9 Ιουλ 2020

Τα καταγέλαστα ψεύδη του ρατσιστή Δαρβίνου

Σχόλιο  : Ένας από τους μεγαλύτερους ρατσιστές στην ανθρώπινη ιστορία, όπως αποδεικνύεται παρά κάτω είναι ο Κάρολος Δαρβίνος. Είναι αυτός ο οποίος συνέδεσε τον πίθηκο με τον άνθρωπο, ισχυριζόμενος ότι τα δύο αυτά δημιουργήματα έχουν κοινό πρόγονο. Κανένα όμως από τα αγάλματα του δεν υπέστη βανδαλισμούς από το μαινόμενο πλήθος στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι λεγόμενες "αντιρατσιστικές" διαδηλώσεις αποτελούν έργο των Antifa και των ριζοσπαστών αριστερών του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, που επιθυμούν διακαώς τον Προεδρικό Θώκο στις ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ότι Μαρξισμός και Αριστερά δεν είναι δυνατό να υπάρξουν χωρίς τις θεωρίες του Δαρβίνου,  όπως και η αθεΐα δεν θα έβρισκε γόνιμο έδαφος, για να ριζώσει, χωρίς αυτές. Αποτελεί ιερή αγελάδα ο Δαρβίνος για την Αριστερά και οι θεωρίες του εξυπηρετούν απόλυτα τα σχέδιά της. 
Ο άνθρωπος χρειάζεται μία δικαιολογία για να απομακρυνθεί από τον Θεό και ο Δαρβίνος του την πρόσφερε απλόχερα.
*****
Ήρθε η ώρα να απαξιωθεί ο Δαρβίνος
Αν και απεχθάνομαι την λεγόμενη κουλτούρα ακύρωσης[1](ή απαξίωσης), εντούτοις αν υπάρχει πολιτιστική εικόνα προσώπου που αξίζει να απαξιωθεί και να ακυρωθεί για ρατσιστικές συμπεριφορές, αυτός είναι ο Κάρολος Δαρβίνος. Δεν γνωρίζετε πώς οι ιδέες του αποτέλεσαν την καύσιμη ύλη για να τροφοδοτήσουν τις πυρκαγιές της ευγονικής[2];
Σε tweet  στις 23 Ιουνίου ανέφερα τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπηση στην οποία ζητούσα να απαντηθεί ποιος είπε την παρακάτω φράση:
 "Οι δυτικές χώρες της Ευρώπης ... τώρα έχουν ξεπεράσει κατά ένα απίστευτο τρόπο τους πρώην απολίτιστους προγόνους τους και βρίσκονται στη κορυφή του πολιτισμού."
Υπήρχαν τέσσερις επιλογές:
το 4,2% ψήφισαν τον Νταίιβιντ Ντιούκ[3], το 10,5% τον στρατηγό των νοτίων στον αμερικανικό εμφύλιο Ρόμπερτ Ε. Λη, το 29,6% τον Αδόλφο Χίτλερ και το 55,7% τον Κάρολο Δαρβίνο. Η πλειοψηφία απάντησε σωστά!
Αλλά αυτή η γνώση διαδίδεται ευρέως σε όλη την κοινωνία;
Γνωρίζουν τα αμέτρητα εκατομμύρια φανατικών Δαρβινιστών για τις φυλετικές θεωρίες του Δαρβίνου; Και αν το γνωρίζουν, απλώς εθελοτυφλούν;
Την ίδια μέρα που έκανα την ψηφοφορία, έστειλα το σύνδεσμο ενός δυσάρεστου άρθρου για τον Δαρβίνο σε έναν φίλο μου που είναι Μαύρος και ασκεί το επάγγελμα του Ιστορικού. Το άρθρο, που γράφτηκε από τον Ώστιν Άντερσον και δημοσιεύτηκε στον Ιστότοπο  Philosophy for the Many, είχε τον τίτλο, "Η σκοτεινή πλευρά του Δαρβινισμού".
Ρώτησα τον φίλο μου, "Υποθέτω ότι το ήξερες αυτό για τον Δαρβίνο;"
Απάντησε, "Τι; Ότι ήταν ρατσιστής; Ναι το ήξερα".
Πρόσθεσε, "Η ρατσιστική φιλοσοφία, η ευγονική και η λευκή υπεροχή είναι τα αγαπημένα παιδιά του Δαρβίνου. Ο νόμος του ισχυρότερου αποτελεί τον πυρήνα της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και των αντίστοιχων προσεγγίσεων στον αποικισμό και τον ιμπεριαλισμό."
