3 Μαΐ 2020

Είναι ντροπή και απαράδεκτη η δήλωση Μόσιαλου για τη Θεία κοινωνία (να παρέμβει η Εκκλησία επειγόντως)

Είναι ντροπή και απαράδεκτη η δήλωση Μόσιαλου για τη Θεία κοινωνία (να παρέμβει η Εκκλησία επειγόντως)
Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ζητά: Αποφυγή της Θείας Κοινωνίας με τη σημερινή μορφή μέχρι να έχουμε εμβόλιο

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, δεν χάνεται από ορισμένες ομάδες, εντός και εκτός κυβέρνησης να ποινικοποιούν την Θεία Κοινωνία και κατά πάσα πιθανότητα να σερβίρουν με τον τρόπο τους νέα δεδομένα για τον τρόπο που θα τελείται το Ιερό Μυστήριο.

(Ο κύριος Μόσιαλος ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τώρα ενδέχεται να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση ΝΔ για το θέμα αυτό μιλάει επίσης σε αυτή τη συνέντευξη)
Είναι πια ξεκάθαρο ότι αγνοούν όλα όσα έχει ζητήσει και παρακαλέσει την κυβέρνηση, η Εκκλησία της Ελλάδος αναφορικά με το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Ζήτησε πολύ ευγενικά να μην τοποθετούνται για τη Θεία Κοινωνία και να διαπραγματεύονται το αν μεταδίδει ή όχι ιούς, διάφοροι οι οποίοι είναι άσχετοι, ακοινώνητοι και ασεβείς ( ουσιαστικά αυτό έχει ειπωθεί και γραφτεί με ευγενικό τρόπο από τη ΔΙΣ και έχει ακουστεί πιο ελεύθερα από διάφορους Ιεράρχες).
Η ΔΙΣ επίσης σε αυτές τις πολύωρες συσκέψεις που έκανε ως τώρα, ανακοίνωσε ότι δεν διαπραγματεύεται το θέμα αυτό. Και ίσως το λάθος της ήταν που δεν ζήτησε από το κράτος και τη δικαιοσύνη να προστατεύσει το ευαίσθητο θέμα αυτό της πίστης μας χρησιμοποιώντας τη δικαστική οδό. Θυμίζουμε ότι το Σύνταγμά μας ακόμη, μας καλύπτει και βοηθά την επικρατούσα θρησκεία, αλλά η Εκκλησία δυστυχώς δεν έθεσε κανένα όριο και πρέπει να το κάνει διότι αν δεν το κάνει τότε θα πρέπει ο πιστός λαός να υπερασπίσει από μόνος του τα Ιερά και τα Όσια.
Γι αυτό ακριβώς βγαίνει ο καθένας και προτείνει δικές του λύσεις και τρόπους για το πως θα κοινωνούμε. Αν είναι δυνατόν! Και δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι που προτείνουν λύσεις για το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, έχουν ποτέ τους κοινωνήσει και αν έχουν ποτέ βιώσει το θαύμα που επιτελείται στην ανθρώπινη υπόσταση και στην ψυχή και στην καρδιά του ανθρώπου όταν λαμβάνει το Αίμα και το Σώμα του Εσταυρωμένου.
Ο κύριος Μόσιαλος από το Λονδίνο, σύμβουλος της κυβέρνησης, έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα το Έθνος και μετά από ερώτηση της συναδέλφου για το αν η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να αργήσει εκείνος απάντησε:
Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Να τονίσω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει καλέσει τους πιστούς να γίνουν οι ίδιοι Κοινωνία και να γίνουν δωρητές αίματος και πλάσματος. Αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας.
Απαράδεκτη δήλωση και επικίνδυνη και πολλά υποσχόμενη για το τι θα αντιμετωπίσουμε όπως φαίνεται!
Όταν βλέπουμε λοιπόν έναν άνθρωπο σύμβουλο της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση του κορονοϊού να απαντά για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα το οποίο είναι η βάση της πίστης των Ορθοδόξων Χριστιανών και να το κάνει με τέτοια άνεση και ευκολία, τα πράγματα έχουν ξεφύγει πολύ και πρέπει τώρα και όχι στις 12 Μαΐου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ή η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ευθύς αμέσως να συνεδριάσει και να πάρει θέση.
Ήδη μια φορά πιάστηκε απροετοίμαστη για την πανδημία διότι πράγματι δεν είχε κληθεί ξανά να αντιμετωπίσει τέτοια πρόκληση, άρα είναι λογικές και οι καθυστερήσεις και οι αναμονές. Σε αχαρτογράφητα νερά κινήθηκε εξάλλου και η κυβέρνηση όπως λέει και ξαναλέει ο κύριος Χαρδαλιάς και αυτό ισχύει και για την Εκκλησία.
Τώρα όμως επειδή φαίνεται ότι, όπως λένε, θα υπάρξει το Χειμώνα και δεύτερη φάση απαγορεύσεων αν και εφόσον τα πράγματα δυσκολέψουν, πρέπει η Εκκλησία να είναι έτοιμη ώστε να μην κάνουμε και Χριστούγεννα ακοινώνητοι και αλειτούργητοι.
Να συσταθεί από την Εκκλησία, επιστημονική ομάδα, από ειδικούς και να μην αφήνουν 10 άτομα άσχετα να αποφασίζουν για τον τρόπο που θα ακολουθηθεί για τη λατρευτική ζωή των Ορθοδόξων χριστιανών. Να ζητήσει από τη δικαιοσύνη να προστατεύσει την ελευθερία του ατόμου και την θρησκευτική ελευθερία . Δε μπορεί στο όνομα του φόβου για τη δημόσια υγεία να ξεπουλάμε την πίστη μας. Έτσι νιώθω ότι ξεπουλάμε τα Ιερά και τα Όσιά μας.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν δίνουμε σημασία στον καθένα και σε αυτά που λέει είναι σα να ανοίγουμε εμείς το θέμα. Όχι δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι μια ότι πρέπει πια να αντιμετωπίσουμε σοβαρά όσα αφήνονται να εννοηθούν. Τίποτα δε λέγεται χωρίς σκοπό αυτές τις εποχές και αυτές οι εποχές θα μας στήσουν στον τοίχο γιατί σίγουρα θα απολογηθούμε.
Δε θα ζήσουμε στις κατακόμβες ούτε θα κρυβόμαστε να κοινωνήσουμε όπως έκαναν οι κρυπτοχριστιανοί.
Ένα πράγμα μόνο μου δίνει θάρρος ότι στο πέρασμα των αιώνων η θρησκεία που διώχθηκε όσο καμία άλλη ήταν η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία και το ότι επιβίωσε από όλους αυτούς του Σταυρωτές και πολέμιους είναι πάντα μια απόδειξη για το πόσο αληθινή και ζωντανή είναι.
Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
ΜΓ

