3 Μαΐ 2020

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: «Να ζητήσουμε έλεος για την απιστία και την αποστασία» «..είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση»


Ἐν Ιερᾷ Πόλει Μεσολογγίου, τῇ 3ῃ Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς:
«Να ζητήσουμε έλεος για την απιστία και την αποστασία»
«..είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση»
Μια ακόμη Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των πιστών, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Αγρίνιο.
Μιλώντας για το παράδειγμα της Πίστεως, της Αγάπης και της Ομολογίας των Αγίων Ιωσήφ και Νικοδήμου, αλλά και των αγίων Μυροφόρων γυναικών, σε σχέση με την σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
« Σήμερα φθάσαμε σε μεγάλη ολιγοπιστία, σε άρνηση αλλά και βλασφημία του Χριστού μας και των αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας μας. Αντί να γονατίσουμε, και με πίστη θερμή και μετάνοια να ζητήσουμε άρση της επιδημίας από την Παντοδυναμία και την Αγάπη του Χριστού μας, όπως άλλωστε έκαναν και οι πρόγονοί μας, με τελεία απιστία απομακρύνουμε τη Θεία Χάρη, φοβούμενοι μήπως η επικοινωνία μας με τα Ιερά Μυστήρια, τα Ιερά και τα Όσια της Εκκλησίας μας, φέρουν σε μας μόλυνση.

Βρέθηκαν στόματα και είπαν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία το σάλιο θα μεταδώσει μόλυνση ή ότι ο ασπασμός του Ιερού Ευαγγελίου, του Επιταφίου και του Εσταυρωμένου, θα καταστρέψει ό,τι κερδίσαμε…
Θλιβόμαστε πολύ γιατί υπάρχουν τέτοιες επιπόλαιες γνώμες και τέτοιες ιδέες, οι οποίες “διαγράφουν” την θεία Δύναμη της Εκκλησίας μας. Πονάμε, γιατί τόσο ορθολογικά, τόσο σαρκικά, τόσο επιπόλαια μιλάνε.
Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι διαμένουν, ζουν, αναπνέουν, επικοινωνούν στην Ελλάδα των Αγίων, των Μαρτύρων, των Θαυμάτων ή όχι;;
Απορούμε που δεν ταπεινώνονται για να ακούσουν την περίτρανη αλήθεια ότι τα Ιερά Προσκυνήματα ποτέ δεν μετέδωσαν μολύνσεις, αλλά μόνο θεραπεία, υγεία, και ότι το τεθεωμένο Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας μπορεί και το σάλιο να το καθαρίσει, να το εξαλείψει ».
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον πόνο και την αγωνία των χριστιανών αυτές τις δύσκολες ημέρες, αλλά κυρίως επεσήμανε την ανάγκη της μετανοίας για να μπορέσουμε να λάβουμε το Έλεος του Θεού, τονίζοντας:
«Αλήθεια, πιστεύουμε ποιός είναι ο Χριστός; Επιτέλους, ας συνέλθουμε! Ας μετανοήσουμε! Ας ζητήσουμε έλεος για την απιστία μας και την αποστασία μας. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι την Πατρίδα μας δεν την διαφυλάσσουν μόνο τα μέτρα τα ανθρώπινα, αλλά κυρίως οι δεήσεις της Παναγίας μας, των Αγίων μας, αλλά και οι προσευχές των πιστών ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι κλαίνε και γονατίζουν έξω από τους Ιερούς Ναούς».
Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αργησες παπουλη, και ειθε ο Κυριος να ειναι υπερβολικα επιεικης [και] με εσενα.

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο Σεβασμιώτατος.

Πλην όμως,ποιος αμφιβάλλει, ότι το "πάτημα" για να ειπωθούν τέτοιες βλασφημίες, έδωσαν οι απανωτές αρνήσεις Χριστού και η παράβαση των ευαγγελικών εντολών από τη ΔΙΣ, με πρώτη αυτή της υπακοής στο νόμο του Θεού, παρά σε αυτόν των ανθρώπων που τον αντιστρατεύεται - "πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον ή ανθρώποις".

Μην απορούμε λοιπόν. Οπότε ας πείτε καλύτερα Σεβασμιώτατε:

"Επιτέλους ας συνέλθουμε! Ας μετανοήσουμε! Ας ζητήσουμε έλεος για την απιστία μας και την αποστασία μας. ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ που δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς, προτιμήσαμε να φυλακίσουμε το Χριστό και να Τον στερήσουμε από το λαό Του, από φόβο και υποτέλεια στο Κράτος, που ούτως ή άλλως εχθρεύεται την Εκκλησία με τους αντίχριστους νόμους. Δεν προασπίσαμε την πίστη έναντι των εχθρών της.