Μάθαμε τίποτε από τα παραπάνω στα σχολεία μας;
Ο Άντερσον έγραψε: «Οι υπερασπιστές του Δαρβίνου παραθέτουν συχνά  σημειώσεις από τα ημερολόγιά του ή αποσπάσματα από ανθρώπους που γνώριζαν τον Δαρβίνο, για να τονίσουν ότι ήταν υπέρ της κατάργησης της δουλείας. Από την άλλη πλευρά, οι κατήγοροί του ανέφεραν συχνά κείμενα από το έργο του "Η καταγωγή του Ανθρώπου". Συμπεράσματα που αντλήθηκαν από συγγραφικές προσεγγίσεις, στα οποία οι υπερασπιστές του  επικεντρώθηκαν στο να αποδείξουν ότι ο ίδιος ο Δαρβίνος δεν ήταν ρατσιστής, αντιφάσκουν κατηγορηματικά με την προσέγγιση της διαβούλευσης με το ίδιο το κείμενο του Δαρβίνου. Είμαι εξοικειωμένος με τις θεωρίες του Δαρβίνου, αλλά δεν είχα διαβάσει ποτέ τα βιβλία του. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους από εσάς. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι για να προσδιορίσω αν οι θεωρίες του Δαρβίνου είναι ρατσιστικές ή όχι, το κείμενο των βιβλίων του είναι αποκαλυπτικό και πειστικό. Πληροφορίες εκτός του κειμένου στο έργο του "Η καταγωγή του Ανθρώπου" μπορεί να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον άνθρωπο πίσω από την πένα, αλλά δεν μπορούν να μαλακώσουν τον στυγνό ρατσισμό και τον λευκό ρατσισμό που βρέθηκαν στα κείμενα της θεωρίας του."
Ποιους λαούς περιγράφει ο Δαρβίνος ως «αγρίους»; Είναι αρκετά γενναιόδωρος στη χρήση του όρου, συμπεριλαμβανομένων Αβορίγινων, Μογγόλων, Αφρικανών, Ινδών, Νοτιοαμερικανών, Πολυνήσιων και Εσκιμώων.
Ο Δαρβίνος ρωτάει:
 "Πόσο λίγο μπορεί, η σκληρά εργαζόμενη σύζυγος ενός υποβαθμισμένου Αυστραλού αγρίου, που σχεδόν δεν χρησιμοποιεί  αφηρημένες λέξεις και δεν μπορεί να μετρήσει πάνω από το τέσσερα, να ασκήσει την αυτογνωσία της ή να προβληματιστεί σχετικά με τη φύση της ύπαρξής της;"
Αυτό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το σκεπτικό που χρησιμοποιούσαν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έμποροι σκλάβων, οι οποίοι θεωρούσαν τους Αφρικανούς ως πνευματικά κατώτερα ανθρώπινα όντα, άρα άξιζαν να είναι δούλοι στους λευκούς.
Αυτοί οι άγριοι, σύμφωνα με τον Δαρβίνο, είχαν επίσης χαμηλότερη ηθική, έλλειψη ικανότητας συλλογισμού και λιγότερο αυτοέλεγχο. Και, φυσικά, δεδομένης της επιβίωσης του πιο ικανού και της σκληρότητας της εξελικτικής διαδικασίας, οι ανώτεροι λευκοί πρέπει να κατακτήσουν και να αποικίσουν τα ​​εδάφη των αγρίων.
Όπως σημειώνει ο Άντερσον (αναφέροντας τον Δαρβίνο), "Καθώς οι λευκοί Ευρωπαίοι εξοντώνουν και αντικαθιστούν τις «άγριες φυλές του κόσμου», και καθώς εξαφανίζονται οι μεγάλοι πιθηκίζοντες πληθυσμοί, ο Δαρβίνος ισχυρίζεται ότι το χάσμα μεταξύ του πολιτισμένου ανθρώπου και του πλησιέστερου εξελικτικού προγόνου του θα διευρυνθεί. Τελικά θα είναι κάτι ανάμεσα στον πολιτισμένο άνθρωπο και σε έναν  μπαμπουίνο, αντί όπως είναι σήμερα μεταξύ ενός νέγρου ή ενός αβορίγινα και του γορίλα."
Ναι, ο περίφημος Δαρβίνος έγραψε αυτά τα λόγια!
Φυσικά, ο Δαρβίνος έπρεπε να είχε ακυρωθεί πνευματικά πριν από δεκαετίες λόγω της ακραίας επιστημονικής αποτυχίας του δαρβινικού νατουραλισμού.
