2 Νοε 2019

Ν. Παπαχρήστος: “Λαός που δε σέβεται και δεν τιμά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να ζήσει ξανά τις τραγικές περιόδους του παρελθόντος.”

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε ομάδα νεαρών γυναικών, που προσποιούμενη τις μαθήτριες Δημοσίου Σχολείου, παρέλασε κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας με τον δικό της «ιδιότυπο» τρόπο. Η κακόγουστη αυτή παράσταση αποτελεί προσβολή για τους χιλιάδες Έλληνες που πολέμησαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

 Οι απλοί αυτοί πολίτες, που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, δεν ήταν ούτε φασίστες, ούτε μιλιταριστές, ούτε πολεμοκάπηλοι. Απεναντίας ήταν άνθρωποι με υψηλά ιδανικά και την κρίσιμη ώρα, που ο ιταλικός σοβινισμός χτύπησε τη χώρα μας, είχαν το θάρρος να πουν το μεγάλο «ΟΧΙ».
Οι εκδηλώσεις τέτοιου είδους, σαν και αυτή που είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια, δηλώνουν τη βαθύτατη ηθική κατάπτωση που πλήττει τη σημερινή κοινωνία. Σε όλα τα κράτη, ανεξαρτήτως  πολιτεύματος,  τιμώνται αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα τους. Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει για τις μαθητικές παρελάσεις και κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να καταργηθούν, γιατί δε γίνονται πουθενά στον Δυτικό Κόσμο, τους υπενθυμίζω τις μεγαλοπρεπείς παρελάσεις που γίνονταν σε όλα τα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Είναι λοιπόν αδιανόητο, οι Έλληνες που έχουν δώσει συνεχείς αγώνες για την επιβίωσή τους, όχι μόνο να μην τιμούν τους νεκρούς τους, όπως τους αξίζει, αλλά να τους διακωμωδούν κατά τέτοιον τρόπο. Η συγκεκριμένη «παρέμβαση» φανερώνει καθαρά έλλειψη παιδείας. Πέραν τούτου, όμως, φανερώνει τον εθνικό εφησυχασμό, που διακατέχει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Σε μία περίοδο, που ο τουρκικός μιλιταρισμός βρίσκεται στο ζενίθ του και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σφαγιάζουν τους Κούρδους της Συρίας και απειλούν με πόλεμο την Κύπρο και τη χώρα μας, εμείς «περί άλλων τυρβάζουμε».
Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι λαός που δε σέβεται και δεν τιμά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος  να ζήσει ξανά τις τραγικές περιόδους του παρελθόντος.
Νίκος Παπαχρήστος
Οργανωτικός Γραμματέας της Ο.Λ.Μ.Ε.  Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αγωγή του ανθρώπου ξεκινάει από το σπίτι, τους γονείς, το σχολείο ήδη έχει ένα σχεδόν πλασμένο άνθρωπο, που προσπαθεί με πολλούς τρόπους να το διαμορφώσει. Άλλοτε το καταφέρνει κι άλλοτε όχι. Προχτές, 14τραχρονα αγόρια σε λεωφορείο έκαναν πλάκα.. Ποιά πλάκα? Έφτυναν από τα παράθυρα τους περαστικούς, μηχανάκια και αυτοκίνητα στοχευμένα όσο γινόταν πάνω στο πρόσωπο! Αυτή η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει γονείς και πνευματικό επίπεδο υπό του μηδενός? Όταν ένα σπίτι σχεδόν είναι άδειο, και επικοινωνούν με ραβασάκια στο ψυγείο, η μάνα είτε εργάζεται είτε τρέχει στο γυμναστήριο, είτε για να φτίξει τα νύχια των ποδιών και ο πατέρας εξαφανισμένος στη δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΤΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει άμεσα να επέμβει η δικαιοσύνη γιατί είναι ξεκάθαρο ότι είχαν σκοπό να αλλάξουν συνειδήσεις μαθητών! Η pax Hitleriana δεν πρέπει να περάσει!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com