17 Ιουλ 2019

Γυρίζουν σελίδα στις σχέσεις Εκκλησίας Κράτους με τον ίδιο Γεν. Γραμμ. Θρησκευμάτων

Γυρίζουν σελίδα στις σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: «Ανάγκη γόνιμης συνεργασίας και διασφάλιση των υφιστάμενων δικαιωμάτων των κληρικών»
Γυρίζουν σελίδα στις σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: «Ανάγκη γόνιμης συνεργασίας και διασφάλιση των υφιστάμενων δικαιωμάτων των κληρικών»
Στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε   η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Την Υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ιερείς της Ι. Α. Α, ενώ παρών ήταν και ο Γεν. Γραμμ. Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής. Η παραμονή του κυρίου Καλατζή στη θέση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων γι άλλη μια φορά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έλεγε κανείς από τη στιγμή που για χρόνια κρατά αυτή τη θέση έχοντας συγκεκριμμένη ατζέντα θεμάτων,  στην πορεία του.
Πριν οδηγηθούν στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου η κ. Κεραμέως, κατά τον χαιρετισμό, ασπάστηκε το δεξί χέρι του Μακαριωτάτου σε μία κίνηση που επιδεικνύει και το σεβασμό της στο πρόσωπο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Υπουργό και αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.
Από την πλευρά της η Υπουργός τόνισε ότι υπάρχει κάθε καλή θέληση από την πλευρά της Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης.
«Η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η έναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους.»
Ο Μακαριώτατος συμπλήρωσε πως «η επιτροπή είχε ασχοληθεί με τα θέματα με επιτυχία στο παρελθόν και πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι.»
Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών.»
Προφανώς στην ατζέντα θα τεθεί και θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και το μάθημα των θρησκευτικών, καυτά θέματα από τα οποία φαίνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχασε έδαφος στις διαπραγματεύσεις που είχε κάνει μέχρι πριν ηττηθεί τις εκλογές του 2019
Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης orthodoxianewsagency

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη Νίκη Κεραμέως που ασπάζεται το χέρι του αρχιεπισκόπου.
Δείχνει ήθος καλό. Ποιός υπουργός το κάνει;
Πρέπει να τα λέμε και αυτά.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τίποτε! Τίποτε ουσιώδες και θεμελιώδες. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Το τρένο συνεχίζει την πορεία του και με την νέα εξουσία. Η ομογενοποίηση των πάντων και η εκκοσμίκευση άμβλυναν το πνευματικό σφρίγος και την ισχύ του λαού, ο οποίος είναι ο μόνος εγγυητής των γνησίων παραδόσεων. Παρακάμπτονται τα κρείττονα και φλέγοντα, που αφορούν στην πίστη και στην παράδοση, παραμένοντας ανέγγιχτα, καθότι αυτά είναι που καίνε κυριολεκτικά, και ξετυλίγονται επιδέξιες θεατρικές κινήσεις περί τα ελάσσονα, για να πέσει στάχτη στα μάτια του κόσμου, όπως λέει και ο λαός. Και μη χειρότερα! Για όσους καλοπροαίρετους, που δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν ή δεν θέλουν να το πιστέψουν ή ... ή ... ή ..., ας κάνουν λίγη υπομονή!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com