφαλικά,καρδιολογικά,νεφρολογικά κτλ]και αυτό το πράττει κατ΄εντολή του ΄΄αμαρτωλού΄΄ΠΟΥ,οι 540 000 χιλιάδες θάνατοι είναι φενάκη.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά έκαναν και αποχώρησαν!!!

Φ.

Παπαδημητρίου Στέργιος είπε...

Ο Τραμπ τα λέει πολύ καλά σε πολλά θέματα. Αλλά οι υπόγειες δυνάμεις κινούν γη και ουρανό να τον φάνε

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com