29 Ιαν 2019

Γράμμα στον Νίκο Φίλη


Αποτέλεσμα εικόνας για Γράμμα

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ Ν. ΦΙΛΗ
Σε χάρτες των ΗΠΑ εμφανίζονται βόρεια ελληνικά εδάφη ως «κατεχόμενη Μακεδονία»
Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο, Δικηγόρο Α.Π. - Συγγραφέα
Κύριε Ν. Φίλη, δογμάτισες ανενδοίαστα: «Oταν ακούγεται ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, πρόκειται περί αλυτρωτισμού, όσο και αν αυτό δεν αρέσει!» Προσπαθώ να σε μεταφράσω: Όταν λέμε ότι η Μακεδονία είναι ανέκαθεν τμήμα της ελληνικής ομοεθνίας και ομογένειας, είμαστε «αλυτρωτικοί», δηλαδή επιζητούμε να ονομασθούν διεθνώς ως «ελληνική μειονότητα» οι... Σκοπιανοί (!) και αγνοούμε εντελώς ότι αυτοί είναι εθνολογικώς Σλάβοι, ενδεχομένως δε να ονειρευόμαστε και να τους... προσαρτήσουμε! Αυτό δεν θέλεις να πεις; Μόνο που δεν ντρέπεσαι, κύριε! Διότι όλα τα ανωτέρω ούτε τα ισχυριζόμαστε ούτε τα προωθούμε εμείς! Τα ισχυρίζονται αντιστρόφως και τα προωθούν οι Σκοπιανοί εναντίον των Ελλήνων!

Ιδού: α) Το διαδίκτυο βρίθει χαρτών της «ενιαίας» και «αλύτρωτης« Μακεδονίας, καθώς και αναλύσεων περί (άκου!) «σφετερισμού της μακεδονικής ιστορίας από τους Ελληνες»... 
β) Σε έκθεση του Human Rights Watch/Helsinki (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Ελσίνκι) σημειώνονται τα εξής: «Αν και οι Μακεδόνες είναι στη βόρεια Ελλάδα μεγάλη μειονότητα (!) με δική τους γλώσσα και κουλτούρα, τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους δεν αναγνωρίζονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις»... («Denying Ethnic Identity - Macedonians of Greece», Μάιος 1994). 
γ) Αν παρακολουθήσει κανείς την ιστοσελίδα History of Macedonia (historyofmacedonia.org), θα δει εκπληκτικές απόψεις. Όπως ότι «οι Μακεδόνες και η Μακεδονία δεν είχαν ποτέ σχέση με την Ελλάδα»(!), ότι «το μακεδονικό έθνος (!) έχει αυτοτελή ιστορία 2.500 ετών», νοσταλγικές φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη που συνοδεύονται με απίθανα ερωτήματα -«Γιατί, άραγε, οι Έλληνες κλέβουν τη μακεδονική ιστορία;»- και τρελά συμπεράσματα, όπως «η Μακεδονία υπήρξε το πρώτο μεγάλο κράτος στην Ευρώπη με πολιτική, στρατιωτική και διοικητική δομή». Και τα λένε αυτά για τη Μακεδονία ποιοι; Κάποιοι Σλάβοι, την ευρεία ομοεθνία των οποίων εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε ιστορικά, εθνολογικά, ηθικά... Εάν, παρά ταύτα, επιμένεις, κ. Φίλη, να λανσάρεις απόψεις σαν την παραπάνω, περί... δικού μας «αλυτρωτισμού» (!) εναντίον των Σκοπιανών, σου συνιστώ να διαβάσεις το έργο «Επιχειρήματα και αποδείξεις ότι οι Μακεδόνες (σημ. δική μου: εννοούνται οι Νοτιοσλάβοι) είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων» του συγγραφέα Aλ. Ντόνσκι, που το έχει προμοτάρει το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον! 
δ) Θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναγράψει στη στήλη: Μετά την αναγνώριση (2004) των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» (σκέτο!) από τη νεόκοπη φίλη σου, κ. Φίλη, την Αμερική, φτάσαμε στο σημείο να εμφανίζονται βόρεια ελληνικά εδάφη ως «κατεχόμενη Μακεδονία» σε... επίσημο εγχειρίδιο των Αμερικανών πεζοναυτών! Είπατε τίποτα, νεόκοπε φίλε των Αμερικανών, κύριε Ν. Φίλη;
 Τέλος, αν πάρω στα σοβαρά μεταδοθείσα δήλωση της πολιτικής συντρόφου σου Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών προωθεί τέλεια τους στόχους του «παλιού ΕΑΜ» (!), νομίζω ότι ο πολυθρύλητος «τρίτος γύρος» σας είναι σε εξέλιξη, μόνο που αυτή τη φορά δεν χειρίζεστε όπλα! Η κυβέρνηση Τσίπρα προωθεί τη διεθνοποίηση της Ελλάδος σε ειρηνική σύμπλευση με την Αμερική και τη γερμανόστροφη Ε.Ε.
Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι εντός κάποιων ημερών θα επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα, εν μέσω... στρατιωτικών ταρατατζούμ ο πρωθυπουργός της «Βόρειας Μακεδονίας» (ας τσιμπηθεί ο αναγνώστης, αν φοβάται ότι κοιμάται...)! Φαντάζομαι να συμπαρίσταται εκεί και ο σαλτ-σ-αδόρος δήμαρχος Μπουτάρης, που ήθελε να υποδεχθεί πρώτος τον κύριο αυτόν επίσημα, στη... Θεσσαλονίκη! 
dimokratianews,29.01.2019

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως το να ασχολείται κάποιος με τον Κ. Φίλη είναι χαμένος κόπος. Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά σήμερα ο πρωθυπουργος εβρισε συλλήβδην όλους τους Έλληνες, αφού τους αποκάλεσε δεν ξέρω πόσες φορές φασίστες , εθνικιστές, και άλλα παρόμοια. Κάποτε άλλος πρωθυπουργός μας αποκαλούσε στο εξωτερικό τεμπέλιδες και άλλα παρόμοια κοσμητικά. Με τοίχους μποορείς να κάνεις διάλογο. Κατα τα άλλα τα Νόμπελ μας μάραναν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com