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς, αρνηθήκαμε την δισχιλιετή παράδοση της Εκκλησίας και αποφασίσαμε την απαγόρευση της Λατρείας του Θεού, κλειδώνοντας τον Οίκο Του, τον οποίο κηρύξαμε ως επικίνδυνο για την υγεία μας και απολυμάναμε μια και δυο, διδάσκοντας την ολιγοπιστία και την κακή υπόνοια για τα άγιο αυτό χώρο!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς αδιαφορήσαμε και στερήσαμε την αληθινή Ζωή στις ψυχές που έφυγαν χωρίς εξομολόγηση και το "εφόδιο ζωής αιωνίου" με πρόσχημα την "αγάπη" του κόσμου!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς δεν ακούσαμε τους Αγίους Πατέρες και αντί να τους ακολουθήσουμε, πράξαμε όλως αντιθέτως από τη διδασκαλία τους!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς διδάξαμε το φόβο,όχι του Θεού αλλά του ιού, και υποβιβάσαμε τη δύναμη των αγίων μυστηρίων, αρνούμενοι τη μετάδοσή τους στους πιστούς μας!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς, διδάξαμε τον κόσμο ότι ανάμεσα στο εκκλησιαζόμενο ποίμνιο ΔΕΝ παρευρίσκεται ο Αρχιποιμήν Χριστός όπως ομολογούμε σε κάθε Θεία Λειτουργία και άρα ο εκκλησιασμός είναι "συνωστισμός" και κίνδυνος μετάδοσης μολυσμάτων!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς, διδάξαμε τον κόσμο να έχει επιφυλάξεις στην πίστη του και να μην ασπάζεται ούτε τις αγίες εικόνες (παίρνοντας πάνω μας τα αναθέματα της ζ' Οικουμενικής Συνόδου),
ούτε τα χέρια των ιερέων που κρατούν γυμνό το Σώμα του Κυρίου!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς, φτάσαμε σ' αυτή την απίστευτη άρνηση του Χριστού, αφού προηγουμένως Τον αρνηθήκαμε στη ψευδοσύνοδο της Κρήτης και κατόπιν αναγνωρίσαμε τους καθηρημένους σχισματικούς της Ουκρανίας!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς προδώσαμε !!!!

Γι' αυτό λαέ πέφτουμε στα πόδια σου, ζητώντας ταπεινά συγχώρεση!

Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς τώρα γυρνάμε στο Χριστό!
Εμείς πρώτοι οι Αρχιερείς αποκηρύττουμε τη ψευδοσύνοδο της Κρήτης και τους τους σχισματικούς της Ουκρανίας!
Εμείς πρώτοι τώρα κηρύττουμε την επιστροφή στη πίστη των Πατέρων μας, ανοίγουμε τους ναούς και σας καλούμε με τα λόγια του Κυρίου μας: "ΔΕΥΤΕ ΠΡΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΟΠΙΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΓΩ ΑΝΑΠΑΥΣΩ ΥΜΑΣ"

Καλή μετάνοια!

Evans είπε...

Ιωάννη Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη!!!
Εύγε πάρα πολλά για το σχόλιο σου και έιμαστε πολλοί μαζί σου!

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Αληθώς Ανέστη αδελφέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Ιωαννη, μπας και ξυπνησει κανενας ακομα... Δοξα τω Θεω!

ΜΑΡΙΑ είπε...

Ἐκτός ἀπό τήν ψευδοσύνοδο τῆς Κρήτης,
τό Οὐκρανικό ψευδοκέφαλο,
τόν Οἰκουμενισμό καί τήν Πανθρησκεία
καί τήν μεταπατερική "θεολογία"

νά ἀποκηρύξουν καί ὅλα τά βλάσφημα Νομοσχέδια πού ἔκαναν διάφορες ἁμαρτίες νόμους!
Γιά νά μήν πῶ νά ρίξουν καί ἀφορισμούς.

Ἀντ' αὐτῶν, διαβάσαμε τήν ἐπιστολή τοῦ Ἀρχιεπισκόπου μέ στήν σφραγίδα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου Ἑλλάδος πρός τόν Πρωθυπουργό γεμάτη μέ σεβασμό, εὐχαριστίες καί κολακεῖες πρός τό θεομάχο Κράτος καί πολιτικούς ὅπως ἠ κ. Κεραμέως ἡ ὁποία πῆρε τό "χρίσμα" ἀπό τήν Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, καθώς καί ὁ ἴδιος ὁ Πρωθυπουργός στόν ὁποῖον ἀπευθύνεται
καί στήν ὁποία ὄχι μόνο δέν τούς ἀφορίζει πού μᾶς διώκουν, ἀλλά ἐπιπλέον κατηγορεῖ τό ποίμνιό του ὄτι τούς διέσυρε καί δέν ἐπέδειξε ὑπομονή (στούς λύκους).

Δηλαδή ἀντί νά κυνηγᾶμε τούς λύκους, τούς εὐχαριστοῦμε καί ἐξομολογούμαστε σ' αὐτούς τί κακά πού εἶναι τά πρόβατά μας! Καλά κάνετε καί τά τρῶτε κι αὐτά δέν κάνουν ὑπομονή!

Ὡραιότατα!
Μέ τέτοια "μετάνοια" ὅλοι μας θά ἕλξουμε τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ νά μᾶς σώσει...

Δεῖτε αὐτό τό βίντεο, εἰδικά ἀπό τό σημεῖο πού παίρνουν συνέντευξη τόν Γέροντα Γαβριήλ. Μέσα σέ ὅλα λέει πώς γιά τούς "Νόμους" τῆς ἀνομίας πού ψηφίσαμε κι ἐπειδή δέν ἔχουμε μετάνοια, θά ἀφανισθεῖ τό ἔθνος μας!

https://www.youtube.com/watch?v=_mjAmXuRqQA&feature=emb_title

Ὁ Θεός νά μᾶς ἐλεήσει ὅλους μας, γιατί ὅλοι φταῖμε καί προσωπικά καί συλλογικά καί ἐκκλησιαστικά!

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Κοσμάς μιλούσε και πριν την αναγγελία του ανοίγματος των εκκλησιών.

Ελληνορθόδοξος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com