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να αφορισθεί άμεσα ο κύριος αυτός.
Σαν δεν ντρέπεται!

Στάθης Καικης είπε...

Μην δίνετε σημασία τι λέει ο κάθε Νενέκος!!! Να παρακαλούμε την Κυρία Θεοτόκο να τον σώζει από"πάσα νόσον και πάσαν μαλακίαν"!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Μόσιαλος, καλόν θα είναι να περιορισθεί τάχιστα και άνευ χρονοτριβής εις τον τρύγον του και να μην εκτείνεται σε ξένα αμπελοχώραφα...
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αφορίστε τον ΧΘΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι ο γνωστοί κύκλοι επιχειρούν να δημιουργήσουν το σχετικό "κλίμα", προκειμένου να απαγορευθεί κάποτε, με κοινές υπουργικές αποφάσεις και διατάγματα, κατόπιν εισήγησης της "διεθνούς επιστημονικής κοινότητας"-υγειονομικής χούντας, ακόμη και η Θεία Μετάληψη!
Στην αρχή τον πόθο τους αυτόν τον προβάλλουν τεχνηέντως σαν προσωπική γνώμη και προβληματισμό, προδιαθέτοντας σχετικώς την κοινή γνώμη, δεδομένου του επιστημονικού τους κύρους,και ασκώντας έμμεση πίεση στη λεγόμενη "διεθνή επιστημονική κοινότητα", ούτως ώστε η τελευταία να "αναγκασθεί" να λάβει θέση, προφανώς σύμφωνη με τις στρεβλές τους απόψεις...
Ζούμε σε καιρούς αποκαλυπτικούς!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...


