8 Ιουλ 2020

Απαγορεύτηκε η Θεία Κοινωνία και στο Τορόντο του Καναδά!

Στις 20 Ιουνίου η τοπική αυτοδιοίκηση του Τορόντο εξέδωσε ανανεωμένους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στους οποίους περιλαμβάνεται και η απαγόρευση μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς.
Πιο συγκεκριμένα οι υγειονομικές αρχές απαγορεύουν κάθε δραστηριότητα που αυξάνει τον κίνδυνο διάδοσης της ασθένειας όπως μέσω της κοινής χρήσης διαφόρων αντικειμένων π.χ. βιβλία, μικρόφωνα, λαβίδα θείας κοινωνίας κ.λπ…
Η Μητρόπολη του Τορόντο δημοσίευσε βίντεο από την κυριακάτικη θεία λειτουργία της 5ης Ιουλίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Τορόντο, στο οποίο ο π. Φανούριος Παππάς εμφανώς συγκινημένος ανακοινώνει στο εκκλησίασμα τις νέες απαγορεύσεις και ότι πλέον δεν μπορεί να κοινωνήσει τους πιστούς κάνοντας λόγο και για δίωξη της Εκκλησίας.
Συγκεκριμένα το επίμαχο απόσπασμα απόσπασμα της ομιλίας του π. Φανουρίου έχει ως εξής:
«Αδελφοί μου, σήμερα έχω μια μεγάλη θλίψη. Χθες το βράδυ μας είπαν από την Αρχιεπισκοπή μας ότι η πόλη του Τορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία για την περιοχή του Τορόντο και φαίνεται ότι συνεχίζεται η δίωξη της Εκκλησίας. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την απογοήτευσή μου και τη λύπη μου. Και νιώθω ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κανένα κήρυγμα γιατί πιστεύω ότι δεν μπορώ να μιλήσω για την πίστη, για τον Χριστό. Νιώθω ότι αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να ζητήσω από τον Θεό να μας συγχωρήσει, να συγχωρήσει τη μικρή μας πίστη, να συγχωρήσει την αδυναμία μας, να μας συγχωρήσει επειδή δεν είμαστε άξιοι να διατηρήσουμε τη μεγάλη ευλογία της Ορθόδοξης Πίστης».
https://www.youtube.com/watch?v=722q4BSITCc&feature=emb_logo
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας του Οντάριο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραγικό. Τίποτα άλλο. Τουλάχιστον να μην γογγύσουμε όταν ξεσπάσει η δικαία οργή Του...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ!ΑΠΛΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ!ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΛΙΑ ΤΕΛΙΚΑ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com