10 Φεβ 2019

Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας Αμβρόσιος: Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία…

Ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας Αμβρόσιος έγραψε:
«Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, οι οποίοι εκδιώκονται, εκβιάζονται, ξυλοκοπούνται και εξωθούνται από τις εκκλησίες τους».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διέταξε την σχισματική αντιπροσωπεία να επισκεφθεί και τα 20 μοναστήρια στο Άγιον Όρος, έγραψε.
«Η Ξενοφώντος, η Παντοκράτορος και η Νέα Εσφιγμένου έχουν ήδη εισέλθει σε κοινωνία με σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους, σφίγγοντας τα χέρια των διωκτών της Εκκλησίας στην Ουκρανία …
Πόσο πανούργα χλευάζει τους ανθρώπους ο εχθρός της ανθρωπότητας !».
***
Παρεμπιπτόντως, στις αρχές του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, απαγορεύτηκε η είσοδος του Αρχιεπισκόπου Αμβροσίου στο έδαφος της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της απόφασης του Ποροσένκο ότι όλοι οι κληρικοί της Κανονικής Εκκλησίας δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ουκρανία.
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ -Πηγή http://orthochristian.com/119238.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το βδέλυγμα της ερημώσεως ήδη συντελείται και οικοδομείται ανεπιφύλακτα με τους δήθεν ορθοδόξους χριστιανούς νεοπατερικοί δε και οικουμενιστές. Θα δούμε και ήδη βλέπουμε πράματα και θάματα, ορθόδοξους ναούς και μονές να εμφανίζονται ως ορθόδοξες χριστιανικές και όμως εκεί σιωπηρά και ύπουλα να εισβάλει το κοσμικό και πονηρό πνεύμα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com