Κάνετε λάθος όσοι νομίζετε ότι είναι "προσωπικές " δηλώσεις. Δεν είναι θέμα "Μόσιαλου". Δεν τα λέει μόνον αυτός (πχ. Σύψας.) Ετοιμάζεται το έδαφος για αλλαγές στη χριστιανική λατρεία με το πρόσχημα της πανδημίας. Η κοινή λαβίδα/Ποτήριο θα καταργηθεί, πχ. θα αντικατασταθεί με εμβάπτιση τεμαχίου άρτου σε οίνο ατομικά, και θα περιοριστεί ο αριθμός των παρευρισκομένων την ώρα της Θείας Λειτουργίας (εκκλησιασμός με "δελτίο"). Μέχρι πότε ; μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, όπως μας λένε, που μάλλον δεν μπορεί να βρεθεί ή θα "εφεύρουν" βιαστικά ένα αμφίβολης αποτελεσματικότητας και με άγνωστες παρενέργειες. Και τότε, για να πηγαίνουμε στην Εκκλησία για Θεία Κοινωνία, θα μας λένε πρώτα να εμβολιαστούμε και να πάρουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση. Η διοικούσα Εκκλησία συναινεί σε όλα αυτά και οι περισσότεροι "πιστοί" , αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι απλώς "να πηγαίνουν στην εκκλησία" ευρισκόμενοι σε καθεστώς θρησκείας και ευσεβισμού. Διότι, έχουν αποδεσμεύσει τη μυστηριακή ζωή από την ορθή πίστη την οποία ούτε την ξέρουν ούτε κανείς τους διδάσκει ούτε που νοιάζονται να την μάθουν με αποτέλεσμα να μην εισπράττουν καμία χάρι και φωτισμό από το Μυστήριο. Μια εκκλησία (=σύναξη "πιστών"), γραφειοκρατική και καθηκοντολογική, χωρίς Πνεύμα. Μόνον ελάχιστοι που φωτίζονται, έχουν διάκριση και καταλαβαίνουν, θα αντισταθούν και θα κάνουν μαρτύριο. Δηλ. η Εκκλησία του Χριστού και όχι η εκκλησία των Επισκόπων. Ζούμε σε εποχές εσχάτων. Ο Θεός να μας ελεήσει !

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει εισαγγελέας να κινηθεί αυτεπάγγελτα εναντίον όσων α.Διασπείρουν πανικό και ασκούν τρομοκρατία εκμεταλλευόμενοι θέσεις ισχύος που κατέχουν .Συγχρόνως δε καταλύουν το Σύνταγμα κ τις ατομικές ελευθερίες.2. Βλασφημουν εναντίον της ορθοδόξου πίστεως και του ίδιου του Χριστου και όχι απλώς θίγουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα αλλά διενεργούν διωγμό εναντίον των ορθοδόξων χριστιανών μέσα στην ίδια τους την πατρίδα;

Ανώνυμος είπε...

Χριστος Ανεστη αδελφοι.προσευχη.Πολυ προσευχη για ολους μας.Για τον κυριο αυτο μονο μια λεξη ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για θράσος χιλίων πιθήκων από τη μεριά του κ. Μόσιαλου!
Ευτυχώς που υπάρχουν επιστήμονες σαν την κα Γιαμαρέλλου και τον κ. Κουντουρά για να τον βάλουν στη θέση του!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ....ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ...ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ...ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ...
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ...ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ..


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ Που είναι οι ποιμένες;;;;

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε να τοποθετηθεί άμεσα επί του θέματος ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ.Τσιόδρας...

Ανώνυμος είπε...

ποιος είναι ο κ. Μοσιαλος; Και εγώ μπορώ να πω ότι ... κορανοϊός δεν υπάρχει. Με ποια ειδικότητα το λέω;Θέλω να πω ότι στη σημερινή εποχή της στυγνής εξειδίκευσης δεν μπορεί να λέει ο καθένας, όσο γνωστός και συστημικός κι αν είναι. Και στο ζήτημα της Θ.Κοινωνίας δεν μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε γνώμη!Μόνο όσοι το γνωρίζουν το Ι. Μυστήριο.Χρόνια ,με τη Χάρη του Θεού και την άδεια του Πνευματικού κοινωνάμε.Χρόνια έχουμε οικογενειακώς, με μικρά παιδιά, να αρρωστήσουμε.Και τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο φέτος που στην πόλη μου , την Κατερίνη, που οι μισοί μαθητές είχαν τα συμπτώματα του ...κοραναΪού κοινωνώντας και πάλι δεν αρρωστήσαμε οι κοινωνούντες!!!

ΔΙΟΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ!ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΡΑ!ΣΠΡΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ,ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΕΣ...ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΝΟΜΙΖΟΥΝ.ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΧΟΥΝΤΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΤΥΓΝΗ ΟΤΑΝ "ΑΙ ΑΘΕΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ" ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η Ιεραρχια ποτε θα μιλησει; Γιατι δεν κανει μηνυσεις σε οσους προσβαλλουν την Εκκλησια; Γιατι δεν αντιδρα; Ποσος ακομα εξευτελισμος; Βλεπεις απλους Χριστιανους οπως προσφατα δυο δικηγοροι αξιοι επαινων να προσφευγουν στη δικαιοσυνη και οι Ιεραρχες να σιωπουν...

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς απαράδεκτος! Θα πρέπει να ντρέπεται!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Να συνεδριάσει άμεσα η Ιεραρχία για το μυστήριο της Θ.Κοινωνίας και να τοποθετηθεί ο θρησκευόμενος κ.Τσιόδρας. Έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμα το θέμα αυτό δεν έχει διαλευκανθεί.ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ!

κων/νος είπε...

Κάπου είχα διαβάσει πώς οι χριστιανοί θά κάνουν δρόμο πολύ πού θα διαρκεί ώρες για να βρουν σωστό ορθόδοξο ιερέα νά κοινωνήσει τούς πιστούς.. Ήγγικεν η ώρα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Ζούμε τα προεόρτια του επερχόμενου διωγμού γιατί ο στόχος είναι το Μυστήριο των Μυστηρίων η Θεία Κοινωνία,ενώπιον της οποίας οι αντίχριστοι δαιμονίζονται.Ο Μόσιαλος δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις.Απόψε στις ειδήσεις των 20.00 της ΕΡΤ1 πέρναγε από κάτω (κρόουλ)μεταξύ άλλων και το εξής:''από 17/5 τη Θ.Λειτουργία θα παρακολουθούν και οι πιστοί με αυστηρά μέτρα προστασίας.ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Θ.ΚΟΙΝΩΝΙΑ''.Απαιτείται ΑΜΕΣΗ σύγκληση της Ιεραρχίας γιατί πλέον δεν θα αποδοθεί μόνον η μομφή της δειλίας αλλά κάτι ομοιοκατάληκτον μεν αλλά πολύ βαρύτερον.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ 2016(ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΗΤΗΣ).2019(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ)ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!ΟΙ ΟΠΟΙΟΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μόσιαλος καλά θα κάνει να μην κοινωνήσει με τις ιδέες που έχει Δεν επιτρέπεται όμως να βρίζει τη Θεία Κοινωνία. Ας ανοίξει τα μάτια του προς τις Ορθόδοξες χώρες όπου οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές και οι πιστοί κοινωνούσαν και συνεχίζουν να κοινωνούν.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν αυτοί που μας κυβερνούν θα είχαν το θάρρος να σχολίαζαν αρνητικά όχι κάτι θεμελιώδες όπως είναι η Θεία Κοινωνία, αλλά μια λεπτομέρεια της πίστης γνωστών αξιότιμων καθόλα συμπολιτών μας. Δεν θέλω να πω τι θα είχε συμβεί από τις διαμαρτυρίες τους. Πάντως ο κ. Μόσιαλος θα είχε χάσει τη θέση του.
Ντροπή μύριες φορές ντροπή του.

Ανώνυμος είπε...

Η επιδημία του κορωνοϊού έγινε αιτία για γνωρίσει ο ελληνικός λαός όλα αυτά "τα λουλούδια" που τον κυβερνάνε. Αλλά για τις αμαρτίες μας ο Θεός επέτρεψε να έχουμε τέτοιους άρχοντες δεξιούς και πασόκους και συριζαίους. Κι αν έβρισκε ακόμη χειρότερους θα τους έφερνε κι αυτούς να μας κυβερνήσουν. Διότι δεν υπήρξε αμαρτία και διαστροφή να μην την νομιμοποιήσουμε και να μην ισχυριζόμαστε ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμά μας. Όσο για τα εκκλησιαστικά πράγματα, δεν υπάρχει "σύναξη χαρμάνι" που να μην είμαστε κι εμείς μέσα, σε πρώτο πλάνο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com