14 Απρ 2019

Το Ουκρανικόν ζήτημα οξύνεται συνεχώς και επικινδύνως!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ζήτημα αντί να καταλαγιάσει, αντί να επέλθει η πολυδιαφημιζόμενη ενότητα του ορθοδόξου ουκρανικού λαού, όπως επαγγελόταν ο κ. Βαρθολομαίος, ο κλήδονας αυξάνεται και το ρήγμα βαθαίνει όλο και περισσότερο!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, χωρίς εκείνη να το ζητήσει και να το θέλει! Έχρισε ως «αυτοκέφαλη ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας» τις δύο σχισματικές ομάδες, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν παρά ένα ελάχιστο αριθμό πιστών.
 Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών παραμένει πιστή στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο και η οποία αναγνωρίζεται από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Ο κ. Βαρθολομαίος κάλεσε, χωρίς να το συζητήσει, την κανονική Εκκλησία να ενταχτεί στους σχισματικούς! Κατόπιν κάλεσε τις ενορίες να ενταχτούν στη «νέα εκκλησία», αλλά από τις 12.000 ενορίες της κανονικής Εκκλησίας, μόνον 36 εντάχτηκαν!
Και δεν είναι μόνο αυτό, οι σχισματικοί, με την αρωγή των κρατικών αρχών, έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα βίας προς τις ενορίες που δεν θέλουν να ενταχτούν στους σχισματικούς. Δεν διστάζουν να επιτίθενται με καδρόνια και λοστούς κατά των πιστών ακόμα και μέσα στους ναούς, εν ώρα λατρείας! Παραβιάζουν τις πόρτες των ναών με ηλεκτρικούς τροχούς και τρυπάνια, προκειμένου να τις ανοίξουν και να τις καταλάβουν. Οι αρχές διακόπτουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και το φυσικό αέριο, από τους ναούς της κανονικής Εκκλησίας, για να δυσχεράνουν την παραμονή των πιστών και να τους εξαναγκάσουν να ενταχτούν στους σχισματικούς! Αυτά είναι τα έργα των φαναριωτών, ολέθρια για την Εκκλησία, δυστυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com