19 Δεκ 2018

Ποροσένκο: Οι Ορθόδοξοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρωσία


Πέτρο Ποροσένκο
«Δεν είναι μια επιλογή ανάμεσα σε πατριαρχεία, αλλά η επιλογή ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρωσία», σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, μετά τις νέες εξελίξεις γύρω από την αυτοκεφαλία της μη κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Το μήνυμα ότι οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας δεν επιλέγουν ανάμεσα στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας και στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου του Κιέβου, αλλά ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρωσία, απέστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. 

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όλοι οι Ουκρανοί θα έλθουν. Γιατί είναι μια πολύ απλή επιλογή, γιατί δεν είναι επιλογή ανάμεσα σε πατριαρχεία, αλλά η επιλογή ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρωσία. Κανείς δεν θα ασκήσει πιέσεις σε κανέναν, εάν κάποιος θέλει να μείνει σε μια εκκλησία που συντηρεί την ενότητα με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι επιλογή τουςμ αλλά η επιλογή πρέπει να είναι συνειδητή», είπε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.
Οι δηλώσεις του Ποροσένκο γίνονται στον απόηχι της «ενωτικής συνόδου» που πραγματοποιήθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου η μη κανονική εκκλησία εξέλεξε ως προκαθήμενο της «νέας εκκλησίας» τον Επιφάνιο.
Το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αυτοκεφαλία της μη κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος», προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών για εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες. 
sputniknews,18/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com