19 Ιουν 2020

Κίνα: Σχέδιο «Φρανκενστάιν» για γενετικό έλεγχο, μέσω δειγμάτων αίματος από… 700.000.000 πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα!

κινεζοι αιμα dna
Δείγματα αίματος από δεκάδες εκατομμύρια άνδρες και αγόρια από ολόκληρη τη χώρα έχει αρχίσει να συλλέγει η αστυνομία στην Κίνα, προκειμένου να δημιουργήσει έναν γενετικό χάρτη περίπου 700.000.000 ανδρών, ώστε να παρασχεθεί στην κυβέρνηση ένα ισχυρότατο, νέο εργαλείο για την παρακολούθηση των πολιτών.

Η συλλογή των δειγμάτων έχει αρχίσει από τα τέλη του 2017 και βγήκε στο φως έπειτα από έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής και τους «New York Times». Με αυτήν τη βάση δεδομένων, οι Αρχές θα μπορούσαν να εντοπίζουν τους άνδρες συγγενείς ενός ανθρώπου χρησιμοποιώντας μόνο το αίμα, το σάλιο ή άλλο γενετικό υλικό.
Μάλιστα, σε αυτό το σχέδιο… Φρανκενστάιν, αρωγός του Πεκίνου είναι η Thermo Fisher, μια αμερικανική εταιρία με έδρα στη Μασαχουσέτη που έχει πουλήσει τα κιτ συλλογής δεδομένων στην κινεζική αστυνομία. Οι Αμερικανοί νομοθέτες επέκριναν τη Thermo Fisher για την πώληση εξοπλισμού στις κινεζικές Αρχές, αλλά η εταιρία υπερασπίστηκε τις δραστηριότητές της.
Έλεγχος και μέσω γενετικής
Αξίζει να τονιστεί ότι, το σχέδιο αυτό αποτελεί μια σημαντική κλιμάκωση των προσπαθειών της Κίνας να χρησιμοποιήσει τη γενετική για τον έλεγχο των πολιτών της, η οποία είχε μέχρι πρότινος επικεντρωθεί στην παρακολούθηση εθνοτικών μειονοτήτων και άλλων, πιο στοχευμένων ομάδων.
Στο κοντινό μέλλον, όμως, όλοι οι Κινέζοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με όλο και πιο προηγμένες κάμερες, συστήματα αναγνώρισης προσώπου, τεχνητή νοημοσύνη, πλέον και δείγματα αίματος.
Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί στο Πεκίνο για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς σημειώθηκαν 31 νέα το τελευταίο 24ωρο. Για λόγους πρόληψης, πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com