16 Απρ 2020

Παρατείνεται το κλείσιμο των Ιερών Ναών έως 28 Απριλίου

Κορονοϊός: Παρατείνονται μέχρι τις 11 Απριλίου και τα περιοριστικά ...
Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι και τις 28 Απριλίου
Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 28.4.2020.

Η προηγούμενη ΚΥΑ λήγει τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο λόγος της παράτασης έγκειται στο να «καλυφθούν» εορτές όχι μόνο της Ορθόδοξης εκκλησίας (Αγίου Γεωργίου, Ζωοδόχου Πηγής, Θωμά κλπ) αλλά και άλλων δογμάτων και θρησκειών, όπως το ραμαζάνι.
Η απαγόρευση αφορά όλες τις θρησκείες, τα δόγματα και τους χώρους λατρείας τους.
Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου: Η Εκκλησία ακολουθεί τις υποδείξεις των αρχών
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, Πέμπτη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.
Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.
Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που παρατείνει τις απαγορεύσεις στην Εκκλησία
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που παρατείνει τις απαγορεύσεις στην Εκκλησία
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, 16 Απριλίου 2020, ΤΕΥΧΟΣ Β, Αρ. Φ. 1471 το οποίο παρατείνει την ισχύ της με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.23093/6.4.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 12.4.2020 έως και 20.4.2020» – (Β΄ 1178) παρατείνεται έως και τις 28.4.2020.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ ΤΗΣ 16ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον!!!!!!!!
Τί είναι όλα αυτά;;;;;;

Efstathios Efstathios είπε...

Μόλις θα περάσει η Ανάστασις Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ξαφνικά θα φύγει και η περίφημη μετάλλαξη του ιού της γρίπης του πολυσυζητημένου (παραδόξως) κορόναιού!!! Δεν ξέρω τι θα εφεύρουν για το Πάσχα του καλοκαιριού!!!

anonim είπε...

Οπως πατε σιγουρα θα βαλετε λουκετο
και θα τις κλεισετε μια για παντα αντιχριστοι

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει Πάσχα καλοκαιριού ένα είναι το Πάσχα το πέρασμα από τον θάνατο στην Ζωή και αυτό μας το χάρισε μόνος ο Χριστός με την Ανάσταση του. Το καλοκαίρι γιορτάζουμε την κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

eastwest είπε...

Μήπως είναι σκοπός τους να επαναφέρουν την κανονικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, εκτός της λατρευτικής;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com