Όπως υποστήριξε ο καθηγητής της αθεϊστικής φιλοσοφίας Thomas Nagel στο βιβλίο του "Mind and Cosmos", η σύγχρονη επιστημονική ιστορία της προέλευσης της ζωής μέσω της εξέλιξης είναι «ώριμη για εκτοπισμό» και αντιπροσωπεύει «έναν ηρωικό θρίαμβο της ιδεολογίας (ideological theory[4]) έναντι της κοινής λογικής», και η οποία θα θεωρείται «καταγέλαστη» σε μερικές γενιές". (Ο υπότιτλος του βιβλίου του Nagel είναι: " Γιατί η Υλιστική Νεο-Δαρβινική αντίληψη για τη φύση είναι σχεδόν σίγουρα ψέμα.")
Δεν υπάρχει βιώσιμη, υλιστική εξήγηση για την προέλευση του σύμπαντος, την προέλευση της ζωής και την προέλευση των ανθρώπων (ως ξεχωριστή από τα ζώα, με συνείδηση ​​και κατάσταση συνείδησης).
Αυτό, ωστόσο, δεν είναι κάτι που είναι πιθανό να ακούσετε στο σχολείο.
Όπως έγραψε ο Nagel, «Συνειδητοποιώ ότι τέτοιες αμφιβολίες θα πλήξουν πολλούς ανθρώπους σοκαριστικά, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή σχεδόν όλοι στην κοσμική κουλτούρα μας έχουν υποστεί εκφοβισμό ως προς το απλουστευτικές δαρβίνιες προσεγγίσεις σχετικά με την προέλευση της ζωής, οι οποίες θεωρούνται ιερές. Οτιδήποτε άλλο, πέρα απ' αυτές, δεν θα ήταν επιστήμη."
Μπορώ να μη πω Αμήν, επικροτώντας έτσι έναν άθεο;
Δυστυχώς, η πνευματική λατρεία του Δαρβινισμού δεν φαίνεται να είναι έτοιμη να καταρρεύσει ακόμη, καθώς παραμένει πλήρως εδραιωμένη μέχρι σήμερα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Το να αντιταχθείς σε αυτήν, αποτελεί αίρεση.
Αλλά ίσως, δεδομένης της σκοτεινής πλευράς ορισμένων από τις θεωρίες του Δαρβίνου, θεωρίες που ήταν εγγενείς στις εξελικτικές απόψεις του, μπορεί να οδηγήσουν στην ηθική αμφισβήτηση του. Ξεκινώντας από εκεί, θα είναι ευκολότερο να ανατραπεί το ιδεολογικό ετοιμόρροπο οικοδόμημα του δαρβινισμού. 
****
[1] Ο όρος έρχεται από το αυστραλιανό λεξικό Macquarie Dictionary και είναι «cancel culture». Η φράση γεννήθηκε μέσα στο 2019 και δεν έχει κάποια ακριβή ελληνική μετάφραση.
Συγκεκριμένα, το λεξικό ορίζει το «cancel culture» ως «την πρακτική του να μην στηρίζουμε πλέον ανθρώπους, ειδικά διάσημους, ή προϊόντα που θεωρούνται ανεπίτρεπτα ή προβληματικά».
Συνήθως, αυτή η τάση της ακύρωσης κάποιου ατόμου ή προϊόντος γίνεται από μία κατηγορία, η οποία υιοθετείται γρήγορα από τον κόσμο μέσω των social media και οδηγείται στην καταδίκη του φερόμενου ως υπαίτιου. Πολλές φορές οι κατηγορίες αυτές είναι βάσιμες, όπως πχ. αυτές για τον Χάρβει Γουάινσταϊν. Άλλες φορές όμως πρόκειται απλά για fake news που υιοθετούνται από τον κόσμο δίχως κριτική σκέψη ή διάθεση επαλήθευσης.
[2] είναι ένα σύνολο πεποιθήσεων και πρακτικών που αποσκοπούν στη βελτίωση της γενετικής ποιότητας ενός ανθρώπινου πληθυσμού, ιστορικά αποκλείοντας άτομα και ομάδες που θεωρούνται κατώτερες και προωθώντας αυτές που κρίνονται ως ανώτερες.
[3] Ο Ντέιβιντ Έρνεστ Ντιουκ (David Ernest Duke, γεν. 1 Ιουλίου 1950) είναι Αμερικανός φυλετικός εθνικιστής και ακροδεξιός πολιτικός, εισηγητής αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας και πρώην Μέγας Μάγος της Κου-Κλουξ-Κλαν
[4] είναι ένα σύνολο από πεποιθήσεις ή φιλοσοφίες που αποδίδονται σε ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων, και  υποστηρίζονται από επιχειρήματα που δεν είναι καθαρά επιστημονικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com